Creative Pebble V2

av Fredrik Olsson

Ibland vill man bara göra det enkelt för sig. Starta upp en melankolisk ”Weeping Willows” låt och svepas med av de mjuka vackra tonerna. Då är bara frågan om högtalarna klarar biffen – detta är när Creative Pebble V2 dyker upp som en simpel lösning. Frågan är bara om de håller måttet…


Pebble V2 är Creatives lilla ljudlösning som med får ström via USB-C (eller vanlig USB) och ska enligt tillverkaren vara en okonstlad ljudupplevelse. Ja, installationsmässigt så är det enkelt, men det är ett missat tillfälle – detta med att inte också få ljudet via USB kontakten, utan istället är det fortfarande en ytterligare 3.5 mm kabel som står för detta.

Men hela idén med dessa smakfullt rundade högtalare är primärt portabilitet – om du så sitter med din stationära dator eller bärbara dator, eller rentav växlar mellan dessa. Ja du slipper en strömkabel som måste kopplas in i väggen, och kan med USB kontakten lätt få ström, och samtidigt utan krusiduller få ett acceptabelt ljud.

Bildkälla: Creative

Tack vare lutningen av högtalarna så skjuts ljudet ut rent och tydligt, även om justeringar i ditt ljudkort kan behövas om du vill få ut mer av högtalarna. Ljudbilden är så bra de kan vara för den här typen av högtalare – där egentligen basen är det som behövs fyllas ut extra. I vårt test så kunde vi via testdatorns ljudkort öka basen, och fick en mer balanserad ljudbild. Annars så blir ljudbilden väldigt ”diskantig”, vilket i mina öron får det hela att kännas obalanserat. Men som sagt, finjusterar ni i era ljudinställningar så går detta lätt att få bättre.

För tydlighetens skull…

Dessa högtalare är gjort för användare som är mer på språng, och med en smidig USB lösning, så får du en extra ”boost” när du sitter med en bärbar dator. Allt till ett väldigt överkomligt pris. Ja, de säljs i nuläget för under 200 kronor på Creatives officiella sida, vilket i sig är ett fenomenalt pris bara där. Annars så kan man räkna med ett pris runt 240-260 kronor, vilket i sig även det är överkomligt.

Om du tänkt ha dessa till din stationära dator, så går det givetvis bra – även om vi i det läget skulle rekommendera att du kikar på mer avancerade högtalare för ett bredare register. Men om du bara ska använda dessa till mer generella användningsområden, ja då går de givetvis bara bra.


Specifikation
High Gain Switch

Inbyggd / automatiserad switch för kompatibla USB-C-enheter / Manuell switch för USB-A-enheter

Höger till vänster högtalare: 1,35 m gjuten kabel

Line In: 1,2 m (47,2 tum) kabel med 3,5 mm stereojack

DC-ström: 1,2 m (47,2 tum) kabel med USB Type-C

Creative Pebble V2. Lägsta pris €24.99 enligt Creative 2019-11-12.

Recensionsex tillhandahållet av Creative.

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar