Hem RecensionerFörhandstitt Förhandstitt: Metal: Hellsinger

Förhandstitt: Metal: Hellsinger

av Jesper Gustavsson

Har du någonsin undrat hur DOOM skulle fungera som rytmspel? Metal: Hellsinger ger dig svaret på den frågan. Skjut och slå fiender i takt med metal-musik!


Eftersom jag bara har fått tillfälle att spela en av spelets banor i denna förhandstitt vet jag inte så mycket om berättelsen ännu. Det enda jag vet är att jag spelar som någon slags demon som kallas för The Unknown. Du har tappat din röst och ska ta tillbaka den från någon entitet som kallas för The Red Judge. Konceptet verkar intressant och jag hoppas de utvecklar den på ett bra sätt i det fulla spelet.

Det som gör Metal: Hellsinger unikt är att det är ett rytmbaserat FPS. Bakgrundsmusiken är kända metal-låtar från bland annat Matt Heafy och Randy Blythe. Målet är att du ska skjuta fienderna i takt med musiken. Det som gör spelet extra intressant är att tempot i musiken ändras när du byter vapen. På så vis matchar ljudeffekterna och animationerna av vapnen tempot riktigt bra. I demon finns det fyra typer av vapen, en dödskalle som kan skjuta strålar, ett svärd som är bra i närstrid, en shotgun och ett par dual-guns. Alla dessa ändrar tempot i musiken när du byter till dem. Dessutom har varje vapen en ultimat förmåga som ändrar tempot ytterligare när den är aktiverad. I fulla spelet hoppas jag att det finns ännu mer vapen att välja mellan. Det är riktigt kul att byta mellan vapen och därmed ändra flödet i gameplay.

Kontrollerna kommer vara mycket familjära för FPS-veteraner. Den enda skillnaden är att du ska tajma dina skott/slag i takt med musiken. Jag körde med tangentbord och mus och tyckte kontrollerna kändes riktigt tajta. Till en början kan det vara lite förvirrande hur man ska tajma saker, men när man kommer in i rytmen känns det riktigt bra.

Det bildliga har jag inte heller något att klaga på. Precis som DOOM-spelen tar den sig an en typ av helvete-setting med demoner och lava som jag tycker passar bra till all action som händer på skärmen.

Sammanfattningsvis är Metal: Hellsinger ett mycket lovande spel. Jag tyckte det var riktigt kul att köra, och då är jag inte alls van vid FPS-spel. Om det fortsätter lika starkt med en intressant story och en större variation vapen tror jag att det har potential att bli ett av årets höjdpunkter.


Specifikation

Denna recension baseras på PC-versionen.

Metal: Hellsinger. Pris på spel är för nuvarande inte tillgängligt. 2022-05-23.

Recensionsex tillhandahållet av Funcom.
Tillhandahållaren av spelet har inget inflytande över artikelns innehåll.17

Du kanske också gillar