Hem RecensionerTillbehörsrecensionerHeadset Deltaco Gaming – Gaming Headset with LED (GAM-030)

Deltaco Gaming – Gaming Headset with LED (GAM-030)

av Joel Svahn

Det var med stor bävan jag tog mig an detta andra headset från Deltaco, speciellt med tanke på vad som hände senast. Men denna gång var upplevelsen lite annorlunda.


Efter att ha satt i alla kablar möts jag av ett mättat men snyggt orange ljus. Ser faktiskt rätt så fräscht ut om man kan komma över att mikrofonen likar en liten flygmast när man inte använder den. Annars gillar jag designen; svart, rund och smidig med en bra kabellängd.

Tyvärr stöter jag på liknande problem som med GAM-074, och det viktigaste med ett headset (ljudet) är bristfälligt. Det saknas både över och undertoner, men mellanregistret är åtminstone nästan okej. Du kommer höra din kompis klart som korvspad över även de maffigaste explosionerna, priset är att explosionerna rent ljudmässigt kommer vara allt annat än maffiga.

Sen var det återigen problemet med att justera storleken på headsetet. På metallbågarna som man använder för att ändra storleken så finns det små markeringar som ska agera stopp, men de är för ojämna. Vissa storlekar måste man slita sig lös från medans andra bara faller bort. Headsetet satt ibland så dåligt att det nästan föll av. Kåporna har ett jämnt tryck mot skallbenet, men saknar lite djup, och trycker därför rätt så hårt på ytterörat, vilket gör ont efter bara en timmes spelande. Mikrofonen är väldigt brusig, men duglig.

En extra funktion existerar, och det är volymkontrollen på vänster kåpa. Jag kan inte rekommendera att du har den på annat än maxläge då ljudkvalitén försämras nämnvärt i alla andra lägen. I övrigt är dessa lurar relativt lätta, men det blir snarare en nackdel än fördel då de väldigt lätt faller av.

Tyvärr kan jag inte försvara GAM-030 mer än det här. Det är ett marginellt(!) bättre headset jämfört med GAM-074 i allt förutom LED. Det erbjuds halvdåligt ljud, kass passform och ont på öronen. GAM-030 är ytterligare ett rätt så dåligt headset som jag tycker du ska undvika, spara de 300 kronorna och köp ett bättre headset två månader senare. Och är du som jag beroende av glasögon för bra syn kan jag inte rekommendera detta headset alls.


Specifikation

HÖRLURSDRIVELEMENTDIAMETER: 57 mm
HÖRLURAR FREKVENSOMFÅNG: 20 – 20.000 Hz
IMPEDANS FÖR HÖRLURAR: 32Ω
KÄNSLIGHET (@ 1 KHZ): 122 dB ± 3 dB
ANSLUTNINGAR: USB, 3,5 mm
HUVUDBAND MATERIAL: Pannband plast, PU-läder och skumdyna
HÖRLURAR ÖRONKUDDE MATERIAL: PU-läder
MIKROFONKÄNSLIGHET: -38 ± 3 dB (@ 1 KHz)
MIKROFONTYP: Flexibel mikrofon
VOLYMKONTROLL: Upp / Ner-knappar
VIKT: c.a 280 g

Deltaco Gaming – Gaming Headset with LED (GAM-030). Lägsta pris 199 kronor enligt Prisjakt.nu 2020-04-12.

Recensionsex tillhandahållet av Deltaco Gaming.

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

En stor mängd av spel- och produktrecensioner görs på Nördlivriggen som agerar testdator/testbädd.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar