NHL 20

av Martin Argenius

Har EA Vancouver tagit NHL 20 in i nästa årtionde, vi tekar och får se…


De senaste åren så har EA´s NHL stått lite i stiltje, det är små uppdateringar, och dom valde inte som FIFA gjorde att gå över till Frostbite motorn för grafiken. Vilket märks, grafiken även om det är snyggt så upplevs den som ett par år gammalt, funktionellt men snyggt. Spelarna har svårt med att visa känslor i ansiktesmimiken, även fans som blir inzoomade på läktaren känns stela i sina uttryck. EA har dock lagt in över 40 nya skottanimationer som inkluderar stjärnornas signaturskott, så nu kan man se Ovetjkin dra sitt patenterade slagskott, tack vare RPM tekniken som även gör det möjligt att passa, dribbla med mera utan att sänka farten på skridskoåkningen vilket gör att spelet flyter bättre över hela isen.

Spelet introducerar även en helt ny grafisk omgivning under matcherna med feta poängtavlor och highlights som rullar. Så när mitt Rangers gör snygga mål eller Kung Henrik gör en avgörande räddning så visas det i snygga highlight moments.

Målvakternas AI har också blivit förbättrad med ett nytt sätt att se hur anfallen ser ut från deras perspektiv, så att dom kan positionera sig rätt och stoppa puckar under bästa förutsättningar.

Det finns mycket att göra i NHL 20 allt från ”Be a pro” till till det fantastiska ”World of Chel” där man kan spela 1vs1 eller  3vs3 i ett nytt mode ”Eliminator”, som är hockeyns egna Battle Royale. Det finns över 2000 objekt att samla på och utsmycka dina spelare med, även en massa roliga utmaningar. I 3vs3 så kan du spela med 2 kompisar eller så har du möjligheten att spela med 2 stycken AI styrda medspelare. Förlorar du så åker du ut, vinner du så går du vidare till nästa omgång, tills det bara är du kvar av dom 81 lag som var med från början.

Något jag saknar i Be a pro, vilket var det jag startade med så är det ett story läge, många som inte spelar sportspel i vanliga fall gillar ändå att spela historierna i FIFA eller Madden. Det blir väldigt repetitivt utan, man nöter bara matcher och träning.

Det är väl HUT (Hockey ultimate Team) som inbringar pengar till EA och det som håller NHL serien flytande. HUT eller FIFAs motsvarighet FUT är där man köper paket för riktiga pengar, i paketet så kan man få spelare och kan använda dem i rinken. Inget favorit mode för mig, men jag kan se charmen med det.

Men det finns massor med gamemodes och spelet har lång livslängd, ett helt år ?

Men det roligaste jag haft med NHL 20 är att spöa mina barn och kompisar i soffan, finns ingen skönare känsla än att sätta ett friläge på övertid. Spelmässigt så har EA sen 1994 varit totalt överlägsna sina konkurrenter och är så fortfarande. Puckarna studsar över isen, tacklingarna haglar i sarghörnen och saftblandaren ljuder högt när målen kommer. Jag kommer utforska mer inom spelet, men känner att efter drygt 30 timmars spelande så har jag många många fler timmar framför mig.


Specifikation

Denna recension baseras på Playstation 4 versionen.
Spelet finns även till Xbox one.

NHL 20. Lägsta pris 579 kronor enligt Prisjakt.nu 2019-10-04.

Recensionsex tillhandahållet av EA.
Tillhandahållaren av spelet har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar