Hem ArtiklarGOTY - Game of the Year Nördliv gängets Game of the Year listor 2015!

Nördliv gängets Game of the Year listor 2015!

av Redaktionen

I vårt GOTY avsnitt nr 53 (nås via iTunes här) så kan ni höra mer ingående varför dessa spel är så bra och dugliga. Men här kommer våra respektive topplistor mer nerkortat, för spelåret 2015. 

Utan inbördes ordning, och med stor variation i antal; här kommer våra små personliga topplistor.

Vill ni veta vad Nördliv gemensamt korar till Årets spel 2015, lyssna då på avsnitt 53.


carl2 Carls GOTY 2015

Metal Gear Solid V

I korthet så är det kombinationen av en gigantisk och vacker värld och valfriheten i gameplay som gör detta spel till en värdig vinnare av Game of the Year. Om du vill kan du smyga igenom hela spelet utan att en vakt vetat att du någonsin varit där, eller så kan du skjuta tills fingrarna blöder funkar det också för att om det inte finns några vakter kvar så finns det ju ingen kvar att upptäcka dig.

Storyn är något av en smaksak men om det är något man kan säga om det så är den definitivt unik och aldrig tråkig, speciellt om du aldrig spelat ett Metal Gear Solid spel tidigare.

MGSV visade att det är möjligt att skapa en gigantisk sammanhängande värld med många olika system som jobbar tillsammans och vid sidan om varandra. Man får enorm valuta för sina pengar då det finns hundratals uppdrag attt smyga sig igenom vilket gör att man kan klämma ut många timmar ur spelet utan problem. Det lever helt klart upp till förväntningarna av ett MGS spel (till skillnad från en annan stor titel i ett annan stor serie som kom ut i år) och är ett bra avslut på Kojimas karriär hos Konami. I ett ord: Superbt.  


Foto 2015-10-12 16 17 34 (1) Dannys GOTY 2015

The Beginners guide

Många spel har spelats, men få som släppts under året. Utan det som har spelats är The Beginners Guide. Ett spel som outryckligen har ett speciellt upplägg som borgar för eftertanke och känslor.


Foto 2015-10-12 16 17 34 (3) Lottas GOTY 2015

Guilty Gear XX Accent Core Plus R (PC)
Bästa Expansion! Final Fantasy XIV: Heavensward

Båda spelen tar konceptet och spel idén längre och verkligen vässar sin förmåga till max. Något som gör att dessa självklart ska ses som årets bästa spel och expansion!


Foto 2015-10-12 16 17 34 Max GOTY 2015

Fallout 4
Guilty Gear Xrd -SIGN-
Mortal Kombat X
Final Fantasy XIV: Heavensward

Spelen som haft mest sug efter att spelas är även de som är bäst för året. Fallout 4s roliga gameplay, Guilty Gears variation och ytterst sköna balans, Mortal Kombat Xs underhållande spelupplägg och Heavensward totala uppgradering av Final Fantasy 14 är de spel som jag anser vara bäst för 2015.


Foto 2015-10-12 16 17 35 Robbs GOTY 2015

Dying light
Cities: Skylines
Fallout 4
Evoland 2
Ys VI: The Ark of Napishtim
Dreamfall Chapters

Så många timmar med speltid och så mycket underhållning som getts av dessa spel. Allt från den underbara atmosfär och spelmekanik i Dying light, Cities: Skylines många rätt i skapandet av en stadsbyggnadssimulator, Evoland 2s enormt många referenser och sköna spelglädje är bara några av de spel som befinner sig på min topplista över 2015 års bästa spel. Det har varit ett bra år för gaming kan man lugnt säga.


Foto 2015-10-12 16 17 34 (2) Fredriks GOTY 2015

Fallout 4
Cities: Skylines
Rise of the Tomb Raider
The Beginners Guide
Dirt Rally
Batman: Arkham Knight

Spelåret har varit helt otroligt! Så många bra spel samtidigt var det länge sedan jag sist såg. Spelserier som förut varit nästan döda (Dirt Rally) återgick till sina rötter, trilogier avslutades (Batman: Arkham Knight), spelskapare vågar göra nya tankeväckande och sorgliga ”spel” (The Beginners Guide) och spelserier som finslipas till max (Rise of the Tomb Raider) är bara några av spelen som kom under året. Men dessa spel är de spel jag anser vara 2015 års bästa spel.


Detta är mer av sammanfattningar av våra Game-of-the-year val, då mer ingående analys hörs i avsnitt 53. Så för en mer ingående genomgång av dessa spel, lyssna då på Avsnitt 53 på iTunes (vårt GOTY avsnitt som nås här) av Nördliv, som ni får länkat här nedan eller direkt till iTunes ovan. Där får ni även Nördlivs gemensamma spel topp-lista för 2015.

Mycket nöje och god fortsättning!

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar