Hem RecensionerTillbehörsrecensionerHeadset Sennheiser Momentum In-ear

Sennheiser Momentum In-ear

av Fredrik Olsson

Sennheiser är alltjämt kända för bra ljud och design. Men hur tusan ska de lyckas få in bra ljudkvalitet i ett par in-ear hörlurar? Förvisso kostar de cirka sjuhundra kronor, så något ska de väl ha lyckats med. Det är dags att trycka in de så långt in det går, och sedan spela Bonnie Tylers ”Holding out for a hero” på högsta volym!

Känsla & Design

När det kommer till in-ear headset, så är det tämligen svårt att få ett mer unikt utseende. Men i detta fall så har faktiskt Sennheiser lyckats då själva öronsnäckorna är böjda i 15 graders vinkel så att de förs in i örat enklare. Till början kändes det märkligt med denna vinkel, men då dess platta utsida gör att man smidigt kan få in dem; så var det uppenbarligen ett smart designval.

De kommer i vinrött glansigt utseende, som ser både snyggt och elegant ut. Trots att de är gjorda för en mer aktiv vardag med mobiltelefoner (finns för Android och iOS) så saknar de inte alternativ. Det medföljer nämligen även en bärväska samt set av utbytbara öronknoppar i olika storlekar (XS, S, M, L) som verkligen gör att du kan få en bra upplevelse.

Ergonomi

När det kommer till komfort, så är de alldeles utmärkta. Förvisso finns det inte allt för stora skillnader för in-ear hörlurar, men i detta fallet så sitter de bra och ramlar inte lätt ut. Särskilt tydligt i.o.m. de utbytbara öronknopparna.

Om man ska hitta någon nackdel så kan det vara att dess kabel är lite för lång (1.3 meter). Den kan lätt fastna i saker om man är ouppmärksam, och då det är en gummibeläggning (dock ej särskilt klammrande) så är det lättare att det fastnar i och med det.

Överlag så är det dock ett alldeles utmärkt headset, som kommer passa de flesta användare.

Ljudbild, kompatibilitet & mikrofon

Om vi går in på ljudbilden, så går det inte att förneka att Sennheiser och bra ljudbild än en gång är ett faktum. Trots ett relativt lågt frekvensomfång (15Hz till 22000Hz) så återger ändå hörlurarna riktigt bra. Basgång är tydlig, responsiv och rentav klämmig utan att ge distortion i högre volymer. Diskant och mellanregister är tydliga och klara i sin återskapning; rentav krispiga. Självklart så går det inte att jämföra fullt ut med ordinarie hörlurar, men de levererar ändå en upplevelse som överstiger standarden för denna typ av lurar mycket väl.

Tänk dock på att hörlurarna säljs i två paket; ett riktat mot Android enheter och ett mot iOS. Så välj rätt om ni ska köpa.

Sedan kommer vi till mikrofonen, som även den imponerar. Den är inte bara ren och klar, men även omni-direktionell vilket innebär att den återger ljud från runt om mikrofonen istället för att vara riktad. I detta fall så fungerar det riktigt bra och du kan utan problem ha långa tydliga samtal oavsett om det är via mobil, konsol eller rentav PC.

 

Specifikation

Device iPhone/iPad/iPod, Samsung Galaxy™ , LG™, HTC™, Sony™ m.fl. Impedance 18 Ω , Frequency response (Microphone) 100 – 10,000 Hz , Frequency response (Headphones) 15Hz – 22000Hz, Sound pressure level (SPL) 118 dB (1kHz/1Vrms) , THD, total harmonic distortion <0.5 % (1 kHz, 100 dB SPL) , Jack plug 3.5 mm angled, Cable length 1.3 m, Weight 16 g , Mikrofon Pick-up pattern Omni-Directional, Microphone sensitivity – 44 dB V/Pa

Cirkapris – 700 kr
Recensionsex tillhandahållet av Sennheiser

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar