Hem RecensionerTillbehörsrecensionerHeadset Streetz Wireless ANC Earbuds | TWS-116

Streetz Wireless ANC Earbuds | TWS-116

Kan de övertyga mig för ett billigare pris?

av Danny Larsen

Mer Streetz är det som står på schemat, här är det andra paret som vi fick till oss. Dessa har till skillnad från de föregående även tekniken ANC, men räcker det för att lyfta in-ear-lurarna till en godkänd nivå och hur välljudande är de?


Efter att ha testat på Streetz Wireless Earbuds In-Ear TWS-117 har vi nu det andra paret som kommit till oss och har nu haft tid att lyssna, prata och bilda mig en uppfattning om dem. Precis som TWS-117 är detta ett par in-ear-lurar som tillhör ett billigare segment av marknaden, vi får bedöma dem inte bara på hur mycket billigare de är än andra utan också på deras ljudkvalitet och funktionalitet. Låt oss se hur väl Deltaco har lyckats med dessa.

Kollar vi först på vad vi får med i förpackningen kan vi se själva in-ear-lurarna, laddningskabel, två extra par med öronpluppar, laddningsetuiet samt en manual. Efter en enkel process att koppla lurarna till mobilen är det bara att sätta igång; vilket är en fördel och gör det enkelt att börja använda dem på bara någon minut.

Utseendet kan beskrivas precis som TWS-117 som en öronsnäcka med en lite tjockare pinne som sticker ut från dem. De sitter bekvämt och bra i öronen precis som med TWS-117, men jag önskar alltid att det fanns fler öronpluppar att välja mellan. In-ear lurarna och etuiet kommer i en matt svart färg. Laddningsetuiet är denna också en mindre variant som du lätt kan få plats med i byxfickan eller förvara då den ej tar upp så mycket plats.

Batteritiden ligger på ca 24 timmar sammanlagt på en hel laddning. Du får då 6 timmar lyssningstid i lurarna och 18 timmar i etuiet, vilket betyder att du kan få 3 laddningar när batteriet i lurarna tagit slut. För att ladda upp lurarna och etuiet till max tar det ca en timmas laddning.

Att lurarna satt bra i öronen var skönt då jag vanligtvis får gå och putta in dem i öronkanalen till och från. Dessa hade inte heller problemet med att tappa kontakten med mobilen som har varit ett litet problem med några tidigare recensioner.

Hur det låter när du har samtal är inte lika illa som med TWS-117 som var under all kritik, med dessa hörs jag tydligare och inte som att det låter som jag står 10 meter ifrån lurarna. Men vad jag fick som respons var att mitt ljud ibland tonades ner, som om jag plötsligt talade tystare, vilket är en udda sak att hända under samtal. Inte lika illa som TWS-117, men fortfarande inte godkänt samtalsljud. Ett plus för dessa är dock att de kommer med ANC (Active Noice Cancellation), vilket du lätt aktiverar genom att trycka in en lite längre stund på toppen av pinnen där du trycker för att byta spår, svara/lägga på eller aktiverar ANC. Men med det sagt är det inte den bästa ANC som jag har testat på, det är inte lika bra dämpande som t.ex. Jabra Elite 4 Active. Men för denna prisklass förväntar jag som sagt inte att den ska ha samma kvalitet som ett par dyrare in-ear-lurar. Men för vad ANCn är på dessa är det ett steg i rätt riktning och jag uppskattar väldigt mycket att den finns med, vilket gör att de kan stänga ute det mesta av oljudet runtomkring sig för att stänga av den när du är i trafikerade områden så du hör om någon tutar eller plingar på en.

Ljudbilden är alltid den viktigaste saken när det kommer till hörlurar, nu ska vi se hur väl de här presterade. Jag kan säga rakt av att dessa har en betydligt sämre ljudbild än TWS-117 som hade en ren, krispig och välrundad ljudbild. Dessa lider av att basen tar över och lägger sig som ett täcke över hela ljudbilden, Även när jag har lyssnat på musik som är mer instrumental, när lite bas kommer in tar den över och täcker över diskanterna och mellanregistret. Om du lyssnar på lite mer rockig musik blir det tyvärr en lite grötig sörja av det hela. Här hade återigen en app kunnat hjälpa till väldigt mycket om du själv kunde ha fått gå in själv och välja vilken typ av EQ du vill ha.

Dessa lurar har väldigt många saker som tyvärr snabbt drar ner betyget även om jag tar in att de kommer för en billigare slant än många andra. Ljudbilden som kunde varit bättre. ANC finns men den är som bäst okej, den stänger ute det mesta av oljudet runtomkring dig men det är fortfarande inte helt perfekt utfört. Mikrofonen är inte lika illa, men den har andra problem istället.

Streetz Wireless ANC Earbuds TWS-116 är ett par in-ear-lurar som kommer med ANC till ett billigare pris än många andra. Men de kommer tyvärr också med en dålig ljudbild och mikrofonljud som är som bäst knappt godkänd. Även fast de tillhör ett billigare segment i in-ear-lurar på marknaden är det bara att de har ANC som höjer dem lite i mina ögon, hade de haft samma ljudbild som TWS-117 hade de varit varit på gränsen till en utmärkelse, men så är tyvärr inte fallet här utan de är för dem som vill kunna skärma av från omvärlden medan de lyssnar på något, men förvänta dig inga underverk här.


Specifikation

Ljudspecifikation

Ljudbild: Stereo
Impedans: 32 ohm
Frekvensomfång: 20 – 20.000 Hz
Känslighet: 103 dB
Brusreducering: Ja, (Aktiv)
Storlek på högtalarelement: 13 mm

Mikrofon

Mikrofon: Ja

Anslutningar

Anslutning: Bluetooth
Trådlös: Ja
True Wireless: Ja
Bluetooth: Ja, (v5.1)

Batteri

Batteritid (Ungefärlig): 6 h, (+ 18 h i fodralet)
Batteri Laddningstid: 1 h
USB-laddning: Ja, (USB-C)

Övrigt

Färg: Svart
Passform: In-Ear
Passar till: Smartphone
Garanti: 2 år
 
Streetz Wireless Earbuds In-Ear | TWS-116. Lägsta pris 390 kronor enligt Prisjakt.nu 2022-03-09.
Recensionsex tillhandahållet av Deltaco. Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar