QPAD QH 92

av Martin "Fyghar" Johansson

QPAD släpper ett nytt headset anpassat för gaming på PC, mobilen eller konsoler. Det är många ställen att anpassa sig efter, så då ska vi se om de lyckas?


När jag först får hem lådan reagerar jag över hur stor den är, och när jag börjar packa upp den så förstår jag varför. Själva headsetet är inte så massivt, men det finns en avtagbar mikrofon samt förlängningskablar och en liten omvandlare som slår ihop kontakterna för mikrofon och hörlurar till en gemensam 3,5 mm plugg. Headsetets kabel är cirka en meter, men med förlängningen så blir den det dubbla. Det är skönt att slippa en lång kabel som är i vägen när man sitter vid datorn, men som man enkelt kan förlänga om man istället ska sitta en bit ifrån. Det är intressant hur de har designat de här kablarna, till exempel så sitter volymkontrollen för headsetet på förlängningen. I vanliga fall brukar den sitta ihop direkt med headsetet eller åtminstone kabeln som är ansluten till den, men det här upplägget var helt nytt för mig.

Själva headsetet ser bra ut designmässigt, men det finns inget som direkt sticker ut i jämförelse med andra headsets på marknaden. Mikrofonen kan var lite klumpig att koppla i och det hände att jag trodde att den satt i ordentligt, men det visade sig att jag behövde trycka fast den lite till. Det är bra att man verkligen sätter fast mikrofonen, men det kan lätt hända att man tror att det är fel på mikrofonen bara för att man behöver trycka i den lite extra.

När jag tar på mig headsetet sitter det riktigt bekvämt, det är ett slutet headset, vilket är vad jag brukar föredra. Jag vill inte att ljud varken ska läcka ut så att andra hör vad jag lyssnar på, men jag vill inte heller att jag ska kunna höra ljud runtomkring mig när jag har på mig ett headset och vill lyssna på något. Jag märker inte av någon direkt tyngd och det stänger ute mycket av ljudet utifrån, så jag kan fokusera på det som är i lurarna istället för att bli störd för ljud som kan förekomma runt mig. Jag hör tydligt musiken oavsett om jag lyssnar på metall, pop, orkester eller a cappella, men ibland så blir diskanten lite väl vass och det skär sig lite i mina öron på grund av det skarpa ljudet. Jag har även lyssnat en del på podcasts eller videos på Youtube där folk pratar, och även där hörs rösterna tydligt. Jag upptäckte dock en annan nackdel, för när man har på sig headsetet under längre perioder, så blir det lätt varmt och svettigt kring öronen, och eftersom det är ett gamingheadset så utgår jag från att man har på sig det under längre perioder. De är bekväma att ha på sig, men värmen och svetten som finns när man tar av sig dem känns inte lika bekvämt.

Mikrofonen är tydlig. Jag testade att spela in både på min mobiltelefon samt på datorn och det enda som hörs är min röst när jag pratar. Jag kunde höra vad jag hade igång på TV:n när jag ökade mikrofonens känslighet på datorn, men det var när jag maxade så det känns inte som det kommer vara något större problem. Jag hör min röst perfekt i de olika inspelningarna så det kommer vara enkelt om man vill streama eller spela in videos.

Eftersom det står på lådan att headsetet är för mobil, PC, Playstation 4 och Xbox One så testade jag den på flertalet maskiner och dessutom Nintendo Switch. De lät bra på allt jag testade, förutom Switch, som lät betydligt fattigare i jämförelse med de andra. Jag testade dessutom hur det fungerade att samtala med headsetet vilket fungerade riktigt bra. Jag hördes tydligt i andra änden och jag hörde vad de andra sa tydligt.

Bildkälla: QPAD

Jag gillar QH 92, men jag kan inte se mig själv sitta med det särskilt mycket dels för att jag har problem med den skarpa diskanten som dyker upp ibland och dels för att det är inte särskilt mysigt med svettiga öron efter långa spelsessioner. De är dock riktigt bekväma och prislappen är inte allt för hög utan känns rätt vettig med tanke på vad man får.


Specifikation

FYSISKA SPECIFIKATIONER

  • Vikt: 350 g.
  • Kabellängd: 1 m.
  • Mini stereo jack plug 3.5 mm.

Hörlurar:

  • Frekvensåtergivning: 15 – 25 kHz.
  • Drivenhetsdiameter: 53 mm.

Mikrofon:

  • Frekvenssvar: 100 – 12 kHz.

QPAD QH92. Lägsta pris 779 kronor enligt Prisjakt.nu 2019-12-10.

Recensionsex tillhandahållet av QPAD.

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar