Turtle Beach Grip 500

av Carl Holmer

Ibland så känner man att det är dags för en förändring. Som fallet är med min gamla mus Func MS3-R2, där jag kände att jag slagit i ett tak. Att jag liksom inte kunde förbättra min precision i och med den stora formfaktorn. I jakten på något mer slimmat och lättsamt överraskar Turtle Beach med en gedigen mus i mellan prisklassen.

Turtle Beach är inte ett okänt märke för min del. För några år sedan köpte jag mig ett par av deras Xbox 360 anpassade x41 hörlurar. På den tiden var företaget mer fokuserade på konsolmarknaden med ett brett utbud av hörlurar. Men på senare tid har de breddat sig till PC marknaden vilket minst sagt är ett vågat uppdrag. Frågan är nu dock hur deras Grip 500 står sig mot konkurrenter som Corsairs Vengeance M65 och Qpad 5K Pro.

Design och Utformning

Turtle Beach har valt en ytterst slimmad och lätt design. Musen har i sin helheten en symmetrisk design med totalt 7 knappar, där 4 av dessa går att programmera om efter smak. Personligen har jag tilldelat mitten knappen till Task View funktionen i Windows 10. En gummibeläggning täcker hela översidan av musen vilket ger ett stadigt grepp i stressiga situationer. Det enda klagomål med designen är sladden som endast täcks av gummi är något svårt att placera på ett bekvämt sätt. Det tog ett långt tag innan jag lyckades hitta en position som inte gjorde att sladden tog emot och skapade motstånd, något som jag aldrig upplevt tidigare med en mus.

Känsla och Hantering

I handen så känns musen väldigt lätt, något som jag personligen uppskattar då det tillåter mig att göra stora rörelser över musmattan utan större ansträngning. Men jag kan också förstå om andra uppskattar lite mer vikt i sina möss. Den slimmade designen gör det också möjligt att göra små justeringar med endast fingertopparna, något som kommer till användning när man behöver den där extra lilla precisionen.

Mjukvara

Till musen tillhör ett program för att ändra inställning för DPI, knapp bindning och ljussättning. Scrollhjulet har en fast röd färg medans loggan kan ljusteras i hela RGB spektrumet. I sin helhet är mjukvaran helt adekvat då man får tillgång till alla viktiga inställningar. Förmodligen kommer du bara röra programmet när du först köpt musen och aldrig igen.

Mina synpunkter

Allt som allt är Turtle Beach Grip 500 ett bra val av mus i sin prisklass. Det enda problemet bortsett från sladden jag stött på är att sensorn tappar spårningen av min musmattan ibland. Detta avhjälps genom att rengöra sensorn och sen fungerar allt som det ska igen. Den lätta designen gör snabba och svepande rörelser möjliga vilket jag uppskattar i spel så som CS:GO där jag spelar med väldigt låg känslighet.


Specifikation

Upplösning: 8200 dpi – Systemkrav Windows® 10, Windows 8.1, Windows 8, Windows 7
(Turtle Beach verkar vara väldigt sparsmakade med specifikationerna)

Prisbild ca 549 kr. Recensionsexemplar tillhandahållen av Nordic Game Supply.

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar