Hem RecensionerTillbehörsrecensionerHeadset Deltaco Gaming – Running RGB Gaming Headset (GAM-074)

Deltaco Gaming – Running RGB Gaming Headset (GAM-074)

av Joel Svahn

Från Deltaco kommer här ett gamingheadset där det står LED i fetstil på boxen, låt oss se om de håller vad de lovar.


Ett gott första intryck är något av det viktigaste en produkt kan ge. Även om man har en doktorsexamen i audiologi så köper vi alltid med först med ögonen. Därför var det nästan komiskt när det första som hände när jag packade upp headsetet det här:

Först var det kul, men jag borde läst detta som ett omen för vad som skulle komma härnäst…

Efter att ha kopplat in lurarna i datorn möttes jag av en rätt så vacker syn; LED i både rött, grönt och blått i en evig cykel.

Det är ett bra ljus som lyser upp i de annars rätt så fula kåporna. Det jag stör mig mest på är formen, det finns något oestetiskt med icke-runda kåpor, och de synliga metallbitarna för att justera storleken sticker som en nål i ögat. Mikrofonen ser ut som att den ska gå att ta av, men det kan man tyvärr inte göra. Som tur är sitter Deltaco Gamings märke mitt i kåpan och lyfter upp stämningen lite… eller vänta här nu…

Känns som att något saknas…

De oskyddade metallstängerna som gör att du kan ändra storlek funkar inte riktigt, de fastnar, hackar och är svåra att finjustera. Väldigt frustrerande om du, liksom jag, har en något udda huvudform där de där sista, små justeringarna kan vara skillnaden mellan en bekväm kväll vi datorn eller två tråkiga timmar med huvudvärk på köpet. När man sen tar på sig headsetet efter att ha kämpat med storleken sitter de inte på ordentligt, oavsett hur mycket du ändrar på storleken eller position på huvudet. Jag har bokstavligt talat råka skratta av dem för att de sitter så dåligt.

Vem gillar inte att bli petad i ansiktet medans du spelar?

Tyvärr har den här historien inget lyckligt slut, om du sitter helt still och sen ska lyssna på något kommer du upptäcka avsaknaden av ett mellanregister. Allt känns för basigt och skarpt samtidigt, man blir nästan lite imponerad, fast tvärtom. Pricken över i-et är den kassa volymkontrollen som sänker ljudkvalitén ytterligare om den inte är på max. Mikrofonen är okej, men inte mer, och om du inte böjer bort den ordentligt från början kan den börja peta dig i ansiktet. Detta är inte bra hörlurar, varken ljudmässigt eller komfortmässigt. Och om du har glasögon har jag bara ett ord till dig: AJ!

Vad du än gör, köp inte dessa för att använda som headset, kanske som festbelysning? För ljuset är det enda bra med Deltaco Gaming – Running RGB Gaming Headset (GAM-074). Och våga inte köpa de här till ett barn, det är faktiskt olagligt med barnaga i Sverige.


Specifikation

HÖRLURSDRIVELEMENTDIAMETER: 40 mm
HÖRLURAR FREKVENSOMFÅNG: 20 – 20.000 Hz
IMPEDANS FÖR HÖRLURAR: 32Ω
KÄNSLIGHET (@ 1 KHZ): 109 dB ± 3 dB
ANSLUTNINGAR: USB, 3,5 mm
HUVUDBAND MATERIAL: Pannband plast, PU-läder och skumdyna
HÖRLURAR ÖRONKUDDE MATERIAL: PU-läder
MIKROFONKÄNSLIGHET: -42 ± 3 dB (@ 1 KHz)
MIKROFONTYP: Flexibel mikrofon
VOLYMKONTROLL: Upp / Ner-knappar (på kabeln)
VIKT: 335 g

Deltaco Gaming – Running RGB Gaming Headset (GAM-074). Lägsta pris 299 kronor enligt Prisjakt.nu 2020-04-07.

Recensionsex tillhandahållet av Deltaco Gaming.

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

En stor mängd av spel- och produktrecensioner görs på Nördlivriggen som agerar testdator/testbädd.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar