Hem RecensionerFilm/TV Recensioner Parasyte – The Maxim

Parasyte – The Maxim

av Fredrik Olsson

Parasyte handlar om den 17-årige Izumi Shinichi som boparasyter med sin mamma och pappa i ett lugnt område i Tokyo.
En natt invaderar maskliknande utomjordingar som kallas Parasytes Jorden, tar över hjärnorna hos mänskliga värdar genom att borra sig igenom deras öron eller näsor. En Parasyte försöker krypa in Shinichi öra medan han sover, men misslyckas eftersom han bär hörlurar, och går in i hans kropp istället genom att gräva sig in i hans arm.

Men det blir inte riktigt som utomjordingen tänkt sig, när denne i stället enbart får kontroll över Shinichis högra hand. Och eftersom Shinichi kunde hindra utomjordingen (senare namngedd Migi) från att resa längre upp i hans hjärna, så behåller båda varelserna sina egna intellekt och personligheter. Detta ger dem ett försprång i kampen mot andra Parasytes, som ofta attackerar paret på insikten av att Shinichi mänskliga hjärnan är fortfarande intakt. Shinichi känner sig tvungen att bekämpa andra Parasytes, som slukar människor som livsmedel, medan de försöker värva Migis hjälp.


Parasyte är en intressant kombination av skräck, high-school drama och svart komedi. Utvecklingen genom seriens 24 avsnitt av huvudkaraktären Izumi Shinichi är både tydlig och trovärdig. Och även fast serien inte är direkt visandes av alla mord som sker, så är den inte utan skräckmoment. Den är välproducerad och har ett bra galleri av karaktärer som du lär känna genom seriens gång.

Jag personligen, tycker den är bra. Kanske inte kioskvältarbra, men ändå gedigen och framförallt välproducerad. Jag personligen kan inte annat än rekommendera denna serie för alla som gillar aliens, skräck och high-school drama.

En klar rekommendation helt enkelt!

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar