Hem RecensionerTillbehörsrecensionerSmarta hem Deltaco Smart Home RGB LED-Lampor | SH-LE14RGB, SH-LGU10RGB & SH-LE14G45RGB

Deltaco Smart Home RGB LED-Lampor | SH-LE14RGB, SH-LGU10RGB & SH-LE14G45RGB

av Fredrik Olsson

Tre ’Smart Home’-lampor, alla med intentionen att förgylla ditt annars så vardagliga arbetsrum till ett distinkt gamingnäste kommer här i en enda recension. Tänd ljuset, dags att se vad de går för… bokstavligen!


De gemensamma nämnarna

Samtliga RGB LED-lampor ger dig möjlighet att koppla dem till Deltacos Smart Home app via Wi-Fi, och bjuder på mellan 2700K-6500K i färgtemperatur, vilket borgar för väldigt tydliga färger, och framförallt ett enormt spektrum av sådana. Samtliga tre har även ett maxantal av 470 lumen, men samtidigt bara en effekt på högst 5W. Vad detta innebär är inte bara att de är relativt energisnåla, utan de klarar samtidigt av att generera ett väldigt starkt ljus – oavsett färg.  Samtidigt ska de kunna hålla himla länge. Under normal användning (runt sex – åtta tim/dag) ska dessa hålla i 25 000 timmar, vilket i innebär en väldans många år.

Utöver detta är samtliga tre som jag nämnde möjliga att styra via Deltacos Smart Home app. Där du kan ställa in styrka (de är dimbara), färg och till och med schemalägga när de ska tändas/släckas (om så önskas).

Några få skillnader…

Vad som skiljer dessa tre åt är var de kan placeras/monteras. Den storfotade SH-LE14G45RGB består av en E14 standard – vilket egentligen innebär att den är bra för exempelvis golvlampor och liknande. SH-LE14RGB däremot är en smalfotad RGB-lampa, som exempelvis är bra för taklampor eller mindre sänglampor. Slutligen har vi SH-LGU10RGB som med sin kontakt står ut, då det är en så kallad GU10 fot, vilket innebär att dess två underliggande kontakter oftast roteras in i plats. Denna fot är gjord för att ta lite utrymme, och används mest till kontorslampor eller små sänglampor. Men dessa kontakter är egentligen det enda som skiljer de tre åt, sett till funktionalitet. I övrigt är de mer eller mindre identiska — till och med om man ser till dess pris.

Nu är inte alla dessa helt tillgängliga ännu (se längst ner i specifikationsrutan vilka som kan hittas var), men med en prislapp på 149 kronor styck, är det verkligen överkomligt. Förvisso saknas det en del finlir, likt det man finner i LIFX A19 och BR30 lampor — som ger en oerhört mycket högre lumenstyrka samt en bättre energiförbrukning — men trots det går det inte annat än rekommendera dessa tre RGB LED-lampor. Ja, Deltacos Smart Home-app är dessutom aningen mer klumpig i sitt utförande, men lamporna hittas lätt, och sedan är det bara att sätta igång med att färglägga sitt hem eller sin spelhåla.


Specifikation

GEMENSAM FAKTA

Belysningsfärg RGB/varmt till kallt vitt ljus
Dimningsbar Ja
Funktioner Android-kompatibel, iOS-kompatibel, app-kontrollerad, justerbar färgtemperatur, Wi-Fi (2,4 GHz) kontrollerad
Färgtemperatur 2700-6500 K
Garanti 5 år
Glödlampefinish Glaserad
Intelligent assistent Google Assistant, Alexa
Kommunikationsteknologi Wi-Fi
Kompatibel med Internet of Things (IoT) Ja
Kompatibelt program DELTACO SMART HOME app
Livstid 25000 timmar
Ljusflöde 470 lumen
Max temperatur vid drift 60 °C
Min temperatur vid drift -20 °C
Typ LED-glödlampa

 

Recensionsex tillhandahållet av Deltaco. Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll. 

 

i samarbete med PriceRunner

Deltaco Smart Bulb E14 RGB SH-LE14RG på Prisjakt.se

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar