Music Racer

av Martin Argenius

Music Racer, spelet som är tommare på innehåll än min plånbok. Från Indie studion AbstractArt Games kommer detta neonskimrande racingspel som vid första anblick påminner om ett av mina favoritspel Horizon Chase Turbo.


Music Racer hade kanske kunnat vara lika roligt om det fanns något att göra, spelet är helt tomt på saker. I dess gameplay så åker du mot horisonten med fordon som på olika vis flörtar med 80 talet. Fordon från serier som Tron, Mad Max och Back to the Future finns att tillgå genom köp med de pengar du tjänat varje gång du kört ett race. Fordonen drivs av autogas, så det enda du behöver göra är att svänga vänster och höger, undvika de hinder som dyker upp och samla pengar som kommer i din väg.

Det finns fyra olika modes att köra; Standard som är ett vanligt race med hinder, Zen mode som är ett race men utan hinder, Cinema mode som bara är ett visuellt mode för att visa upp spelet och ’Hard Mode’, som är samma som standard men kraschar du in i ett hinder så dör du.

Under spelets gång så bygger du upp en bonusmätare, ju längre du klarar dig utan att köra in i något så blir mätaren större och du får mer pengar efter banan. Efter att ha kört klart ett race så får du betyg, en till tre stjärnor beroende på hur mycket pengar du har samlat ihop samt hur din bonusmätare såg ut. Man låser upp nya banor och nya bilar med pengarna. Problemet är att en bil som kostar tusen mynt kör absolut likadant som den dyraste bilen som kostar hundratusen, absolut ingen skillnad. En annan tråkig sak är att du inte kan uppgradera bilarna på något sätt förutom det kosmetiska, du kan bara ändra lite färg på fälgarna eller lacken på ditt fordon. Om man nu skulle kunna uppgradera bilarna eller om det vore en skillnad på dem så hade spelet varit mer intressant. Men med tanke på att spelet är så tomt på innehåll så ser jag hela spelet som poänglöst efter 10 minuters spelande.

Banorna är snygga. Grafiskt sett så är spelet väldigt tilltalande med färgsprakande explosioner av ljus. Jag rekommenderar inte att spela detta spel om du är känslig för starkt ljus. Jag själv blev efter en kort stund lite tung i huvudet på grund av att spelet går så fort, samt att det blir väldigt mycket intryck för hjärnan. Något som hade varit kul är om det fanns något online mode eller i alla fall ett co-op mode så att man kan spela mot varandra. Det minsta man kan begära är en high score rankning. Men det finns ingenting sånt i spelet. När du väl har köpt dem banorna som går att köpa loss och alla fordon så är du klar med spelet. Det tar inte allt för lång tid, så vad gör du sen?

I PC versionen så kan du lägga in din egen musik att köra efter men i denna portning till Playstation så går det inte utan du får köra efter samma låtar om och om igen, det finns totalt ca 30 techno inspirerande låtar.  


Specifikation

Denna recension baseras på Playstation 4 versionen. 

Music Racer. Lägsta pris 70 kronor enligt  Playstation Store 2020-02-17.

Recensionsex tillhandahållet av Sometimes You.
Tillhandahållaren av spelet har inget inflytande över artikelns innehåll.

En stor mängd av spel- och produktrecensioner görs på Nördlivriggen som agerar testdator/testbädd.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar