Hem RecensionerTillbehörsrecensionerTangentbord ADX Firefight H02 Mekaniskt tangentbord

ADX Firefight H02 Mekaniskt tangentbord

av Fredrik Olsson

Återigen så för vi blicken mot ADX och dess orangefärgade uppenbarelse. Denna gång är det ett tangentbord som lägger sig i ett mitten-segment av bra prisbild, men ändå mekaniskt och LED-upplyst. Men frågan är om dess orangea sken vinner över oss; och framförallt dess tangenter.

Första intryck & Design

Man kan lugnt säga att designen känns igen, från den stora gråa massa av no-name tangentbord; dess rektangulära form är inte direkt imponerande då den består av svart hård plast, med skruvar lite här och där. Ett nästan industriellt utseende. På många sätt påminner det väldigt mycket om sin billiga lillebror ADX Firefight A03, förutom att denna ej har en aluminium yta, utan istället mekaniska brytare. En avvägning som trots sitt fantasilösa utseende ändå ger det en klar fördel gentemot sin lillebror. Med det sagt så finns det en bra aspekt (rent utseendemässigt), och det är dess LED belysning. Förvisso är dess orangea ljus kanske inte direkt storslagen, men än en gång så hjälper det att skänka en egen identitet till ett annars sorgligt ansiktslöst tangentbord. LED belysningen är klar och faktiskt aningen tydligare än sin lillebror i serien A03. Säkerligen på grund av brytartypen; då denna inte behöver lysa igenom Rubber Dome knappar.

Ergonomi

Det man slås av när man sätter sig med detta tangentbord, är dels dess höga profil, men även att dess accentuering (alltså den längd innan en nertryckning registreras) är förhållandevis snabb (registrering på cirka 4 mm avstånd), men att knapparna känns aningen sladdriga. Detta är definitivt en smaksak dock, och på det stora hela så presterar den bra. De har gått ifrån Kailh brytarna som fanns i tidigare modeller, och här gått med de mer sladdriga Otemu RED brytarna. En brytartyp som gör sitt jobb, men inte är riktigt lika exakt som exempelvis Cherry Red eller Romer-G brytarna. Dock är det med väldigt små marginaler som det skiljer sig; och är du inte en veteran inom mekaniska brytare så lär du ha en bra upplevelse oavsett.

Under en längre periods användning så vänjer man sig snabbt och tangentbordets anti-ghosting kommer skänka många timmars spelande och skrivande. Det tillsammans med dess prisbild gör att det är ett helt adekvat alternativ för användare då det även kommer med en hög funktioner; samt den redan nämnda LED belysningen.

Funktioner & Användning

Precis som med dess lillebror A03 så finns det ett gäng funktioner på detta USB tangentbord. Du kan t.ex. justera ljusstyrkan på tangentbordet, stänga av bakgrundsljus, ändra ljudvolym samt får tillgång till direktknappar för media, e-post, ”Den här datorn”, kalkylator m.m. Allt aktiveras genom att samtidigt trycka ner FN knappen. Allting är helt enkelt täckande av de flesta spelares behov.


Specifikation

Anslutning USB, Mekaniska brytare, OTEMU Red, Bakbelyst tangentbord, Anti-ghosting, Färg Svart, Mått & vikt: Höjd (cm) 3,87 Bredd (cm) 43,70 Djup (cm) 13,56 Vikt (g) 1 170,00

Prisbild ca 800 kr.

Recensionskod tillhandahållen av Elgiganten/ADX.

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar