Hem RecensionerSpelrecensionerPC Call of Duty: Modern Warfare 2 Remastered

Call of Duty: Modern Warfare 2 Remastered

av Martin Argenius

Det är många år sen jag verkligen spelade igenom en kampanj i Call of Duty serien, även om de kommer med nya spel varje år så har känslan för FPS försvunnit. Åldern har nog tagit ut sin rätt när det kommer till snabba reflexer och att hänga med i vad som händer på skärmen. Men denna Michael Bay osande kampanj var faktiskt den sista jag spelade. Frågan är om den håller idag?


Jag tycker att Beenox har gjort en homerun med remastern i detta CoD spel, det är elva år sen som originalet kom ut och de har verkligen pumpat upp detta till max. Grafiskt så var originalet aldrig fult men denna version nästan står sig upp mot nya FPS titlar som släpps idag. De har inte bara slätat över ett nytt filter och färglager över detta spel, utan de har verkligen gjort en fullgod version för denna generations spelare. Det är snygga karaktärer, bomber och granater ser precis ut som man kan tänka sig.

Ljudmässigt så ska detta spelas med antagligen riktigt bra hörlurar eller ett stort ljudsystem, det smäller överallt och man får känslan av att man befinner sig på plats. Ljudmattan är helt underbar, man känner verkligen granaterna slå ner bredvid en genom ljudet. Länge sedan jag upplevde något sådant förutom på film. Legendaren Hans Zimmers episka soundtrack går inte av för hackor heller.

Men vad handlar denna kritikerrosade kampanj om? I spelet så får man följa Task Force 141s Kapten John ”Soap” MacTavish, året är 2016 och det är fem år sen den senaste delen i serien avslutades genom CoD4. Nu strider man mot den ryska terroristen Vladimir Makarov, som var medhjälpare till antagonisten från CoD4. Man får följa teamet runt om i världen, bland annat Washington, Rio de Janeiro och Kazakstan. Varierande miljöer och fina landskap bjuds vi på under våran resa att försöka stoppa Makarov.

Jag har som sagt inte spelat ett CoD spel på väldigt länge förutom att jag spelat lite med en av mina grabbar, så jag vet helt inte hur det står sig gameplaymässigt. Men vad jag kan gissa mig till så är den lite föråldrad och håller inte riktigt idag. Men jag tycker att spelet köttar på bra med action och jag tycker inte att spelet känns sluggish eller liknande.

Det spelas som ett Call of Duty spel alltid har spelats. Med varierande banor, roliga uppdrag med jäkla coola vapen. Står du still för länge på ett ställe så kommer fienderna försöka få ut dig därifrån; med till exempel granater. Om du springer rakt ut i det öppna så kommer du att bli nedskjuten från alla håll och kanter. Det bästa är att hålla sig mobil, men bakom skydd.

Vem är spelet till för då, nostalgiker absolut, men även kidsen som sitter och spelar Call of Duty Warzone kan nog ha kul under dem 6-10 timmar som kampanjen tar att spela igenom. För den prislappen på dryga två-tre hundra så tycker i alla fall jag att spelet är värt att köpa. Jag vet att det har varit en stor kontrovers om att det inte är hela paketet med multiplayer och Spec Ops. Men om jag förstått det rätt så kommer det banor till Warzone från Modern Warfare 2 och jag tror att vi får nöja oss med det.


Specifikation

Denna recension baseras på Playstation 4 versionen.
Spelet finns även till Xbox One och PC.

Call of Duty: Modern Warfare 2 Remastered. Lägsta pris 263 kronor enligt Playstation Store 2020-04-15.

Recensionsex tillhandahållet av Activision.
Tillhandahållaren av spelet har inget inflytande över artikelns innehåll.

En stor mängd av spel- och produktrecensioner görs på Nördlivriggen som agerar testdator/testbädd.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar