Razer Hammerhead Duo

av Fredrik Olsson

Razer har under ett tag släppt ett flertal lättare mobilheadsets med blandat mottagande. Vi har som en av de första i Sverige fått ta del av deras senaste mobilheadset – Razer Hammerhead DUO. Frågan är om kvaliteten förbättrats medan de fortfarande lyckas hålla sig konkurrenskraftiga inom sin egen kategori av produkter. Så därför slänger jag på mig lurarna, och marscherar i starkt tempo i takt med några av de bästa Synthwave låtarna som går att finna – allt med målet att se huruvida dessa lyckas vinna över mig!


Vi börjar med olikheterna från den tidigare modellen Hammerhead PRO V2 (som också var trådade). I jämförelse så är det mycket som är sig likt. Båda skyltar med 20 Hz – 20 kHz och 32 Ohms impedans, men sedan börjar de gå isär. Dessa lurar har en högre känslighet (Max SPL) på 112 dB, samt istället för platta kablar, smala trådade kablar som först är klädda i gummi, tills kablarna möts och blir därefter en tvinnad kabel. Bara att detta ändrats får lurarna att öka i mina ögon, och att du sedan får bättre känslighet och output gör att det finns tydliga tekniska skillnader.

Rent estetiskt så tycker jag verkligen om Razers mer återhållsamma stil –  då dessa går helt i svart med enbart en färgklick på de krökta öronsnäckorna.  Det behöver minsann inte vara pråligt, utan diskret men samtidigt snyggt. Precis som med dessa lurar. Sedan att man för övrigt får med ett gäng gummiproppar som du kan byta ut, beroende på hur stora du vill ha, ökar även det helhetsbilden.

Men självklart är de tekniska aspekterna oväsentliga om inte ljudet är bra, och här har Razer lyckats väldigt bra måste jag säga. Inte nog med att lurarna gör sig väldigt bra under träning. Platta kablar har i regel en tendens att föra ljud genom kabelvibrationer in i drivelementen – men här slipper man allt sådant, trots att du står och flåsar på rullbandet. Men då dessa lurar är snett vinklade längst upp, och gör att man smidigt får de att skjutas in i ens öronkanaler, och att de håller sig kvar där bra, gör att de minst sagt rent användarmässigt funkar toppen.

Men tillbaks till ljudet! Här får man en fyllig och varm bas och känns distinkt utan att på något sätt skjuta in några artificiella toner. Visst hade jag önskat att dess diskanta toner varit lite mer utmärkande, men på det stora hela är det en väldigt bra ljudbild här över hela brädet – något som poängterar styrkan i att ha ett trådat headset över t.ex. trådlösa varianter.

Om vi sedan ska ta upp mikrofonen lite, så är det värt att nämna att den har ett bra omfång, och även om du givetvis inte får lika bra kvalitet som med gamingheadset, så funkar de förvånansvärt bra både till dator såväl som med mobilsamtal. Sitter du exempelvis och använder Discord eller TeamSpeak över telefon, så är ljudet rent om än lite burkigt. Men säg de trådade mobillurar som inte tummar på mikrofonkvaliteten.

I skrivande stund har dessa inte lanseras än av Razer, men vi har fått in att listpriset från tillverkarna kommer hamna på cirka 640 kr (59.99 euro), och sett till det priset så är det ett bra mobilheadset.


Specifikation

Impedans: 32 Ohm, Högtalarkänslighet: 112 +-3 dB vid 1 mW, 1 kHz, Nominell uteffekt: 10 mW, max: 20 mW, Bandbreddsåtergivning: 20 Hz–20 kHz, Kontakt: 3.5 mm vinklad kontakt. Kabellängd: 1.2 m, Vikt: Cirka 17 g

Razer Hammerhead Duo. Lägsta pris 59,99 Euro (listpris) enligt Razer 2019-04-30.

Recensionsex tillhandahållet av Razer.
Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar