Cooler Master MM720

av Fredrik Olsson

Sötare gamingmus får man leta efter! Cooler Masters MM720 är en rund liten historia som kommer i fyra utföranden – alla fina på sina sätt. Finns det dock plats för en mus av denna storlek i dagens hårda spelmusvärld? Dags att ladda upp med Joltcola och mängder med FPS! Nu ska den få veta att den lever!


Med mjuka brytare som reducerar tidslängden för klicken, en originell men nischad design och Pixart sensor (PMW3389), står det klart att Cooler Master fortsätter med den goda ambitionen att sikta på hög pallplacering. Gamingmusen kommer i fyra utföranden: svart glossy och matte samt vit glossy och matte. Med andra ord två glansiga modeller samt två matta versioner i olika färger som breddar valmöjligheterna, även om de inte kommer med några andra skillnader. I vårt fall var det den matta vita versionen som dök upp, och det är något väldigt attraktivt i en vit spelmus vars perforeringar lyser upp av RGB på ett härligt åttiotalistiskt sätt. Med två sidoknappar i svart, står den ut ännu mer, för att inte tala om något helt annat: dess låga vikt. Med bara 49 gram och en fjäderlätt muskabel är detta definitivt en av de mest lättmanövrerbara mössen vi testat. Sensorn är rapp och klarar av att vända utan att skapa någon form av lagg och passar som hand i handske för FPS av olika slag. För att gå tillbaka till sidoknapparna är de för mig något felplacerade. Förvisso kan detta ha att göra med min handstorlek, men oavsett om jag spelar med klogrepp eller försöker mig på helhandsgrepp, placerar sig dessa två knappar aldrig riktigt bra under tummen. Jag får jämt greppa längre eller gå bakåt för att nå dessa och skapar därför dålig komfort, särskilt under hektiska spelomgångar. En detalj på det stora hela, men ändå värt att påpeka.

Som spelmus lämpar den sig dock bäst för användare av klogrepp. Att som i mitt fall köra med hela handen blir ”overkill” kan man lugnt säga, där bakre delen av handflatan hela tiden känns malplacerad. Det är just detta som kommer vara splittrande för publiken, i det att musen må rikta sig mot den stora massan, men det är egentligen de med mindre händer eller erfarna av klogreppen som får ut mest av den. Storleken är egentligen duglig även för mig, men efter ett tag blir en komfortfråga, där jag personligen faller tillbaka mot mer avlånga och höga spelmöss, som Steelseries Aerox 3 eller Cooler Masters fantastiska MM711. Denna mus är oerhört sprängfylld av prestanda, och till och med god uthållighet då dess PSBA yta är vatten- och dammskyddad, men trots alla dessa goda egenskaper faller paradoxalt nog musen på sin egen unikhet. Storleken kommer bara inte fungera för alla, så för allt smör i Småland… testa och känn på musen innan ett köp!

Med allt det där sagt, går jag tillbaka till dess vackra utseende igen. RGB-belysningen går simpelt att ändra i Cooler Masters lite plottriga och oengagerade programvara ”MasterPlus” och med en knapp på undersidan kan du byta mellan ett gäng förgjorda DPI/CPI nivåer, om det är så att du mer av en spelare som ofta är ”on-the-go”. Dess skrollhjul har dessutom ett skönt stegbaserat motstånd och upplevs responsivt vilket än en gång poängterar styrkan med musen. Allt detta paras med ett överkomligt pris på cirka 700 kronor, vilket för denna mus med alla sina goda kvaliteter ändå bör ses som ett riktigt ypperligt sådant.

Innan jag rundar av recensionen vill jag även utmärka musens mer originella passform, där det finns en skåra för ”ringfingret” på högerhanden (ja, fel hand, men ni fattar), vilket gör att handens främre del ändå vilar på ett mer ergonomiskt sätt. Visst, det är än en gång en fördel om du har mindre händer här, men ergonomin och framförallt komforten är väldigt uttänkt, och kommer utan tvekan uppskattas av alla spelare där ute.


Specifikation

MUSHANDTAGSTYP: Claw, Palm, MUSMATERIAL: ABS, PTFE, MUSFÄRG: Svart och vit,
YTBEHANDLING: Matt, glansig, MUS LED-BAKGRUNDSBELYSNING: 2-zon RGB, MUSSENSOR: PixArt PMW3389
KPI / DPI, 7 nivåer (400, 800, 1200 (standard), 1600, 3200, 6400, 16000)
MUSSPÅRNINGSHASTIGHET: 400 ips, MUSLYFT AVSTÅND: <~ 2 mm, MUSPOLLINGSFREKVENS: 1000Hz
MUSACCELERATION: 50g, MUSPROCESSOR: 32-bitars ARM Cortex M0, MUSMINNE: 512 kB, L / R MIKROBRYTARE
LK optisk mikrobrytare, 70M, KODARE: LK optisk kodare, MUSKNAPPAR: 6, MUSKABEL LÄNGD: Fast Ultraweave-kabel, 1,8 m, PROGRAMVARA: Ja, Cooler Master MasterPlus + Support, MUSDIMENSION: 105,42 x 76,52 x 37,35 mm, MUSENS VIKT: 49g / 0,108 kg

Recensionsex tillhandahållet av Cooler Master. Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll. 

 

i samarbete med PriceRunner

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar