HyperX Alloy Origins

av Maxx Löfström

Ibland är det de mest simpla sakerna som gör det. Raka linjer, enkel design och sköna brytare. I alla fall vill HyperX att vi ska tycka det, när de går tillbaka till början med det nya tangentbordet Alloy Origins. Nåja, vi ska väl se hur långt de kommer…


Det första som man slås av är den avskalade låga designen. Tangentbordet med aluminiumkropp känns redan härligt tung när man lyfter den ur sin kartong – och när väl USB-C kontakten är inkopplad så hittas den, lyser upp och är redo att spelas (eller skrivas) på.

Och det är också där vi måste börja; brytarna. För oj vad lena de är under fingertopparna. De har en lätt accentuering och kan tryckas ner med väldigt lite kraft på ett väldigt tillfredsställande sätt. Det är just lenheten i nerslaget som vinner över mig personligen. De upplevs nära nog linjära och förs ner mjukt och ledigt, vilket underlättar väldigt mycket vid långa skrivna arbeten eller varför inte långa spelsessioner i CS:GO eller Overwatch. Visst finns här den nackdelen, att känslan i tangenterna inte är för alla – men så är det å andra sidan med alla tangentbord. Låt oss säga så här – om ni tar er ut i detaljhandeln och fingrar lite på tangentbordet (om möjligt), så kommer ni ögonblickligen känna deras distinkta nerslag, och vips så vet ni om det är något för er. Ja, jag skulle säga att det är så enkelt.

I övrigt så fortsätter det avskalade temat – men utan att för den delen inte lyckas gömma några sköna detaljer. Med allt från flerstegslägen på undersidans ”ben”, välupplyst RGB belysning, och den otroligt bastanta konstruktionen. Ja, allt detta översätts till ett tangentbord som verkligen känns lyxig på samma gång som alldaglig. En märklig kombo så klart, men jag hittar inget annat sätt att beskriva det. Du kan styra belysning, mediafunktioner och makros direkt från tangentbordet – och gör att du slipper mjukvara om du vill.

Profilhantering och andra saker kan givetvis även nås via NGENUITY (HyperX Windows 10 app) – som i sig är lätt att justera. Men ack så denna app krånglar. Först gick den inte ens att installera – för att sedan bugga ur ett par gånger. Snälla HyperX, dumpa appen och ta in en nedladdningsbar ”vanlig” programvara istället. Men tack och lov kan du mer eller mindre justera inställningar direkt på tangentbordet, så du slipper (om du vill) programvaran.

Självklart hade jag gärna sett att tangentbordet även var utrustat med USB kontakt – då detta mer eller mindre blivit något som jag ser som standard numera, men då tangentbordet kostar runt tusenlappen och ändå har riktigt gedigen konstruktion och utförande så är det ändå okej.

På det stora hela, är Alloy Origins så där bortskämt gjuten. Med allt från dess kompakta kropp, som ansluts med USB-C (vilket är tacksamt även det) till underbara brytare och ett snyggt men simpelt utseende gör detta till en av årets skönaste tangentbord. HyperX går från klarhet till klarhet!


Specifikation

Kabel

Typ Avtagbar, flätad
Längd 1,8 m

Mått

Bredd 442,5 mm
Djup 132,5 mm
Höjd 36,39 mm
Vikt (tangentbord och kabel) 1075 g

Tangentbord

Växla HyperX-omkopplare
Typ Mekanisk
bakgrundsbelysning RGB (16 777 216 färger)
Ljuseffekter Per nyckel RGB-belysning 2 och 5 ljusstyrka nivåer
Ombordminne 3 profiler
Kopplingstyp USB Type-C till USB Type-A
Anti-spökbilder 100% anti-ghosting
Nyckelrullning N-tangentläge
LED-indikator Ja
Mediekontroll Ja
Spelläge Ja
OS-kompatibilitet Windows® 10, 8.1, 8, 7

Brytare

Växla HyperX Red Switch
Driftstil Linjär
Aktiveringsstyrka 45g
Nyckelreseavstånd 1,8 mm
Total resa 3,8 mm
Life Span (tangenttryckningar) 80 miljoner

HyperX Alloy Origins. Lägsta pris 1190 kronor enligt Prisjakt.nu 2019-12-03.

Recensionsex tillhandahållet av HyperX.

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar