Turtle Beach PX24

av Fredrik Olsson

Turtle Beach PX24 ska gå till allsköns konsoler, pc och mobiler. Men hur bra funkar den på dessa, och hur bra är ljudkvalitet överlag för de olika mediumen. Detta och andra saker ska jag försöka mig på här!

Känsla & Design

När man öppnar PX24:ans paket och tar ur headsetet, så möts man av ett till synes ordinärt sådant. Med standard svart matt färg, en standardiserad design och en standardiserad känsla rakt av. Detta är nödvändigtvis inte av ondo, då det lätt kan smälta in i bakgrunden, tillsammans med dator, konsol eller mobil relativt enkelt, men det ger inte heller någon direkt hög wow faktor.

Vad gäller det övriga, så följer det inte med så värst mycket mer. Man får med den USB enhet som ligger som mellanhand mellan headsetet och enheten du vill lyssna ifrån och egentligen inget mer. Men visst det är inga konstigheter.

Dess design är sluten med muffar i tyg och trots det, så läcker de förhållandevis lite. Så de har lyckats väl med headsetet sett till den aspekten.

Ergonomi

Passformen i sig är klart godkänd; de passar väl över hjässan och har inte heller något större tryck runt öronen och skallen. Och trots sitt plastiga utseende så känns de gedigna och med god komfort under längre spelsessioner.

Ljudbild & kompatibilitet

För att sedan kolla på ljudbilden, så kan man säga att den levererar förhållandevis bra på samtliga nivåer.
Basen återges adekvat med och utan den så kallade Ear Force SuperAmp:en (usb enheten), även om det rekommenderas att använda sig av
SuperAmpen om ni lyssnar på mycket musik.

Du ges för övrigt möjlighet att genom dess USB amplifier justera bas styrkan, mikrofon medlyssning, ljudvolym samt även starta Turtle Beachs s.k ”Superhuman Hearing” vilket förstärker rumskänslan i spel och framförallt förtydligar ljudbilden. Du kan även starta Virtuellt surroundljud och justera detta här, samt lägga mute på mikrofonen.

Dessutom så kan du enkelt växla mellan Xbox One, Playstation 4 och PC/mobil stöd genom en knapp på sidan på amplifiern. Dock så är dess 3.5 mm kabel ej splittad, så skulle du vilja få ut mikrofon och ljud in i datorn, så behöver du skaffa en PC splitter kabel.

Mikrofon

Vad gäller ljudbild så är den förhållandevis klar med ett fokus på mellanregistret. Tyvärr så ger mikrofonen ifrån sig ett konstant brus, om än lågt. Något som inte gick att justera bort med den tillkommande SuperAmp:en.

Och när man använder headsetet på konsol med dess SuperAmp, så blir mikrofonnivån betydligt lägre än om man kör helt utan SuperAmp:en. Vilket är märkligt då man tycker att en sån här lösning skulle premiera amplifiern snarare än utan.

Det kan vara så att detta går att undvika om man kör utan SuperAmpen rakt in i konsol/dator, men tänk på att en PC split kabel i så fall behövs.

Interface, Användning & installation

Vad gäller just själva användningen så är allt snabbt och enkelt. Om det så är via konsol, mobil eller PC, så är headsetet raskt igång och funkar. Även om det är tråkigt att Turtle Beach inte slängde med en Y kabel för den singulära 3.5 mm kabel som går från headsetet om man vill sitta vid pc:n och prata över mikrofon.

Användningsmässigt, så styr man det mest via SuperAmpen, och iom att den är tydlig i sin hantering så finns här inga saker att klaga på. Den levererar helt enkelt på de flesta plan.


Specifikation

Headset – 50 mm element – Over-Ear konstruktion – Vikt: 726g (med SuperAmp dongeln) – Frekvens omfång – 20Hz – 20000 Hz / Mic – Omni-Directional – Frekvens respons – 50-18000 HZ – Output: -39±3dB – Sladdlängd: 120 cm – Kontakt: singel mini stereo 3.5mm kontakt – Lanseringsår: 2015
Cirkapris – 800 kr
Recensionsex tillhandahållet av Nordic Game Supply

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar