Hem RecensionerSpelrecensionerPC Life is Strange 2 – Episode 3: Wastelands

Life is Strange 2 – Episode 3: Wastelands

av Alexis Winoy

Sist vi lämnade bröderna Sean och Daniel så var de på flykt efter att ha spenderat vintern hos deras morföräldrar i Beavers Creak. Polisen var nära att upptäcka dem men bröderna lyckades att undvika Farbror Blå. I det tredje avsnittet, Wastelands, har Sean och Daniel slutit upp med ett gäng som är på resande fot och vi har hamnat i Kalifornien. Avsnittet spenderas mestadels omkring deras läger i skogen, samt platsen där de arbetar för att tjäna ihop pengar för sin resa till Mexiko. Dock är det inte det säkraste arbetet, de jobbar nämligen på en marijuana-farm.  Det är kanske inte det mest säkraste stället för ungdomar och ett barn på nio år att vara. Men vad gör man inte för att tjäna en hacka?


Wastelands börjar rätt långsamt och håller, likt det förra avsnittet ett väldigt lågt tempo. Man får lära känna de nya vännerna vid lägret (där är två svenskar från Malmö!), trimma marijuana och samtidigt försöka hålla koll på Daniel. Under avsnittets gång märker man att Daniel blir mer och mer sur och irriterad på Sean. Han vill inte lyssnar och bråkar ofta med sin bror. Under tiden Sean ter sig till Cassidy (jag valde att initiera en närmare vänskap med henne än med Finn), så ter sig Daniel mer åt Finn. Det blir svårare för Sean att balansera tiden mellan de olika nya vännerna och Daniel, vilket frustrerar hans lillebror. Det blir en tydlig skåra mellan bröderna, vilket har en stor betydelse i avsnittets kulmination.

Jag tycker definitivt det tredje avsnittet var mer intressant än vad förra avsnittet, Rules, var. Tyvärr känns tempot fortfarande väldigt lågt och det ökar inte i takt förrän de sista 10 minuterna. Det är lite beklagligt, det känns som att man spelar en walking simulator. Vilket inte är helt fel ibland, men jag hade önskat att det fanns lite mer spänning och drama som kunde börjat mer i mitten av avsnittet. Det är fortfarande ett bra spel, men gnällandet mellan Sean och Daniel börjar bli gammalt och jag hoppas att nästa avsnitt tar en lite nyare sväng än att hela tiden mala på hur brokig relationen mellan de två bröderna är. Daniels kraft är hela tiden närvarande men spelet försöker göra detta så subtilt som möjligt. Man har inte fri tillgång till den vilket är förståeligt då är det viktigt att försöka ha en låg profil så att bröderna inte blir upptäckta. 

Jag tänker inte gå in på hur ljud- och grafikbilden är, istället vill jag hänvisa till första recensionen av Life is Strange 2, som ni kan hitta här.


Specifikation

Denna recension baseras på PC versionen.
Spelet finns även till Xbox One och Playstation 4.

Life is Strange 2 Lägsta pris 349 kronor enligt Prisjakt.nu 2019-09-10.

Recensionsex tillhandahållet av Koch Media.
Tillhandahållaren av spelet har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar