HyperX Cloud II Wireless

av Fredrik Olsson

HyperX Cloud II är ett respekterat gamingheadset som höll tronen länge. Nu så här fem år efter vi recenserade Cloud II i trådat utförande, kommer den i en trådlös version. Cloud II Wireless ska därför bli tvungen att jämföras med sin tidigare iteration, och frågan är om all den där kvaliteten som fanns förr lyckats föras över även till denna trådlösa variant?


Känsla & Design

I jämförelse med originalet har extremt litet förändrats. Förutom ett par knappar på sidokåporna, är designen och komforten densamma. Detta är tack och lov en bra aspekt, då just komfort är något som Cloud II Wireless vinner väldigt mycket på. De mjuka öronkuddarna i imiterat läder känns härliga över öronen och det minimala trycket mot hjässan hjälper med all säkerhet till att du ska kunna sitta timme ut och timme in framför din spelmaskin.

Utseendemässigt är den sig lik som sagt, med borstad röd aluminium, rundade öronkåpor i svart och ett nedtonat men distinkt utseende. Den numera klassiska designen är väldigt igenkännbar, vilket är tacksamt.

Ljudbild, Mikrofon & Kompatibilitet

Om vi börjar med stödet är det på ett sätt imponerande. Du får nämligen med möjlighet att koppla headsetet till Nintendo Switch och Playstation 5 bara för att nämna några få. Givetvis är det för PC den används primärt (i min mening) och där är det bara att koppla in den USB-dongel som medföljer och sätta igång med lyssnandet. Förvisso saknar jag en dedikerad mjukvara för mer finlir med EQ och andra ljudinställningar, men under omständigheterna är det alldeles utmärkt, mest för att det bara funkar, och det funkar riktigt bra!

Ljudbilden är riktigt balanserad över brädet och ger en fläckfri upplevelse. Basen kunde haft mer tryck i sig, om man ska leta petitesser, men det är egentligen det enda jag kan hitta. Från de mer höga diskanta ljuden, till mellanregister och bas är ändå upplevelsen riktigt föredömlig, även om jag än en gång suktar efter att mixa det hela med en EQ.

Ser man till den avtagbara mikrofonen är dess ljudkvalitet tunn men väldigt klar och tacksamt fri från bakgrundsljud och brus. Detta är under omständigheterna utmärkt då det givetvis inte är en sångmikrofon vi pratar om här, utan snarare en mikrofon vars primära funktion är att höras i samtal. Att headsetet även bjuder på runt 30 timmars användning och laddas via USB-C, adderar givetvis bara ännu mer till den redan utmärkta helheten – ja, det är ett riktigt snålt headset sett till strömförbrukning! 

Funktioner och pris

Det trådade originalheadsetet var känt inte bara för sin goda kvalitet, utan även sin prisbild (som lägst 600 kronor men oftast runt 800 kronor). Allt detta fick plats i ett oerhört välljudande paket, där komfort och ljudkvalitet låg på samma höga nivå. Med HyperX Cloud II Wireless hoppar priset upp en ordentlig bit och rör sig i samma liga som många andra premium headsets. Med en prisbild som lägst (i skrivande stund) på cirka 1800 kronor ligger den helt plötsligt i direkt konkurrens med andra gamingheadsets med både fler funktioner och flexibilitet. Direkta konkurrenter är exempelvis Astro A20 Gen 2, Cooler Master MH670 eller det eminenta Logitech G733 som alla erbjuder fler funktioner och Inställningsmöjligheter — för ett billigare pris. Just på grund av detta tappar dessvärre Cloud II Wireless några pluspoäng, då det känns dyrare än vad det ger. Inte för att ljudkvaliteten eller komforten är dålig, men de överliggande inställningsmöjligheterna är få.

Med allt det sagt, är det så att man till exempel är välbekant med originalet, eller för den delen bara vill ha en stabil och pålitlig komfort/ljudbild, då är givetvis Cloud II Wireless ett gediget köp, rentav ett bra köp. Är det som så att man söker fler inställningsmöjligheter, då kan det vara värt en extra funderare innan ett eventuellt köp – även om det i ärlighetens namn säkert är ett av skälen till den fina batteritiden.


Specifikation
  • 2,4 GHz trådlöst och upp till 30 timmars batteri 
  • HyperX 7.1 Surroundljud 
  • Signatur HyperX komfort
  • Hållbar aluminiumram
  • Avtagbar, brusreducerande mikrofon och inbyggd mic monitoring.

Recensionsex tillhandahållet av HyperX. Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll. 

 

i samarbete med PriceRunner

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar