Hem RecensionerSpelrecensionerPC Life is Strange 2 – Episode 4: Faith

Life is Strange 2 – Episode 4: Faith

av Alexis Winoy

Den fjärde installationen av Life is Strange 2 har titeln Faith och tar av stapeln två månader efter spektaklet vid marijuanafarmen. Sean är på sjukhuset, polisen har honom i deras förvar och ingen Daniel syns till. Var är Daniel?


Min första tanke var (taskigt nog) att det var skönt att Daniel inte syntes till. Det börjar bli tröttsamt efter tre avsnitt där man handhåller en unge som inte lyssnar, speciellt en som har övernaturliga krafter. För naturligtvis uppstår kaos, t.ex. en stor explosion som får Sean att förlora sitt ena öga. Givetvis som den hängivna brodern Sean är, så är ens mål att hitta Daniel nu. Han är nämligen på rymmen, medans Sean är fast på sjukhuset med en vakt utanför dörren. Här börjar ens första pussel i avsnittet – att rymma och ta sig till Nevada där det visar sig en vän tagit Daniel.

 

Väl i Nevada så är allt inte guld och gröna skogar, såklart. Daniel är fast i en religiös sekt, där hans övernaturliga krafter ses som ett mirakel. Det är här kruxet kommer in, för Daniel vill inte lämna självmant, och Sean är inte välkommen eftersom deras lilla sekt inte accepterar ”syndare”. Jag uppskattar berättelsen i detta avsnitt, där man med hjälp av ännu en släkting till de två bröderna behöver komma på en plan för att rädda Daniel från sekten. Jag välkomnade verkligen delen av spelet där man ska rädda Daniel, det var nog min favoritdel i Faith.

 

Det känns som att tempot trappar upp lite i detta avsnitt, samtidigt som chansen av att använda Daniels krafter är nästan obefintlig, men det tyckte jag inte det var något dåligt denna gång. Man har ju inte tillgång till Daniel. Jag har visserligen gnällt om att man inte får använda Daniels krafter så mycket i de andra avsnitten, så det känns lite komiskt att en av mina favoritepisoder såklart skulle ha en avsaknad av dessa. Jag gillar Sean i detta avsnittet, det känns som att han får skina lite mer än vanligt. Det är också rätt trevligt att för en gångs skull komma ut ur skogen lite, även fast det är mitt i Nevadas öken..

Jag tänker inte gå in på hur ljud- och grafikbilden är, istället vill jag hänvisa till första recensionen av Life is Strange 2, som ni kan hitta här. Dock vill jag nämna att när jag spelade genom denna episod så kraschade spelet tre gånger, vilket var väldigt frustrerande.

 


Specifikation

Denna recension baseras på PC versionen.
Spelet finns även till Xbox One och Playstation 4.

Life is Strange 2 Lägsta pris 349 kronor enligt Prisjakt.nu 2019-09-10.

Recensionsex tillhandahållet av Koch Media.
Tillhandahållaren av spelet har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar