Jabra Elite 7 Active

av Danny Larsen

Sportar mycket utan ett par in-ear lurar som håller måttet? Kanske Jabra Elite 7 Active är till för dig som är i farten och vill ha ett par lurar som inte trillar ut när du svettas som en gris (kanske bara jag som gör det). Hur står sig dessa sportlurar och orkar jag röra på mig tillräckligt för att få en bra bild av dem? Spänn på svettbandet så ska vi se hur de klarar sig i tuffa motionspass!


Jabra Elite 7 Active är ett par in-ear lurar som inriktar sig mer till dig som tränar mycket eller är ute och rör på dig. De har en bra programvara som vi kommer komma till senare och en hög IP-klassat vattentät skydd så du kan svettas hårt eller använda dem i dåligt väder. Men de kan mycket väl också passa för dig som bara vill ha ett par bra trådlösa lurar.

När man öppnar upp förpackningen som de kommer levererade i finner vi en laddningskabel, två extra gummikuddar för passform i örat och laddningsetuiet som lurarna ligger i. De är inte de största lurarna när man håller dem i handen, men desto bättre att ha dem i öronen då de är lätta och sitter relativt bra kvar. Jag hade lite problem med att hitta rätt passform när jag började använda dem för recensionen, men jag har hittar rätt öronkuddar som gör att de sitter bra i mina öronkanaler. Hade gärna sett några några fler öronkuddar för mer valmöjlighet, då alla öron är olika och då vore det bra med flera storlekar. De använder något som heter ShakeGrip™,  som är deras egen teknik som ska göra att de stannar kvar i öronen även vid hårda träningspass.

Jabra Elite 7 Active kommer i tre färger; Mint, Svart och Marin. Inte många val där, men det finns någon form av variation i alla fall.

För mig som åker buss kors och tvärs genom stan och rör mig i stadstrafik finns det en funktion som gynnar mig väldigt väl med lurarna. Genom att aktivera något som heter ”HearThrough” kan jag samtidigt lyssna på musik och höra min omgivning, den här inställningen gör att lurarna tar in min omgivning (med de inbyggda mikrofonerna) och låter mig höra om någon plingar eller tutar på mig. Detta är väldigt smidigt och hjälper mig också att kunna samtala med folk utan att behöva plocka ur hörlurarna

Om du däremot inte vill bli störd eller tycker att ljudet runtomkring dig försämrar hur bra du hör musiken kan du alltid aktivera ANC (aktiv brusreducering). Genom detta försvinner nästan allt ljud runtomkring dig och du kan fokusera på musiken eller podcasten du lyssnar på. Jag åker som sagt buss ofta och det är en sådan stor skillnad från att ha ANC av eller på, när jag slår igång den hör jag nästan inte folket runtomkring mig eller bussens motor. Det här är en funktion som jag vill se i alla in-ear lurar framöver, höra det jag vill och kunna stänga ute oljud när jag vill vara för mig själv.

Vad som följer med i förpackningen.

Du aktiverar ANC eller HearTrough genom att klicka på den vänstra hörluren. Där kan man välja mellan att ha ANC, HearTrough eller stänga av dem. På den högra luren slår man på eller pausar vad man lyssnar på, man svarar och lägger på samtal också med den högra luren.

Med Bluetooth version 5.2 kommer man inte att ha något lagg eller problem med att koppla lurarna, kollar du på t.ex. Youtube kommer ljudet och bilden att vara i synk. De har även som jag skrev tidigare IP57-klassifiering, vilket betyder kort och gott att de är vattentäta och om du glömmer att plocka ur dem i duschen efter träningen är det verkligen ingen fara.

Mikrofonen på hörlurarna är faktiskt riktigt bra, jag hade förväntat mig att den skulle vara mycket svagare än vad den var. Vanligtvis är det ett svagt mikrofonsljud, men här var det hörbart och tydligt både från min sida och de jag pratade med.

Jabra Elite 7 Active kommer med en helt okej batteritid, åtta till nio timmar på ett par fulladdade hörlurarna och upp till ca 30 timmar tillsammans med etuiet. Det är som sagt helt okej tidsmässigt och genom en snabbladdning på fem minuter får du upp några timmar speltid. Något som jag märkte av misstag i början av mitt recensionstestande, var att när jag ställde ifrån mig etuiet på mitt databord var att de har trådlös laddning. Jag råkade ställa den på min Deltaco QI-1032-laddare och den lös upp. Om man har en QI-laddare tillgänglig kan man använda den istället för att ladda med kabel, väldigt smidigt.

Men om vi nu ska kolla på ljudbilden på hörlurarna. Det är ett väldigt bra och rundat ljud vi får här, dels har vi en varm och tydlig bas som lyftes fram och diskanter och mellanregister som lyser igenom väl. Basen är inte för tung och tar över som andra har. Mellanregistret och diskanterna är godkänt tydliga och man hör väl de individuella bitarna bra. Detta i kombination med ANC får vi verkligen avnjuta ljudbilden som det var tänkt.

Värt att nämna här är att man kan göra många inställningar i Jabra Sound+ appen som finns för hörlurarna. Här kan du välja förgjorda ljudprofiler eller skapa din egna precis som du vill ha ljudet. Innan man börjar att använda programmet får man ett test som man måste göra. Det testa oss vad vi kan och inte kan höra med höga och låga signaler. Därefter skapar den en personlig ljudbild baserad på hur väl du hör. Du kan även ställa in hur mycket som du ska höra igenom med ANC och HearTrough.

Gör ett test för att ställa in lurarna för din hörsel.

Allt som allt låter det här väl som ett riktigt bra kap, men då har vi inte kollat över prisbilden ännu. Dessa in-ear lurar är dubbel eller trippelt priset av in-ear lurar som jag har testat på, men en kostnad på ca 2000 kronor är de väldigt dyra. Det finns många hörlurar som man kan hitta för en billigare slant, även fast de kanske saknar några av de saker som gör de här hörlurarna bra. Jag hade gärna sett att priset hade legat långt under vad de begär, visst, de är bra men med det priset så kommer nog många backa från dem när det finns en stor marknad av in-ear lurar. Såklart är det upp till var och en att se över om priset är värt det för dem i slutändan.

Jabra Elite 7 Active kommer med ett par välljudande in-ear-lurar som passa väl till om du ska ut och springa eller bara upp på stan. Dess ANC och HearTrough är en välkommen och bra funktion som håller mig säker och hör vad som händer runtomkring mig, samt låter mig stänga ute oljud och kunna fokusera på min podcast jag lyssnar på. Med många fördelar som dessa och IP57-klassifiering och Bluetooth v.5.2 kommer de serva en väl. Hade gärna sett ett lägre pris då det är väldigt högt även fast lurarna är så bra som de är.


Specifikation

Allmän information

Innehåll i förpackningen Öronsnäckor, EarGels, Användadokument, Laddningsfodral, USB-C till USB-A-kabel,
Garanti- och varningsblad
Förpackningens mått –
detaljhandelsförpackning (B × H × D)
40mm x 130mm x 110.5mm | 1.57in x 5.12in x 4.35in
Huvudenhetens mått (B × H × D) 19.5mm x 16.3mm x 18mm | 1.587in x 0.642in x 2.74in
Laddningsfodralets mått (B × H × D) 40.3mm x 25.3mm x 69.6mm | 1.587in x 0.996in x 2.74in
Använda material Guldpläterad metall, Mica-färg, PC och PC/ABS-plast, Silikongummi.
Vikt på öronsnäckor (varje öronsnäcka) 5.5g | 0.2oz
Vikt (laddningsfodral) 44g | 1.6oz
USB-kabelns längd 0.3m | 0.98ft
Kapslingsklassning IP57
LED-funktioner Batteri status, Bluetooth -parning, Inkommande samtal
Certifiering och efterlevnad MFi, Qi, FCC, ISED, CE, RoHS, REACH, Proposition 65
Ljud Aktiv bullerdämpning Ja
HearThrough Ja
Ljudisolerande passform Ja
Brusreducering under samtal Ja
Reducering av vindbrus Ja
Högtalarstorlek 6mm | 0.2in
Högtalarens bandbredd (i musikläge) 20Hz – 20000Hz
Högtalarens bandbredd (i samtalsläge) 80Hz – 8000Hz
Ljudkodec som stöds AAC, SBC
Mikrofontyp MEMS
Antal mikrofoner 6
Hörselskydd PeakStop™
Mikrofonbandbredd 80Hz – 8000Hz
Tryckavlastning i örat Ja
Programvara och appar Kompatibla programvaror och/eller appar Jabra Sound+
Sound+-funktioner MyControls, MyFit, MySound
Inbyggd Alexa Ja
Röstassistent aktiverad Fungerar med Amazon Alexa, Siri®
Passform och komfort ShakeGrip™ Flytande silikongummi
Formfaktor Äkta trådlösa öronsnäckor i örat
EarGels Large, Halvfullt, Small
EarGels-material Silikon
Mono-läge Ja
TEKNISKT
DATABLAD
ELITE 7 Active
Avancerad ljudteknik. Träna fritt med Jabra ShakeGrip™. Ultimat
passform för aktiva.
Jabra ShakeGrip™
› › IP57-klassad som svettsäker
› Justerbar aktiv brusreducering (ANC) och HearThrough

Upp till 8 timmars batteritid, 30 timmar
med fodralet

TEKNISKA SPECIFIKATIONER
Batteri Total musiktid (öronsnäckor och
laddningsfodral)
Upp till 30 timmar
Musiktid (öronsnäckor) Upp till 8 timmar
Samtalstid Upp till 6 timmar
Laddning med kabel (kabelberoende) USB-C
Viloläge Ja
Trådlös laddning Ja
Laddningstid Upp till 150 minuter
Snabbladdning 5 minuter ger upp till 1 timmar
Batterinivå efter 30 minuters laddning Upp till 50%
Passningstid Upp till 292 Dagar
Batterityp Laddningsbart litiumjonbatteri
Anslutningsbarhet Anslutningsbarhet Bluetooth®
Bluetooth-version 5.2
Bluetooth-profiler A2DP v1.3, AVRCP v1.6, HFP v1.7, HSP v1.2, SPP v1.2
Räckvidd Upp till 10m | 33ft
Ihopparade enheter Upp till 8 Bluetooth -enheter
Sådan sætter du musik automatisk på pause Ja
Automatisk påslagning Ja
Automatisk avstängning Ja
Ytterligare information Driftstemperatur -5°C till 45°C | 23°F till 113°F
Arbetstemperatur för trådlös laddning 0°C till 40°C | 23°F till 104°F
Förvaringstemperatur -20°C till 45°C | 4°F till 113°F

Recensionsex tillhandahållet av Jabra. Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll. 

 

i samarbete med PriceRunner

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar