Hem RecensionerTillbehörsrecensionerKringutrustning (annat) Trust GXT 1250 Hunter Gaming Backpack för 17,3″ laptops

Trust GXT 1250 Hunter Gaming Backpack för 17,3″ laptops

av Fredrik Olsson

Att gå över daggstänkta berg med denna väska är nog inte lika vanligt då ändamålet skiljer sig en del från gemene ryggsäck. Snarare blir det att gå över daggstänkta gräsmattor i riktning mot ett LAN eller varför inte ett arbetsmöte. Trusts 1250G Hunter Gaming Backpack, vill ge skenet av jaktfyllda äventyr, men inte på sättet gemene man tror…


Fakta och design

Med en svart grund och några få röda detaljer gör att GXT 1250 både kan smälta in i vilket sammanhang som helst, samtidigt som det visar upp ett uns av personlighet. Dess vattenresistanta botten och integrerade regnskydd påvisar hög funktionalitet, för att inte tala om de fem dedikerade facken på insidan: dator (upp till 17″), headset, mus, tangentbord, surfplatta och annat. Dess mjuka axelband är justerbara och hela baksidan är ventilerad för ge mer komfort under bärandet.

Allt som allt är det en frikostig väska med mängder av fack på ut- såväl som insidan (nio totalt inklusive hemliga fack), alla med syftet att inte bara vara tillräckliga för den mest LAN-sökande personen, utan även för kontorsarbetaren som ofta befinner sig ”on-the-go”. Dess storlek (340x550x200 mm) är rejält rymlig och är utsett med ett elastiskt fiber som i sig står bra mot väder och vind — för att inte tala om att det upplevs tåligt. Att sedan insidorna är vadderade ökar inte bara komforten, utan även hur vänligt väskan hanterar dina enheter. En kul detalj är att den kommer i två utföranden, dels denna svart/röda, men även en (enligt mig) gräslig kamofärgad version. Men trots vad jag tycker om färgen är det skönt att det finns valmöjligheter sett till det yttre.

Styrkor och…

Med en total volym på 30 liter, god kvalitet i textilier och framförallt en bröstkorgsrem som kan fästas för extra säkerhet är detta en gedigen ryggsäck. Dessutom kostar den (trots all vaddering och regnställ) just nu runt 650 kronor, vilket för en så pass ambitiös gaming- och kontorsväska faktiskt är fullt rimligt. Min 17″ laptop får plats utan problem och likaså tangentbord, mus, kablar och musmatta, utan att det märkligt nog upplevs för tungt. Att den även kommer med ett gummiförsett hål där du kan föra ut exempelvis laddningskabel eller headsetkabel, gör den än mer portabel i mina ögon. På många sätt en bra ’deal’…

svagheter!

Men jag hade gärna sett att den kom även med en midjerem för att balansera upp eventuell vikt än mer. Utöver detta är dess tillgänglighet lite av ett hinder, då den för tillfället säljs på relativt få ställen i Sverige. Förvisso är detta en aspekt som inte drar ner betyget, men det är värt att påpeka att den kan komma att växla mycket i pris, tills den finns mer utbredd över vårt sköna land.

Slutligen har vi just idén om att köpa en friluftsväska för något så ”in-doors” som gaming… Ja, det är en diskussion i sig själv kan jag tycka och på många sätt kan en simplare datorväska göra jobbet minst lika bra, men är du ute efter just en ryggsäck bör ni kolla in GXT 1250G från Trust: prisvärt och robust för den resande gamern!


Specifikation

– Överdimensionerade, vadderade fack för upp till 17,3 tums bärbara datorer
– 5 specialfack för säker transport av tangentbord, mus, headset, surfplatta och andra tillbehör
– 2 små sidofickor med enkel åtkomst
– Dold bakficka för förvaring av värdefulla tillhörigheter
– Justerbart bröstspänne, mjuka vadderade axelband och ventilerad bakpanel för extra bärkomfort
– Vattenbeständig botten och integrerat vattenskyddande regnskydd
– För bärbara datorer med yttermått på upp till 420 x 287 mm
– Tangentbord upp till 210 x 510 mm

Recensionsex tillhandahållet av TRUST. Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll. 

 

i samarbete med PriceRunner

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar