Hem RecensionerSpelrecensionerPC Dracula vs The Ninja On The Moon

Dracula vs The Ninja On The Moon

av Mattias Malm

Nuförtiden är det populärt med spel som vill bjuda på cinematiska upplevelser. Det vill säga att det ska kännas som att vi styr händelseförloppet i en film. Dracula Vs The Ninja On The Moon bjuder på en helt annan cinematisk upplevelse. Nämligen upplevelsen av att titta på film – en riktigt bedrövlig sådan.


Let’s Go To The Grindhouse är en ny utvecklare på marknaden som drivs av en snubbe som har stor kärlek till gamla exploitationfilmer. Hans ambition verkar vara att fånga den så kallade “B-filmskänslan” i spel. Det har han gjort genom att släppa tre stycken FMV-spel där det här spelet är det senaste. Alla hans spel verkar vara någon slags interaktiv film och de tilltalar bara en speciell typ av publik, men jag tror att även den publiken kommer skrika av fasa när de spelar det här “spelet”.

Spelets koncept är att vi som spelare har hittat en gammal sliten bootleg VHS av en bortglömd film vid namn Dracula VS The Ninja on the Moon. Vår uppgift är att se filmen från början till slut i så bra kvalitet som möjligt. Vi ser filmen i en liten ruta i mitten av skärmen. På höger och vänster sida har vi spola fram och tillbaka knappar. Baserat på hur mycket störningar det är i filmen, ska vi spola fram eller tillbaka. Är det jättemycket störningar ska vi spola framåt och om det inte är några störningar alls ska vi spola tillbaka. Vi får se några minuter av filmen åt gången och på specifika platser står det adjust the track och det är vid de tillfällena vi ska använda spolknapparna.

 

 

Vad är då handlingen i filmen? Jo, när Van Helsing besegrade Dracula för längesedan i Transsylvanien skickades tydligen Dracula ut i rymden fångad i en kapsel. Kapseln kraschlandar på månen, där Dracula nu med sin studsande kumpan Boink, planerar sin hämnd. Så kan vi ju bara inte ha det! Därför tillkallas en ninjakille som får i uppdrag att flyga till månen och göra slut på Dracula en gång för alla!

Det här låter ju tramsigt kul och som en herre bevandrad inom den här typen av film, förstår jag definitivt att man får upp intresset. Tyvärr är det mycket som gör spelet till ett slöseri av tid om jag ska vara helt ärlig. Till att börja med hade spelets avsaknad av underhållande gameplay varit mer ursäktat om man faktiskt hade gjort en riktig kortfilm som man fick titta på. Nu får vi se människor fåna sig framför en greenscren med statiska miljöer. Alla scener är dessutom filmade genom samma platta kameravinkel, där karaktärerna oftast står i profil när de interagerar med varandra. Det bara skriker lattjo lajban-projekt. Gameplaymässigt är det som sagt så pass fattigt att det knappt kan räknas till spel. Allt du gör är att klicka på spolknapparna och du kan inte göra någonting som påverkar filmens innehåll överhuvudtaget.

 

Är det någonting fel på ett lattjo lajban-projekt då? Kan man inte få göra saker bara för skojs skull? Jo, det är klart man får. Jag blir bara så less över att man inte har ansträngt sig för att göra någonting vettigt av det här. Bara en sådan sak att det finns en inställningsknapp nere i hörnet som det inte händer ett skit när man trycker på. Jag blir också trött på att det här stärker fördomen av att B-filmer inte är någonting att ta seriöst och att alla är pajasprojekt där folk bara gör tramsigheter framför kameran bara för att man inte orkar vara seriösa. Det finns faktiskt B-filmer som är “riktiga” B-filmer och det är extremt få filmer som bara är de här spektakelfesterna gemene man tycks inbilla sig att samtliga är. Om jag ska säga något positivt, kan jag nämna den punkiga musiken. Den är bra, tyvärr inte tillräckligt bra för att höja kvaliteten i sin helhet.

Visst om utvecklaren vill hålla på med det här så kan han såklart få göra det. Hans spel är billiga och de flesta av dem verkar klassa in på 30-40  minuter som det här också gör. Har ni lite tid att slå ihjäl och tycker det här verkar kul på ett spexigt sätt, varsågoda! Slit dem med hälsan. Jag rekommenderar att vi andra håller oss till riktiga spel istället.  


Specifikation

Denna recension baseras på PC versionen.

Dracula vs The Ninja On The Moon. Lägsta pris 8 kronor enligt Steam 2021-03-22.

Recensionsex tillhandahållet av Let’s Go To The Grindhouse.
Tillhandahållaren av spelet har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar