Jurassic World

av Fredrik Olsson

2015 är året då dinosaurierna ännu en gång går på jorden. I alla fall i detta action/äventyr med Chris Pratt och Bryce Dallas-Howard.H7V8r

Historien är ganska ordinär, i det att djurparken Jurassic World fungerat bra i ett antal år, men för att höja antalet besökare, så har ledning tagit fram en helt ny art av dinosaurie.

Imdominous Rex heter den, och ska bli parkens största attraktion.

Tyvärr så faller detta pladask när den inte bara är en livsfarlig best. Den är även smart och kan ”gömma” sig väldigt bra.

Ja denna film, är välproducerad, och har endel bra scener. Men överlag så är det en stor besvikelse. Storyn känns tafatt, med militären som än en gång idioterna som vill militarisera dinosaurier, karaktärer som konstant gör fel val, och en uppbyggnad som är i princip kopierad från de tidigare delarna i film franschisen.

Chris Pratt gör ett dugligt porträtt av den tuffe raptortränande och jordnäre hjälten Owen. Som tillsammans med den huvudansvarige för parken; Claire, hela tiden påpekar idiotin i vad som görs och händer.

Filmen har några intressanta scener som sagt, som till exempel nickar åt originalet från 1993, men utöver det så är det genant att se på filmen i dess idioti.
Gång efter gång gör karaktärer val som är helt befängda. Något som får tittare att bli förbannade.

Själva storyn i sig själv om att skapa ett nytt ”monster” för att locka fler besökare funkar inte heller, och när helvetet bryter loss, så blir det alltmer ”cringe-worthy” ju längre tiden går.

Toppa detta med två ungar, vars plot är helt onödig; de sänds till ön (ensamma) för att vara med sin moster Claire. Claire som är arbetshäst deluxe lägger över ansvaret för dessa två ungar på sin assistent och vips så får vi följa en otroligt ointressant story där de två (även dom) gör dumma val konstant.

Nej denna film är verkligen inte att rekommendera; möjligen om du ser den på tvn hemma, så kan du få en söndagskväll avverkad när den väl kommer ut.

Undvik denna film på bio!

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar