Hem ArtiklarGOTY - Game of the Year Game of the Year | Nördlivs gemensamma topplista för 2018 | Plats 25-11 utan inbördes ordning

Game of the Year | Nördlivs gemensamma topplista för 2018 | Plats 25-11 utan inbördes ordning

av Redaktionen

I vad som säkert var det svåraste, längsta och mest ingående Game of the Year-avsnittet någonsin, så tog vi fram vår absoluta topplista! Nu en vecka efter så är det dags att även publicera den i skrivet format för de som hellre läser! Så här har ni topp 25 spel – först plats 25-11 utan inbördes ordning, som sedan övergår till topp tio listan (se nästa inlägg här), med satta placeringar!

I överläggningen (som hörs i avsnitt 194) så var det väldigt tydligt att det inte skulle vara en enkel process, då året varit helt fantastiskt. Plattformsspel, rogue-lite, trippel-a blockbusters, racing, strategi och många andra speltyper har alla spel i sig som utmärkt sig. Något som ni kan höra mer ingående i vårt ”Bäst i sin genre”-avsnitt för övrigt! 

Se gärna Nördlivarnas individuella GOTY listor för 2018 här!

Självklart, är det så ni vill ha en mer djupare insikt i vår kohandel om vad som hörde hemma på denna lista. Lyssna på avsnitt 194. Antingen via Nördliv på iTunes eller direkt via vår webbspelare:


TOPP 25 – 2018 (först plats 25-11 utan inbördes ordning)

Assassin´s Creed: Odyssey | recension (Plats 25-11)

Ett gudomligt vacker resa genom den grekiska övärlden. Med en öppen värld som skulle göra de flesta spelskapare gröna av avund, så lyckas AC: Odyssey inte bara med att ge en härlig story, men även en fantastisk spelstund, med extra ’kick’ i!


Battlefield V | recension (Plats 25-11)

Direktheten och fokuset på att ha roligt, samtidigt som du rent naturligt hittar teamwork gör nya Battlefield till en underbar krigsupplevelse. Det må vara en arkadmässig och ytlig sådan, men ack så inbjudande och lätt att plocka upp. Battlefield har inte varit så här bra på många år!


Beat Saber (Early Access) / PC Release | recension (Plats 25-11)

”- Ljussablar också!”, Kunde man höra Nördliv gänget ropa, medan de flaxade med armarna och jagade frenetiskt de block som flög emot de i den virtuella världen. Med en stor fingertoppskänsla och härlig rytm så gungar Beat Saber utan problem in i topp 25!


BlazBlue Cross Tag Battle | recension (Plats 25-11)

Bara den enorma mängd av karaktärer gör att detta spel kommer en bra bit. Men att det sedan är rejält underhållande tillsammans såväl som mot dina vänner – och samtidigt är balanserat, lättillgängligt och visuellt slående. Ja, då förstår man varför det platsar topp 25!


Far Cry 5 | recension (Plats 25-11)

Med öppen värld, olika slut och en veritabel lekstuga, sett till vapen och olika sätt att ta sig an fienderna, gör att Far Cry 5 överskuggar fruktansvärt många konkurrenter. Sedan att mod-scenen är rejält starkt, och att gameplay är obotligt beroendeframkallande, gör att detta spel med lätthet hör hemma bland topp 25!


Ni No Kuni II: Revenants Kingdom | recension (Plats 25-11)

Att våga variera upp spelupplägget som Ni No Kuni II gör, är en balansakt för de flesta spel. Men att detta spel klarar av det så fruktansvärt bra är en stor bedrift – utforska, styr arméer, bygg städer – ja allt är möjligt i denna underbara sagoberättelse!


Overcooked 2 | recension (Plats 25-11)

Att se Maxx stå och kasta kycklingar nerför stup, sägandes ”- Nej, DEN VAR INTE FÄRDIG!”, visar bara på hur fantastiskt roligt detta spel är med ens vänner. Stressen är underhållande, teamwork är allt! Ja, Overcooked 2 är det perfekta partyspelet!


Pokémon: Let´s Go Eevee! | recension (Plats 25-11)

När så Pokémon till slut landar på Switchen, så gör den det med en mysig värld, som hela tiden får dig att vilja undersöka nästa lilla skrå! Med oerhörd lätthet för barn som vuxna, så är detta ett underbart tidsfördriv, som inte bara är sött, det är himla avslappnande också!


Post Scriptum | recension (Plats 25-11)

Simulationer finns det gott om, men när skalan, den historiska korrektheten och autentisk svårighetsgrad kommer samman så är Post Scriptum på många sätt den ultimata Andra Världskrigssimulationen. Få gånger har lagarbete och taktik varit lika värdefulla i detta superba spel!


Red Dead Redemption 2 | recension (Plats 25-11)

Vad kan sägas som inte redan sagts! Världen, karaktärerna, storyn och framförallt ögat för detaljer gör RDR2 till ett av årets absoluta höjdpunkter. Att du inte bara skapar ett band med Arthur utan hela ditt entourage av bekanta gör detta till en högst unik upplevelse, som få spel är i närheten att klå.

 


Strange Brigade | recension (Plats 25-11)

Äventyrsmatiné med glimten i ögat! Ja detta kooperativa actionäventyr kommer passa de flesta som vill ha en munter, käck och färgsprudlande upplevelse. Sedan att man även kan hitta gömda skatter, roliga bossar och finurligt gömda katter, gör det hela mer njutbart!


Super Smash Bros Ultimate | recension (Plats 25-11)

Få spel kan utmana SSBU i antal karaktärer, banor och ren och skär kalabalik! Den enorma generositet som Nintendo har här skapar en sprudlande spelupplevelse som enbart går att få med Marios gäng. Det ultimata partyspelet, punkt slut!


Tetris Effect | recension (Plats 25-11)

Psykedeliska Tetrisrundor i VR, är inget att fnysa åt. Att spelkonceptet utvecklas och samtidigt ges en nästan rytmisk zen-känsla gör att detta spel står ut i mängden. Sedan att Danny gav den högt betyg….ja det säger sig själv. Gå och köp!


Two Point Hospital | recension (Plats 25-11)

Med en satirisk brittisk humor, så får vi äntligen en andlig uppföljare till Theme Hospital. Men denna gång är det en mer strömlinjeformad och lättillgänglig upplevelse, och framförallt ett spel som är svårt att lägga åt sidan. Att det platsar på topp 25 är en ”no-brainer”!


Warhammer: Vermintide II | recension (Plats 25-11)

Med en värld som fullkomligen dryper av ’lore’ och vackert renderade råttor, så är det kooperativa äventyret (och utmaningen) svår att värja sig emot. Föregångarens travande steg står nu resoluta ner, och visar ett fantastiskt spel som bör spelas med utmaningslystna vänner.


Tack och lov så gick det förhållandevis smärtfritt (nåja mestadels i alla fall), men om Ni tycker att denna GOTY är helt fel (eller rätt); hör då av er! Vi vill jättegärna veta vilka spel som platsar på Er GOTY!

Skriv till oss via mail eller direkt på våra sociala medium; Twitter – Facebook – Instagram

Topp 10 fortsätter i nästa inlägg! – Tryck här för att komma dit!

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar