Hem RecensionerSpelrecensionerPC Ghost Recon: Wildlands

Ghost Recon: Wildlands

av Carl Holmer

Stor värld, massa vapen, massa fordon och ännu fler skurkar. Ghost Recon: Wildlands tar oss in i Bolivias djupaste djungler och högt upp på de högsta bergen. Har Ubisoft lyckats leverera någonting utöver de vanliga eller har de plockat fram mall 1A även denna gång? Häng med så tar vi ett djupdyk!

Upplägget

Du är en av fyra medlemmar i en amerikansk specialstyrka som har fått uppgiften att slå ut den mexikanska drogkartellen Santa Blanca. Vid spelets start har kartellen vuxit sig så starka och så inflytelsefulla att den Bolivianska regeringen inte kan ställa upp med något motstånd själva och har valt att blunda för kartellens drog och vapenhandel. Under denna tid hade Amerikanarna en mullvad planterad i Santa Blanca som nu har blivit mördad. Amerikanska militären startar nu Operation Kingslayer där det är din uppgift att ta reda på vad som hände med den amerikanska mullvaden och bryta ner Santa Blanca kartellen bit för bit.

Det slutgiltiga målet för Operation Kingslayer är att eliminera Santa Blanca kartellens ledare El Sueno. El Sueno har fyra stycken underhuggare som styr över kartellens olika verksamheter. Dessa fyra har i sin tur regionala hejdukar som styr över enstaka provinser. Upplägget för varje provins är sig snarlikt där man först börjar leta information för att ta reda på hur man bäst slår ut den regionala ledaren för kartellens verksamhet. Efter att man fått ihop tillräckligt med information öppnar sig flera story uppdrag upp som till slut kommer leda dig till den regionala ledaren.  

Varje provins kryllar med både huvuduppdrag men också flera sidospår. Vid din sida har du Bolivianska rebeller som kan assistera dig i striderna mot kartellen. Relationen med rebellerna kan stärkas genom att göra sidouppdrag så som att markera eller leverera stulet material, eller att försvara stationer som sänder ut rebellernas propaganda. Som tack för din hjälp kan rebellerna till exempel leverera fordon till dig eller bombardera kartellen med artilleristöd. Utstrött på kartan ser man också vapen och vapenaccessoarer som du kan samla för att utöka ditt arsenal.

Gameplay, grafik och ljudbild

Ubisoft går från klarhet till klarhet när de kommer till grafiken och ljudbilden i sina spel. Miljöerna i Ghost Recon: Wildlands är inte bara otroligt detaljrika men också varierade mellan de olika provinserna. Miljöerna varierar mellan vida slätter med åkerlandskap, tjocka skogar och höga berg. Du får också möjligheten att ändra utseendet på din karaktär med ett brett utbud att detaljerad utrustning och vapen. Så oavsett om du vill springa runt med jeans och t-shirt eller en buske på huvudet finns det mycket valmöjligheter. Ljudbilden i spel har blivit en aspekt som inte märks av när den fungerar som den ska. Vapen, fordon och naturen låter precis som man kan förvänta sig.

 

Målet i varje uppdrag kan vara varierade men ditt sätt att angripa målet håller sig likadant. Ofta ska man infiltrera något fabrik, bas eller hus och döda, förstöra eller stjäla vad de nu målet i det givna uppdraget är. Tillvägagångssättet blir därför väldigt likt och jag fann mig snabbt bara flyga helikopter mellan pluppar på kartan utan någon vidare tanke på vad det faktiskt var jag höll på med.

När det kommer till flerspelarläget ser vi en form av sömlös drop-in där spelare kan komma och gå lite som de vill. Spelet utgår från den personen som är värd för sessionen för att bestämma vilka huvuduppdrag som skall spelas. Just denna aspekt fungerar väldigt bra men när de väl kommer till att köra tillsammans lämnar spelets ’netcode’ mycket att önska. Även om det har lett till många skratt blir de till slut tröttsamt att se sin kamrater hacka efter varandra gång efter gång. 

[youtube link=”https://www.youtube.com/watch?v=T1I3BnZb0EI” width=”710″ height=”410″]

Personliga synpunkter

Ghost Recon: Wildlands är ett spel som vi alla sett och spelat tidigare med ett annat lager färg. Är du okej med att köra runt och samla pluppar på kartan med väldigt lik uppdragsuppbyggnad är detta absolut ett spel för dig. Men om du känner att variation är det som ger spänning i livet borde du titta vidare. Detta kombinerat med de tekniska strulet gör spelet svårt att rekommendera till någon. Tror du trots detta att spelet är för dig kan jag bara rekommendera att du drar med en kompis eller två då de förhöjer upplevelsen en hel del.   


Specifikation

Recensionen är baserad på PC versionen.

Prisbild ca 479kr
Recensionskod tillhandahållen av Kinguin

Tillhandahållaren av spelet har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar