HyperX Cloud MIX Buds

In-ear lurar för gaming.

av Danny Larsen

Efter att ha testat på en handkontroll och en mikrofon från HyperX nyligen behöver jag något nytt att sätta tänderna i. Därför blev det att plugga öronen med HyperX Cloud MIX Buds, och lyssna både på mobilen, Playstation 5 och min PC för att utröna hur bra de är och om du ska kolla upp dem. Något som kanske inte är så ’cut and dry’ som du kan tänka dig, med tanke på HyperX goda rykte…


Som vanligt inleder vi recensionen med vad som man får med i förpackningen. Det första vi har är såklart lurarna som kommer i helsvart utförande med HyperX skrivet på utsidan, 2.4 GHz USB-C trådlös adapter, laddningsetuiet, 2st extra öronpluppar, USB-A till USB-C laddningskabel och förlängningsadapter. Här finns allt du behöver för att använda dem till PC, Switch, mobilen eller till ditt Playstation om det så är trådlöst eller via USB-C adaptern. 2 extra öronpluppar medföljer, men som vanligt skulle jag ej klaga på ännu fler valmöjligheter. Allt kommer i helsvart utförande, vilket mer eller mindre är den vanligaste färgen lurar kommer idag, men är ändå värt att poängtera.

Laddningsetuiets lock stängs med en magnet i locket vilket gör att man inte behöver oroa sig för att det ska öppnas upp och att lurarna trillar ut. Lurarna i sig sitter också fäst bra i etuiet tack vare magnetfästen. För att ladda etuiet måste du koppla in laddningskabeln på undersidan av etuiet. Då får du snällt lägga det på sidan och sedan koppla in laddningskabeln, inte krångligt, men det känns bara som ett dumt val att ha den där och inte på baksidan. På baksidan finns det en knapp, vilketuppvisar en liten LED-lampa att lysa på fronten. Genom att göra detta kan man snabbt se hur mycket batterikraft du har kvar i etuiet – då detta visas upp genom att den lyser med olika färger beroende på hur mycket laddning som finns kvar. Utöver att användas för att se batteristatus så används knappen också till att para lurarna till din föredragna blåtandsenhet.

Vad som medföljer i förpackningen.

Lurarna är av den typen som sticker ut och ner längs med öronsnibben (liknande Apple AirPods). Personligen är detta verkligen inte en favorit att använda, men alla har vi olika smak. Ett problem jag snabbt märkte av genom att använda dem är att det känns som att de var på väg att trilla ut hela tiden. Jag har provat med de två andra öronplupparna för att utröna om de kanske skulle sitta bättre med en större eller mindre ’plupp’, men tyvärr är resultatet detsamma. Samt att när jag samtalat via dessa känns det mer som om de är på väg att lirka sig ur mina öron och att jag då konstant får hålla på och skjuta in dem. Problemet med att göra detta är att jag då kommer åt de rörelsekänsliga kontrollerna som är på översidan av lurarna. En jobbig konstruktion för mina öron – som inte gynnas av den goda intentionen av att ha ’touch’-funktionalitet.

Det som är intressant är hur de rörelsekänsliga knapparna vill aktiveras hur lätt som helst när jag bara försöker sätta lurarna rätt i öronen, men när jag själv aktivt försöker pausa vad jag lyssnar på eller svara på ett samtal krånglar de mer än de fungerar. Jag har ofta fått plocka ut en av lurarna för att trycka rätt och pausa, vilket kan vara ett irritationsmoment. Men när de väl fungerar som de ska träffar de rätt och det blir enkelt att använda dem – om det så är för att byta låt eller skippa reklamsamtal.

För att använda lurarna på Playstation 5 så använder du bara den lilla USB-C adaptern och pluggar in på fronten och vips har du ljud och kan spela vidare. På mobilen kan man koppla med blåtand eller så kan man också koppla in USB-C adaptern om man så vill. Du har flera sätt att koppla upp lurarna mot din PC; Blåtand, USB-C adaptern eller via förlängningsadaptern där man pluggar in USB-C adaptern på toppen av kabeln. Det är lätt att koppla den till vad du än använder och jag har inte haft några problem med att lurarna ska hittas.


Något som är ett problem är att har även på dessa lurar märk av att kopplingen kan tappas från och till när man är på språng (blåtandsanslutningen). Jag har mobilen i framfickan på mina jeans, och på den sträckan (mellan ben och öra) kan den kopplingen alltså tappas till och från. Tester med andra typer av headset har visat att detta är något specifikt för Cloud Mix Buds då t.ex. lurar som Jabra Elite 7 Active stött på det problemet. Ytterligare ett irriterande moment i raden av moment…

Batteritiden på lurarna är helt okej, du får ca 10 timmars lyssning på lurarna och sedan har du 23 timmars batteritid i laddningsetuiet. Detta är en helt okej tid att få ut av headsetet på det stora hela och räcker gott och väl när man är ute och rör på sig eller om man sitter vid datorn/konsolen och spelar spel.

På mobilen kan du använda HyperXs egna app NGENUITY, vilket jag kan säga är lite av en besvikelse sett till funktionalitet. Du kan välja att slå av eller på EQ, men det finns bara två förgjorda EQ profiler du inte kan ändra på.

Du kan även ställa in att ljudet ska pausas när du plockar ut en av lurarna ur etuiet. Samt att man kan ändra vad som ska ske när du använder de rörelsekänsliga kontrollerna på lurarna; exempelvis svara på samtal med två tryckningar eller en lång tryckning. På PC sidan hittas de inte ens i appen och du kan därför inte göra något här alls.

Men om vi ska hoppa in på det som alltid är det viktigaste när det kommer till in-ear lurar; ljudet.

Till att börja skulle jag vilja säga att det är inte ett dåligt ljud som vi presenteras för, men att jag inte heller skulle säga att det är fenomenalt. Det är en fin balans mellan bas, mellanregister och diskant, men att det saknar den där tyngden och ”umf”:et i ljudet. Lägg därtill att det har som en dov känsla över hela ljudbilden. När jag har lyssnat på musik har jag fått höja ljudet för att få lite mer kräm ut ljudbilden, men att den dova känslan ligger kvar där. Men för att vara in-ear lurar så förväntar jag mig inte direkt att det ska vara en audiofilisk upplevelse när jag lyssnar på musik eller podcast med dem.

När det kommer till att sitta i spel på min PC eller på Playstation 5 var det helt okej upplevelse med lurarna; men det är så att ljudet upplevs bättre i spel än när det kommer till att sitta och lyssna på musik eller podcasts på Youtube. På spelsidan ökar försprånget då du kan ta del av DTS Headphone:X vilket gör att man kan ta del 3D positionering. Detta innebär att du kan höra ljudet runtomkring i en 3D rymd och då lättare avgöra var fienderna finns. För mig kommer dessa in-ear lurar aldrig att slå ett genuint gamingheadset, sett till ljudbilden i spel, komfort och mikrofonsljud. Men ändå intressant att de lyckas kräma in denna aspekt i ett så litet par lurar!

Om du däremot faktiskt vill ha ett riktigt bra gamingheadset från HyperX så kan jag varmt rekommendera HyperX Cloud Alpha Wireless. Det kostar visserligen ett par hundralappar mer och du tappar möjligheten att koppla dem till mobilen, men jag ser det mer som ett givet val om man vill ha något som ger en bättre spelupplevelse.

laddningsetuiet med magnetfästen i locket och till lurarna.

HyperX Cloud MIX Buds är egentligen inte ett par dåliga in-ear lurar, men på en marknad som har så mycket mer att erbjuda hamnar dessa lurar någonstans i mitten sett till kvalitet. Detta är därför inte ett dåligt betyg i sig men för det priset som du behöver betala för dem hade jag gärna sett att de hade en tydligare USP (unique selling point) som säger varför jag ska skaffa just dem. Ljudbilden är som sagt ren och klar om än dämpad, mikrofonen är vad man förväntar sig av mobila hörlurar varken bu eller bä utan de bara är. Det som som stärker dem i mina ögon är dess plattformsstöd sett till konsol, mobil och PC. Även om jag har varit hård på dem så är det intressant att se in-ear lurar som man kan sitta med och använda i spel samtidigt som du kan ta samtal. Denna aspekt är konceptuellt god, och med lurarnas ändå överkomliga kvalitet får de en mild rekommendation – förutsatt att du söker specifikt dessa aspekter… Inte helt fel!


Specifikation
Modellnamn: HyperX Cloud MIX Buds
Märke: HyperX
Typ: Hörlurar
 
Typ
Typ av hörlur: In-Ear, True Wireless
Gaming Headset: Ja
 
Specifikationer
Färg: Svart
 
Ljudegenskaper
Känslighet: 106.0 dB/mW
Frekvensomfång (min): 10.0 Hz
Frekvensomfång (max): 20000.0 Hz
Högtalarutförande: 2.0 (stereo)
 
Funktioner
Aktivering av bakgrundsljud: Nej
Mikrofon: Ja
Knappar & Kontroll: Play/Pause, Svara/Avsluta
Trådlösa:Ja
Ihopfällbara: Nej
Avtagbar kabel :Nej
Vattentåliga: Nej
Röstassistent: Nej
Simulerat surroundljud: Nej
Lämpliga för träning: Nej
 
Trådlöst
Bluetooth: Ja
Bluetooth-version: 5.2
Bluetooth-codec: SBC
Multipoint: Nej
Trådlös räckvidd: 20.0 m
 
Strömförsörjning
Batteritid (vid användning): 10.0 tim
 
Mått
Vikt: 11.0 g


Recensionsex tillhandahållet av HyperX. Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll. 
 

i samarbete med PriceRunner

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar