Logitech G203 Lightsync

av Fredrik Olsson

Fajten om spelarna fortsätter, och Logitech ligger verkligen inte på latsidan – vilket är tydligt när de nu lanserar sin nya gamingmus G203 Lightsync. En lättviktare som ska ge sig in i ringen mot övriga e-sportsfokuserade möss, och enbart en kan stå kvar som segrare i ringen. Frågan är givetvis om det är en vinst efter många ronder, knockout eller bara inlämning av handduken som gäller!


Den nya lättviktaren på scenen är G203, kommer med en slimmad och rundad design som verkligen ger av ett skimmer av enkel elegans. Dess smala stråk av RGB längst med baken, tillsammans med loggan, gör att RGB-motståndare ändå lätt kan vänja sig, medan fantaster kommer blicka förälskat åt dess riktning. Utseendet är simpelt, sett till dess antal knappar (sex stycken) och att den dessutom är i en avlång form som kommer funka för både höger- som vänsterhänta. Dess gummibeklädda skrollhjul är tacksamt sträv och tack och lov ganska brett, vilket gör att arbete blir än mer effektivt. Tack och lov är inte heller skrollhjulets knappfunktion allt för lätt att komma åt – då det finns många andra möss idag , där hjulet utan någon större kraft aktiveras. Men inte här.

Med två sidoknappar, och egentligen enbart en DPI knapp under skrollhjulet (kan dock mappas om) så är det en spartansk upplevelse på det stora hela. Visst kostar den inte allt för mycket för denna typ av mus (runt 450 kr), men ändå är det dock här det börjar gnaga för första gången.

Den går dessvärre in i samma fälla som dess föregångare G203 Prodigy till viss del. Den har kvaliteten, utseendet och en skön vikt (som känns placerad mest till mitten av musen), men den evolverar inte allt för mycket från föregångaren utom sett till RGB funktionaliteten. Dess DPI på 8000 räcker gott och väl för alla spelare, och för de som är vana med en mus med mindre formfaktor så kommer detta verkligen träffa rätt.

Men i grund och botten är det samma mus som Prodigy, och är det så att RGB funktionaliteten inte är det ni söker efter, så skulle jag definitivt rekommendera att kolla in föregångaren istället. Särskilt då den numera ligger i den prisklass som vi då (för tre år sedan) hoppades att den skulle befinna sig i (runt 300-350 kr). Med det sagt, så går det inte att neka dess rappa och precisa kontroll, och att du åtminstone vet att du får bra kvalitet, till en liten formfaktor – om det är det du är ute efter. För att inte tala om Logitechs numera överlägsna programvara (G HUB) som verkligen ger en extra dimension av valfrihet och anpassningsbarhet. Så om du är ute efter en slimmad e-sportsmus som har en läcker RGB design, då kan du åtminstone inte träffa fel med denna.

Perspektiv…

Slutligen vill jag röra vid just jämförelsen mot dess föregångare och hur erfarenhet kommer in i bilden. Under de senaste åren har vi recenserat mängder med möss, och det är just i denna kultivering som också förståelse kommer in i bilden på ett annat sätt. G203 Prodigy kom i en tid där mycket av vår fokus initialt varit på tyngre möss, med fler funktioner och mer anpassningsbar vikt. Med den erfarenhet vi har idag, så har ärligt talat mina åsikter om G203s passform ändrats ganska radikalt. Numera så skulle jag snarare säga att den smala designen och dess lätta vikt verkligen kommer till pass under spelande (vilket förvisso även föregångaren gjorde), men att den framförallt är lättare att hantera än vad jag gav den tillit för när det begav sig. Klohandsgrepp eller helhandsgrepp går alldeles ypperligt, och jag har funnit mig själv (trots att jag har relativt stora händer) ändå finna njutning i att använda G203 Lightsync under spelsessioner.

Så precis som i förra recensionen så handlar det om smak och framförallt vad man har för preferenser. För de med större händer skulle jag förvisso rekommendera större möss – men är du van klohandsgrepps spelare eller bara överlag van även med helhandsgrepp på en mer slimmad mus som denna, då är detta definitivt något värt att kolla in.

Det enda jag inte kan ducka för är RGB belysningen och den avsaknad av utveckling sedan föregångaren G203 Prodigy. Självklart ska man inte laga det som inte är sönder – men de tar ändå nån hundring mer för denna, så där skulle jag rekommendera er att fundera på huruvida RGB belysning är det ni är ute efter. Om inte – ja då är det G203 Prodigy ni istället ska skaffa. Så på det stora hela kan man säga att G203 Lightsync vinner vissa ronder, förlorar andra, men i slutänden ändå står som segrare. Även om det är på teknikalitet.


Specifikation
FYSISKA SPECIFIKATIONER
 • Höjd: 116,6 mm
 • Bredd: 62,15 mm
 • Djup: 38,2 mm
 • Vikt: 85 g (endast mus)
 • Sladdlängd: 2,1 m
TEKNISKA SPECIFIKATIONER
 • LIGHTSYNC RGB-belysning
 • 6 programmerbara knappar
 • Upplösning: 200–8 000 DPI
REAKTIONSTID
 • Dataformat för USB-gränssnitt: 16 bitar/axel
 • USB-rapporteringsfrekvens: 1 000 Hz (1 ms)
 • Mikroprocessor: 32-bitars ARM

Logitech G203 Lightsync. Lägsta pris 449 kronor enligt Prisjakt.nu 2020-05-05.

Recensionsex tillhandahållet av Logitech.

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

En stor mängd av spel- och produktrecensioner görs på Nördlivriggen som agerar testdator/testbädd.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar