Med HyperX Predator så ökar inte bara klockfrekvenserna (även om vårt recensionsex är på 3200 MHz), utan även den fysiska höjden på minnena. Men frågan är – är det värt att skaffa Predator minnen i RGB när t.ex. HyperX Fury finns?
Rakt ut, går det att säga att utöver vissa fysiska skillnader, i hur mönstringen ser ut av RGB belysningen, och att dessa minnen är aningen högre så tar sedan de synliga skillnaderna slut. För de som står i valet och kvalet mellan Predator och Fury, så är det enkelt. De aningen lågprofilerade Fury är aningen billigare, och ett säkert val. Men för den där lilla slanten högre så finns det några (om än få), viktiga skillnader.
Till att börja med är så har Predator serien en högre klockning tillgänglig, för de som vill nå 4000 MHz – dock så får man då vara beredd på att betala extra. Men detta finns inte i Fury modell serien, så det är en sak. Sedan så fick vi en tydlig skillnad i våra benchmarks jämfört med Fury; och även om den så klart är på det stora hela är liten, så finns den ändå där.
Men innan vi går in på allt det där, så kan vi ta lite av just dessa minnen vi testat klarar av. Dessa DDR4 minnen, når i vårt fall 3200 MHz, och kan utan problem ökas i BIOS (eller UEFI som det heter numera). De startar upp som de ska, men läggs på 2600 MHz initialt, då får man ställa in de i UEFI genom att aktivera XMP som val (Extreme Memory Profile) och sedan starta om datorn. Sedan är det klart! För säkerhets skull skulle vi rekommendera att ni går in i UEFI igen efter omstart, bara för att dubbelkolla att rätt hastighet är synlig.
Om ni köpt minnen med hastighet upp till 2666 MHz så kommer ni inte behöva göra något, annat än att starta om datorn – då dessa med all säkerhet hittas automatiskt. Vi rekommenderar givetvis att ni tar hjälp av en mer kunnig person, om ni känner er osäkra. Med det sagt, så är det ändå betydligt lättare numera, och ni kommer med all säkerhet inte påverka något större inne i UEFI, så länge ni håller er till att ändra till XMP.
Med allt detta sagt – hur är då HyperX Predator?
Som synligt i benchmarktestet nedan så finns den en tydlig skillnad i poäng, jämfört med de kort i Fury serien vi recenserade senast. Dock är poängen i slutänden inte något ni ska syna allt för mycket, då det i praktiken innebär att dessa Predator minnen presterar aningen mer konsekvent.
Det som slår oss är hur HyperX mer eller mindre konkurrerar med sig själva, då Fury är egentligen minst lika bra – men vad Predator gör är att du får en tydlig skillnad (i alla fall enligt våra benchmarks) men när nog för samma pris. Sedan hur dess RGB belysning är aningen annorlunda mönstrat spelar på det stora hela inte allt för stor roll – men det är passivt kylda, har en tydlig ljushet, och kommer serva alla användare väl.
Precis som det skrevs i recensionen för Fury, så är RGB belysning på minnen något man kan tycka vad man vill om – men när minnena ifråga ändå är väldigt överkomliga sett till pris, samtidigt som de ändå har belysningen, så är det mer av det berömda grädden på moset än något annat. Även Predator har stöd för olika programvaror (HyperX NGENUITY, Asus Aura Sync, Gigabyte RGB Fusion 2.0 m.fl.), så valet i att justera hur de ska lysa upp, lämnas ändå i dina händer. Så tillsammans med deras tydliga kvalitet och pris, så går det inte annat än att rekommendera de.
Predator ger valet för de användare som vill ha en annorlunda mönstring, profil och lite (väldigt lite) prestandahöjning. RGB showen som ges, kommer funka för alla med öppna sidopaneler på sitt chassi, och även om chassit är stängt, så går det inte att förneka att de gör sitt jobb – och de gör det bra.
Singelkort | 8 GB, 16 GB |
Kits med 2 | 16 GB, 32 GB |
Kits med 4 | 32 GB, 64 GB |
Frekvenser | 2933MHz, 3000MHz, 3200MHz, 3600MHz, 4000MHz |
Latenser | CL15, CL16, CL17, CL19 |
Spänning | 1.35V |
Driftstemperatur | 0 ° C till 70 ° C |
Mått | 133,35 mm x 42,2 mm x 8 mm |
Kingston HyperX Predator RGB DDR4 3200MHz 2x8GB (HX432C16PB3AK2/16).
Lägsta pris 1190 kronor enligt Prisjakt.nu 2019-02-14.
Recensionsex tillhandahållet av HyperX.
Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.
En stor mängd av spel- och produktrecensioner görs på Nördlivriggen som agerar testdator/testbädd.