Hem RecensionerSpelrecensionerPC Forza Motorsport 7

Forza Motorsport 7

av Danny Larsen

Forza Motorsport 7 är det senaste spelet i Forza serien, men hur känns det att köra runt banorna och är det ett stort plus att ha 700 bilar man kan låsa upp? Slå dig ner i passagerarsätet så ska vi ta en liten tur tillsammans och reda ut det hela!

Story!

I början av spelet så får man valet att välja sin förare, fast då är det bara genom att välja om man vill spela som man eller kvinna. De två är exakt likadant rent kvalitetsmässigt; båda är rakt upp och ner en person i heltäckande dräkt och hjälm på. Med det sagt, så är detta knappast något RPG där man lägger ner tid på hur man ser ut och olika attribut; även om man kan välja mellan en massa dräkter som man kan vinna/låsa upp via Prize Crates (spelets lootboxes). Så alltså rent kosmetiskt och bara för den som vill leka runt lite. Vi får här i vanlig ordning starta upp som en positionshungrig och driven person som vill bli störst bäst och vinna allt som går att vinna.

Gameplay!

Spelmekaniken i Forza har mestadels överförts från 6:an med lite nya tillskott. I spelet så har vi nu dynamiskt väder, med allt från lite regndroppar på vindrutan till vattenpölar på banan. Man kan starta ett race i solsken och avsluta det i regn.

Mycket av krutet har lagts på fler bilar att välja på, och när jag säger fler bilar så är det sannerligen fler bilar än många andra spel av denna typ. Du har nu 700 bilar att samla på dig, vilket  kommer vinna över samlaren; mycket att spela för milt sagt. Din bilsamling kommer i 5 nivåer (t.ex. vanliga bilar upp till legendary), där du måste låsa upp ett visst antal för att kunna komma upp till nästa nivå. Bilar kan du få genom att vinna race, köpa med CR (spelets egna valuta), vilket du tjänar genom att vinna race eller genom att köpa spelets ingame Prize Crates. Dessa lootlådor kan innehålla allt från dräkter eller kort som ger dig 100% mer i vinst om du vinner ett race. Värt att säga om dessa lootboxes är att de går bara att köpa via spelets egna valuta, så inga pengar behövs läggas extra utan du måste bara köra och vinna dessa.

Spelet har utökat sina banor och har nuvarande 32 banor att ge sig ut på för att köra, så där kan man se en fördel att man troligtvis ej kommer tröttna på banorna i första taget då det finns variation så det både räcker och blir över.

Singelspelsdelen kallas Forza Driver´s Club där du har 6 olika cuper att ta dig an, varje cup har olika banor och race att välja därifrån, där du kan köra allt från en liten skruttig Audi till ett race bestående av bara limousines. I vanlig ordning så måste du vinna föregående cup för att ta dig vidare till nästa. Utöver dessa så finns det Free Play, där du kan leka runt i bilarna du samlat på dig. Vi har även Split Screen där du kan sitta i soffan och köra med en kompis på samma skärm; bästa sättet att köra om man vill ha kul tillsammans (och om man vinner överlägset och verkligen kan visa det med en segerdans till kompisens förtret). Sist så har vi Rival, där du utifrån namnet har en rival som du tävlar mot i tids/poängbaserade banor.

Multiplayer har ett stort urval av olika typer av race där du kan ta dig an resten av världen, du har valet från vanliga race till Drifting, Drage Race eller varför inte Virus där du ska infektera de andra bilarna genom att tagga dem. Har ej haft några problem med att hitta folk att köra emot, så man vet att man alltid kan få lite mer motstånd av andra människor dygnet runt. Om du vill köra ett multiplayerrace där du kanske inte äger rätt bil, så kan man få ”hyra” bilen för racet (vilket är skönt om man inte t.ex. har 400.000 CR för en Lamborghini!

En sak som jag uppskattar väldigt mycket är möjligheten att kunna spola tillbaka i ett race om man råkar köra in i någon eller ta en kurva fel. Jag tror att min Y knapp snabbt kommer bli utnött då jag ibland har svårt att acceptera att jag misstolkade en omkörning.

Ljud och Bild!

Ljuddesignen i spelet är oväntat bra, man har vant sig vid att det är generiskt oinspirerande billjud. Bilarna har ett bra ljud i sig och med ett bra headset på sig så levererar ljudbilden desto mer. Allt från däcken som skriker mot asfalten till gruset som sprutar iväg när man gör sig en fuling körandes förbi någon. Rockmusiken i spelet känns fullt naturlig och passar väldigt bra in i ett bilspel där man hela tiden jagar nya tider, platser och helt enkelt vill känna landskapet svischa förbi! Perfekt för att trycka gasen i botten i!

När vi sedan kommer till bild och utseende så måste jag säga att spelet levererar väldigt väl, där vi har snyggt återskapade banor som ser fenomenalt bra ut dom millisekunderna jag ser dom i förbifarten. Bilsamlingen är vackert återskapad och bilarna ser välpolerade ut. Något som också gjort väldigt väl är att simulera fartkänslan i spelet, för det är ett viktigt aspekt i bilspel att det ska kännas som du susar runt i 200 knyck runt kurvan och det tycker jag att de har lyckat med väl!

Mina Åsikter!

Forza Motorsport 7 är ett maffigt paket med en massa innehåll med mycket speltid där till. För den som vill så finns utmaningen att samla på sig alla 700 bilar och vinna allt som finns, eller så har du ett spel som du alltid kan komma tillbaka och köra ett race eller en cup eller två när man har ont om tid. Spelet ger mycket till dig som är hardcore eller mer casual gamer. Spelet levererar en körkänsla som är skön och fartdåren i en jublar högt. Utöver ett par buggar som kraschade spelet några gånger och lite framedrops så flyter spelet på fruktansvärt bra och kopplingen mot andra bilförare är snabb och smidig. Jag kommer när jag har tid hoppa in igen och beta av lite banor sakta men säkert


Specifikation

Denna recension baseras på Xbox One versionen.

Forza Motorsport 7. Lägsta pris 499 kronor enligt Prisjakt.nu 2017-12-14

Recensionskod tillhandahållen av Microsoft.

Tillhandahållaren av spelet har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar