Hem RecensionerSpelrecensionerNintendo The LEGO Movie 2 Videogame

The LEGO Movie 2 Videogame

av Martin Argenius

Jag har inte rört ett lego-spel på ett årtionde, inte sedan jag spelade Indiana Jones 2 tillsammans med någon av barnen. Utvecklingen har gått framåt och TT Games har släppt många spel sedan dess, frågan är om det har gått åt rätt håll?


I det här spelet så har dem frångått den klassiska spelmotorn som dem har använt i tidigare spel och istället använder dem samma motor som i Lego Worlds. Spelet är snyggt, med vackra färger och bra animationer, problemet jag har är att det känns väldigt tomt. Du åker runt till olika världar och jag tycker att magin som fanns i dem tidigare lego-spelen där ögat för detaljer fanns nu är borta. Det är långa transportsträckor mellan punkt A och B i tomma, karga landskap. Men ibland så dyker det upp en och annan legofigur som vill ha din hjälp med allt från att hitta deras försvunna plånböcker till att döda monster. Sidequesten bryter upp lite och dem är rätt så roliga och lätta att göra.

Gameplaymässigt så har dem frångått det här med att varje karaktär har en speciell förmåga som kan hjälpa dig lösa pussel, alla dem olika karaktärerna är bara ¨skins¨. Istället använder du dig av buildmode, du får ritningar under spelets lopp och dem hjälper dig att kunna bygga upp nya saker som studsmattor, generatorer och annat. För att kunna bygga dessa så måste du samla lego bitar vilket du gör genom att slå sönder världen runt dig, vilket också ger dig pengar som du kan använda i shopen som finns på varje värld. I shopen kan du även lämna in relics som du samlar på dig i de olika kistorna som finns utspridda överallt. det tråkiga här att det är väldigt lite letande, utan det ser mer ut som legoguden lyser upp kistorna åt dig med hjälp av en stor ljuspelare. Visst finns det gömda gångar och vägar att hitta men det känns aldrig svårt att hitta det man behöver och det resurser finns det överallt.

Utöver ”building mode” så har du andra färdigheter såsom Scanner Binoculars, Discovery Tool m.m. Vilket underlättar din resa mellan dem olika världarna. Med hjälp av att skanna objekt så kan du bygga upp dem i sandlådan som finns tillgänglig, vilket påminner mycket om Lego Worlds.

Fienderna du möter i detta spel är färgglada aliens som alla  har olika egenskaper och svaga punkter man måste hitta för att kunna besegra dem, bossfighterna likaså. Du har en hel arsenal till godo för att kunna hjälpa dig i striderna och även ett supermove som kan vara användbart när striderna blir lite tuffa.

Det börjar med att aliens har gjort slarvsylta av staden du först börjar i som är gamla Bricksburg men som nu heter Apocalypseburg, en apokalyptisk öken som ser ut att vara hämtad ur en Mad Max film. När Generalen för utomjordingarna kidnappar Batman, Unikitty, Lucy, Benny och MetalBeard så bygger Emmet ett rymdskepp och förföljer dem genom galaxen, och äventyret tar sin början.

Ljudbilden är bra, med Lucy´s berättarröst som för storyn vidare. Musiken går i upptempo under stressiga situationer vilket kan påverka en lite grann.

Red.anm. Värt att nämna är att spelet i fråga är förvånansvärt billigt – över alla konsoler, vilket kan hjälpa till, skulle man vara i valet och kvalet.


Specifikation

Denna recension baseras på Playstation 4 versionen.

Namn på produkt/spel. Lägsta pris 294-399 kronor (Beroende på plattform) enligt Prisjakt.nu 2019-03-05. 

Recensionsex tillhandahållet av Warner Bros.
Tillhandahållaren av spelet har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar