Innehållsförteckning
Efter att ha testat på trådlösa och med sladd ned från båda lurarna, kommer vi testa på en som har en nackrem. Frågan är hur bra de låter och om jag störs av att ha remmen liggandes över nacken hela tiden?
Aurvana Trio Wireless är ett par trådlösa in-ear hörlurar som jag från start kan säga att jag var nyfiken att testa. Mest sugen var jag för att se hur de lät, men samtidigt om jag skulle märka av den lite tjockare nackremmen som ligger på nacken.
Om vi ska se till vad vi får med i lådan är det först och främst hörlurarna, en laddningskabel och fyra extra par av pluppar för öronen. Laddningskabeln och extra plupparna kan man förvara i det medföljande lilla etui. Till skillnad från andra in-ear lurar jag har testat finns det inga vingar som följer med, mestadels för att de inte behövs då de sitter tillräckligt bra i öronkanalen. Man får såklart hitta rätt storlek på plupparna för att de ska sitta bäst i öronen.
När man har på sig hörlurarna ligger nackremmen bra och ibland glömmer jag bort att jag har den på mig, samma sak gäller när det kommer till själva lurarna. När man plockar ur lurarna ur öronen kan man bara föra ihop dem; på baksidan av dem sitter det inbyggda magneter som håller dem tillsammans och man behöver ej oroa sig för att man ska tappa headsetet.
Ser vi till lurarnas utseende går de i en mörkgrå färg, på den högra änden av nackremmen har vi i en kontrollpanelen och på den vänstra bara matchande silvergrå färg. Headsetet kan vara ganska diskret om du har en normal tröja på dig då man kan skjuta den under kragen. Har du bara en T-shirt syns den ganska väl. Lurarna och plupparna är precis som resten av headsetet i mörkgrå plast, förutom baksidan av lurarna där magneterna är metallfärgade. Här finns ingen RGB, man kan spara in lite på batteriet tack vare det.
På tal om batteri har vi en batteritid med upp till 20 timmar lyssningstid – perfekt för dig som lyssnar mycket på musik eller långa podcast. Eftersom det som sagt inte finns någon RGB finns det inget extra som kan dra på batteriet. Istället går batteriet enbart till ditt lyssnande.
På kontrollpanelen, ja inte så mycket till kontrollpanel, utan det är bara tre knappar på den högra sidan av nackremmen. Här kan du höja/sänka volym, samt starta/stänga av vad du lyssnar på och du kan svara på samtal. Vi har även mikro-usb uttag för laddning.
Aurvana Trio Wireless kommer med Bluetooth 5.0, så vi kommer få väldigt bra överföring från mobilen utan problem. Samt att de har Qualcomm aptX låglatens-codec, d.v.s. att det inte kommer märka av fördröjning om du kollar på ett filmklipp på mobilen; det kommer ej att se ut som en gammal dubbad film där ljud och bild inte stämmer överens.
Något som är en stor sak som hörlurarna stoltserar med är Super X-Fi-teknologi. Förenklat är det att du laddar ner SXFI appen och tar bilder av båda öronen och ditt ansikte och skapar appen en mer personlig ljudbild baserat på din anatomi. Nu är detta väldigt individuellt, jag kommer höra ljudet annorlunda från hur du kommer höra, då det är utformat efter våra olika anatomier.
Tittar du på film kan du få en mer utfylld ljudbild, men problemet är att grundljudet i hörlurarna redan är så bra att detta känns som man har lagt till det här läget bara för att ha något extra i lurarna. Personligen föll inte SXFI läget mig i smaken, det kändes överflödigt och jag fann inte att det gav en bättre ljudbild, då grund ljudet redan är suveränt. Helt enkelt, inföll inte wow faktorn över SXFI alls. Som sagt är detta väldigt individuellt, bara för att jag inte fann det som det bästa, kan du mycket väl finna värde i det.
Samt att jag fann det tråkigt att man bara kunde utnyttja SXFI läget i dess egna app, vill du lyssna på din egna podcast app, Youtube eller något streaming app fungerar det ej till dem. Det är bara om du har filer nerladdade och inladdade i appen som du kan använda dem. Visst jag vill inte hålla på och leka runt i ett extra program för att utnyttja ett läge som det promtas hårt för, hade mer än gärna testat på och använt om det bara var ett knapptryck på kontrollpanelen.
Som jag har skrivet tidigare är ljudbilden suverän; du har en bra och fyllig bas som inte överröstar mellanregistret eller diskanterna. Både mellanregistret och diskanterna är tydliga och man kan urskilja toner från varandra och vi får ett ljud som komplimenterar alla dess aspekt.
Om vi ska se över hur ljudet i mikrofonen är kan det beskrivas som bäst som vanligt mobil headset. Det är svagt och lite lätt burkigt, men man kan höra vad den andra säger utan problem, men inget man vill skryta om. Samma sak kan sägas om att lyssna på den andra i samtalet, inget bra och inget dåligt, man hör dem tillräckligt bra för att kunna ha ett samtal.
Aurvana Trio Wireless är ett skönt headset att ha på sig och ljudet i dem är riktigt bra, något som inte imponerade mig så värst mycket var deras SXFI. Som jag tidigare nämnt är det en väldigt individuell upplevelse. Dess ljudbild är det som vinner över mig, jag kan varmt rekommendera dem bara på den biten.
-
Gränssnitt
- Micro-USB (laddar)
-
Vikt
- 40g (1.41 oz)
-
Färg
- Svart
-
Frekvensrespons
- 5–40,000 Hz
-
Driveenhetsstorlek
- Dubbel drivenhet (Balanced Armature), 11mm Dynamic Bio-cellulose driver
-
Batterityp och batteritid
- Battery in Neckband: 1 x Rechargeable Lithium Polymer Battery 130 mAh
-
Anslutningstyp
- Bluetooth 5.0
-
Bluetooth-profiler
- HFP (Handsfree-profil), A2DP (trådlös stereo-Bluetooth), AVRCP (Bluetooth-fjärrkontroll), Supports Multipoint connections for 2 devices
-
Bluetooth driftsfrekvens
- 2,4 GHz
-
Ljudcodec
- AAC, SBC, aptX HD, aptX LL
-
Räckvidd
- Upp till 10m
-
Bärstil
- I örat
-
Användningstemperatur
- 0 °C till 45 °C
-
Built in microphone
- Ja
-
Music playback and calls control
- Ja
Creative Aurvana Trio Wireless. Lägsta pris ca 1040 kronor enligt Creative 2020-10-16.
Recensionsex tillhandahållet av Creative.
Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.
En stor mängd av spel- och produktrecensioner görs på Nördlivriggen som agerar testdator/testbädd.