Hem RecensionerTillbehörsrecensionerHeadset Steelseries Arctis 7 2019 Edition

Steelseries Arctis 7 2019 Edition

av Fredrik Olsson

Steelseries Arctis 7 har kommit i ett 2019 utförande, så vi trär på de lätta lurarna och lyssnar efter vad som exakt har förbättrats. Kommer dessa trådlösa spellurar vinna över oss?


Utseendemässigt så måste jag säga att Steelseries verkligen träffat rätt. De känns originella och funktionella, och tillsammans med sin lätta vikt, så är de en fröjd att bära under längre tid. De kommer i antingen grå/svart eller vitt utförande, och båda är väna för ögonen. Rentav är hela paketet en fröjd, då det medföljer en smidig liten sändare som även i sig visar på Steelseries goda känsla för design.

När det kommer till ljudbild, så levererar de en tydlig sådan, även om det digitaliserade ljudet blir uppenbart ”blippigt” från och till. Med det menar jag att det ligger en articificiell klang över hela spektrumet, som om än vag, ändå blir tydlig för audiofiler. Men detta headset är gjort för gamers, och det är där de topppresterar. Basen är tung och bred, och ljudmattan i det övriga registret känns fylligt och varmt – samt att du får en mikrofon, vars ljudkvalitet är klar och ren, om än tunn (som förvisso är vanligt för headset mikrofoner).

Man kan aktivera det DTS surroundsystem som finns, och du får en aningen bredare repertoar i ljudet, men dess artificiella klang förstärks en aning där. Det är bra, men inte perfekt.

Sett till batteritid, så ger de en härligt lång sådan, med upp till 24 timmar, vilket kommer serva spelare väl under långa spelsessioner. Lägg därtill en välgjord programvara, där du kan ändra allt från medlyssningsnivåer, EQ och profilhantering, och du får en väldigt komplett produkt.

Skulle det vara något att klaga på så är det att drivrutinerna från och till har krånglat – exempelvis så har program som TeamSpeak och Audacity strulat med detta headset, medan andra hörlurar fungerat finfint. Chat och Game funktionaliteten är och lite upp och ner, dels för att drivrutinerna inte är helt vässade, men framförallt för att de två skrollhjul som höjer/sänker volymen för dessa är lite för ”hoppig”. D.v.s. du rör lite på ett av hjulen och ökar mycket i volym – här skulle de varit mer finjusterade. Ett ytterligare potentiellt smolk i bägaren, är att prisbilden är nära nog 1700 kronor, vilket ändå är en slant. Men med tanke på kvaliteten i detta trådlösa headset så tycker jag ärligt talat det ändå är legitimt. Men det kan vara en stoppkloss för somliga.

De går även i övrigt säga att mikrofonen denna gång har bidirektionellt ljud (d.v.s från två håll) och att headsetet har en imponerande ljudisolering. Mycket kan ha att göra med att det finns en inbyggd ”noice cancelling” funktion men framförallt har det med den välgjorda mikrofonen att göra. Slutligen är en kul detalj att du kan även använda headsetet trådlöst med Playstation, Nintendo Switch (i dockat läge) och Mac. Så det finns en bra bredd av kompatibilitet här.


Specifikation

Frekvensrespons: 20-20.000 Hz, Distortion: <3% vid 1 kHz, Karakteristisk SPL: 104dB +/- 3dDB AT 1 kHz, Mikrofon: 6,0 mm enriktad mikrofon, Nominell impedans: DC impedans 32 ohm, Huvudbandets tryck: 4,5N, Vikt utan kabel: 346 gram, Anslutning: 3,5 mm 5pol kontakt, Drivelement: 40mm neodymmagnet

Steelseries Arctis 7 2019 Edition. Lägsta pris 1690 kronor enligt Prisjakt.nu 2018-09-12
Recensionsex tillhandahållet av Steelseries.

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

 

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar