Hem RecensionerSpelrecensionerPC One Finger Death Punch 2

One Finger Death Punch 2

av Carl Holmer

Hur mycket finns det att säga om ett spel som ursprungligen kommer från mobiler och bara använder sig av två knappar? Häng med så tar vi reda på just det med en titt på One Finger Death Punch 2!

Spelupplägget

Som tidigare avslöjat så kommer man bara använda sig av två knappar i One Finger Death Punch 2. Vilka knappar då kan man undra? Det är lite upp till en själv vad man föredrar. Från höger och vänster av skärmen väller det in fiender och för att slå ut dessa klickar man motsvarande riktning på antingen musen, piltangenterna eller Q och E. Mer komplicerat än så är det inte riktigt. Visst, vissa fiender kräver något extra slag och några andra kommer med projektilvapen som man måste undvika genom att slå i riktningen de kommer i från. Men mycket mer komplicerat än så blir de inte.  

Nyheter eller dammig återanvändning?

Ska man titta på de skillnader som uppstått från originalet, så är det dels att animationerna är mer följsamma och att du kan uppgradera specialförmågor allt eftersom du spelar. Du får ’skillpoints’, och det är med dessa som du kan biffa upp dina förmågor som dyker upp när du byggt upp tillräckligt mycket attacker. Sedan har vi även världen som strömlinjeformats mer, och gör att spelupplevelsen känns mer direkt för spelaren. Om dessa skillnader är tillräckligt stora gentemot originalspelet är väldigt subjektivt – men nog har det skett mycket arbete bakom kulisserna, så det är knappast en hafsig uppföljare på det sättet. Tvärtom, humorn och spelets enkelhet är välgjord och härligt over-the-top!

Är det något att ha då?

Som en person som spenderat timmar på tåget tillsammans med första One Finger Death Punch på mobilen så har jag en viss förkärlek för den här iterationen av spelet. Spelet är lätt att ta sig an och förstå, men samtidigt utmanande i de högre nivåerna. Rundor är snabba vilket gör det både enkelt att hoppa in och köra en enstaka  omgång eller mosa 20 rundor i sträck. Med en blygsam prislapp på cirka 70 kr priset för inträde inte så svårt att svälja. 


Specifikation

Denna recension baseras på PC versionen.

One Finger Death Punch 2. Ordinarie pris på Steam 70 kr 2019-04-16 (mellan 16-22 April är priset 25% billigare).

Recensionsex tillhandahållet av Evolve PR
Tillhandahållaren av spelet har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar