Hem ArtiklarGOTY - Game of the Year Game of the Year | Nördlivs gemensamma topplista för 2019 | Plats 25-11 utan inbördes ordning

Game of the Year | Nördlivs gemensamma topplista för 2019 | Plats 25-11 utan inbördes ordning

av Redaktionen

Här har ni de spel som nådde topp 25, men inte nådde topp 10 – d.v.s plats 25-11 som är utan inbördes ordning, som sedan övergår till topp tio listan (se inlägg för Topp 10 här), som har satta placeringar!

Av alla spel från 2019, så är dessa de få spel som nådde nära nog längst! Så i korthet – några av 2019 års absolut bästa spel!

I överläggningen så var det väldigt tydligt att det inte skulle vara en enkel process, då året varit helt fantastiskt. Plattformsspel, rogue-lite, trippel-a blockbusters, racing, strategi och många andra speltyper har alla spel i sig som utmärkt sig. 

Självklart, är det så ni vill ha en mer djupare insikt i vår kohandel om vad som hörde hemma på denna lista. Lyssna på avsnitt 241. Antingen via Nördliv på iTunes eller direkt via vår webbspelare:


TOPP 25 – 2019 (först plats 25-11 utan inbördes ordning)

Darksiders: Genesis | recension (Plats 25-11)

Med isometrisk action där apokalypsens ryttare verkligen springer ut och sparkar stjärt – så lyser verkligen Darksiders: Genesis med en stor dos ”bara-en-liten-stund-till”-känsla! Den vackra världen, den mystiska storyn och det sömlösa bytandet mellan karaktärer gör detta till en av årets sena överraskningar!

Stora demoner att mosa skiten ur.


Death Stranding | recension (Plats 25-11)

Den nivå av beröring som berättelsen ger, gör att få spelare om ens några, kan spela detta och inte ha något starkt att säga om det – om det så är på den positiva eller negativa sidan. Kojima har här ett spel där storyn är i fokus, och världsbygget når nivåer som sällan skådats i spel. Visst når det inte hela vägen, på den mer ”speliga” sidan – men oj vilken upplevelse!

Fullt med paket att leverera, bär så mycket du kan.


Demon’s Tilt | recension (Plats 25-11)

När en fusion mellan dåtid och nutid möts – där gammal hederlig arkadflipper, möter nytänk och bossbataljer, ja där hittar vi Demon´s Tilt. Att ens tanken på ett bullet-hell upplägg parat med flipper ploppat upp i en utvecklare där ute är fantastiskt – och så är även detta smått beroendeframkallande spel! En modern klassiker inom sin, ja, nya genre!


Far Cry New Dawn | recension (Plats 25-11)

Visst är det gamla pålitliga koncept! Pluppar på kartan, familjedrama och sekter i det postapokalyptiska (men färgstarka) forna USA. Där spelet tappar i originalitet, så vinner det i ren och skär spelglädje. Vad gömmer sig runt nästa kulle…ja det vill man hela tiden utforska i denna kortare spin-off till Far Cry 5.


Heave Ho | recension (Plats 25-11)

Co-op där glädje och knasigheter konstant uppstår. Att tillsammans ledas över en aktivt svår bana, allt medan man bokstavligen talat håller händer, gör detta till en otrolig överraskning till spel och något som alla soffspelande människor bör uppleva! Om så bara för en stund


Lonely Mountains: Downhill | recension (Plats 25-11)

När naturen utmanar dig, precis lika mycket som det ger dig en meditativ upplevelse – ja då vet man att det är något unikt man träffat på. Detta spel är fantastiskt i det att utmaningen är att hela tiden bättre sig själv – och allt medan den vackra naturen i sin polygoniska utstyrsel svischar förbi i all världens fart! Ett tidlöst spel – som alla bör uppleva!

Sprinta igenom skogen.


Metro: Exodus | recension (Plats 25-11)

Trots sin nedstämda ton och sina övergivna landskap så etsar sig de härliga smygar- och skjutarmomenten in sig i ens själ. Och trots att det kan vara oslipat i synen på vissa karaktärer och rent tekniskt ibland – så är det ändå en berättelse om hopp och kärlek. Underbart spel!


Pokémon Sword / Pokémon Shield | recension (Plats 25-11)

Vad kan man säga… Pokémon är tillbaka, och dessutom i högform! Den öppna världen, valet att själv ta sig an Pokémons som gömmer sig i buskar och terräng, samt de enorma Dynamaxstriderna, gör detta till ett otroligt säkert kort. Och är du Pokémon fantast, så kommer du kunna spela länge och väl!

Maffiga Dynamax strider!


Rage 2 | recension (Plats 25-11)

I en fantastisk balett av splatter, våld och fordonsfysik, så ges du möjlighet att ta dig an en bjärt och varierad värld. För de som njuter av högt tempo och högoktanisk action… ja då är det Rage 2 som gäller!


Star Wars Jedi: Fallen Order | recension (Plats 25-11)

Få hade väl anat att ett så pass bra Star Wars spel skulle komma – än mer att det implementerat essensen från spel som Dark Souls, Uncharted och Prince of Persia! Ja, detta spel, med sin härliga Star Wars känsla och indragande story gör att vi längtar efter dagen uppföljaren kommer!

Använd ljussabeln som fackla.


Steel Division 2 | recension (Plats 25-11)

Realtidsspelet som på riktigt satte Andra Världskriget på kartan igen – levererar en fullproppad upplevelse, med ett otroligt öga för detaljer. Strategirävar som lyckats missa detta härliga spel, bör definitivt kika in det ögonabums!


Super Mario Maker 2 | recension (Plats 25-11)

Du vet konceptet! Bygg banor med Mario, dela de ut till gemenskapen och njut av tanken över hur någon snubblar gång på gång vid dina väl valda klossar och block. Ja, Super Mario Maker 2 är de omspelningsbara spelens konung, där både kampanjläge och byggläge kommer ge dig enormt mycket speltid! Mumma!


Trine 4: The Nightmare Prince | recension (Plats 25-11)

I ett av 2019 års mest charmiga spel, så leds vi in i ett äventyr, där du själv (eller med kamrater) kan utforska pussel på hög nivå. Ja, Trine spelen har på riktigt utvecklats till perfektion, och det här spelet är så bra att vår recensent spelade det mer eller mindre rakt igenom vid en sittning! Sedan att det även har fantastisk musik, är bara grädden på moset!

Uppför er era nattmaror!


Void Bastards | recension (Plats 25-11)

Det bisarra upplägget där du slungar ut fångar ut i rymden, i jakt på nya uppgraderingar och nära nog definitiv död – är otroligt roligt. Sedan att spelets visuella stil och sköna humor ackompanjerar det hela än mer, gör att man inte kan göra än le. En riktig pärla till  spel!


Wargroove | recension (Plats 25-11)

När ett vackert pixelerat spel kombineras med enkla kontroller, bra story och turbaserad action – ja då får vi Wargroove. En kärleksförklaring till spel som Advance Wars – där berättelsen och karaktärerna kommer i första rum. Ja det är verkligen inte kattskit det! Tvärtom!


Tack och lov så gick det förhållandevis smärtfritt (nåja mestadels i alla fall), men om Ni tycker att denna GOTY är helt fel (eller rätt); hör då av er! Vi vill jättegärna veta vilka spel som platsar på Er GOTY!

Skriv till oss via mail eller direkt på våra sociala medium; Twitter – Facebook – Instagram

Topp 10 fortsätter i nästa inlägg! – Tryck här för att komma dit!

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar