Hem RecensionerTillbehörsrecensionerHeadset Motorola Vervebuds 120 | In-ear mobilheadset

Motorola Vervebuds 120 | In-ear mobilheadset

av Fredrik Olsson

Det är märkligt egentligen… Vi har testat produkter ur samma modellserie ett par gånger, men det är med denna från Motorola de största skillnaderna funnits inom en och samma serie. Detta in-ear headset är inte bara de billigaste i denna modellserie (i alla fall på pappret), men möjligen samtidigt de bästa. Varför? Läs vidare så får du veta!


Motorola Vervebuds 120 är minstingen i modellserien. Den finns i svart eller vitt utförande, har passiv brusreducering och är dessutom vattentåliga (IPX6) – men är framförallt trådlösa via blåtand. Till skillnad från sina storebröder Vervebuds 250 och Vervebuds 400 är batteritiden nerkortad till cirka fem timmar, men med möjlighet att få ytterligare fem timmar genom att ladda dem i det tillhörande laddnings-’case’ som medföljer. De små metallförsedda in-ear hörlurarna är överraskande passande för ens öron och kommer med ett par olika gummiproppar för de som vill ändra storleken och därmed passformen.

Trots sin design håller de sig förvånansvärt bra kvar i öronen – känns gjutna rentav. Kanske är det den metalliska designen och dess vikt som gör det, men i en tid där många in-ear hörlurar använder öronflärpar (som vävs in i örats form) så klarar dessa alltså sig bra i öronen oavsett om du är ute och joggar eller bara sitter på bussen. Smidiga och lätta att hantera, även om rädslan för att tappa bort dem finns där… de är ändå väldigt små.

Rent ljudmässigt håller de riktigt god form, med en välrundad ljudbild, som inte direkt ger någon aha-upplevelse, men balanserar ändå ut hela registret överraskande väl. Särskilt tydligt att kvaliteten håller visar sig när man tar emot samtal och kan använda deras touch-yta på dess sidor med att svara. Mikrofonmässigt utåt håller det en godkänd nivå, visst är det aningen burkigt för den du talar med, men din röst är ren och kommunikation blir därför aldrig något problem.

Vilket för oss in på det som märkligt nog krånglade med dess storebröder till modeller – anslutningen. Här är det istället som bortblåst! Oavsett vad jag gör, hur jag tränar eller rör mig, håller sig anslutningen konstant bra och inte heller upplevs något större lagg på grund av blåtandskopplingen. Att detta därför ackompanjeras av en bra ljudbild och godkänd mikrofon gör att Vervebuds 120 faktiskt höjer sig över sina syskonmodeller – trots att dessa har en tydligt kortare batteritid.

Hinder i nuet…

Vad som däremot är ett smärre problem i nuläget är tillgången till dessa in-ear lurar då de inte finns tillgängliga så värst mycket än i Sverige. De kom nyligen hit vilket gör att prisbilden samt batteritiden som borde vara lägre istället ligger på samma nivå som t.ex. någon av dess syskonmodeller. Detta tillsammans med dess batteritid gör att ni bör fundera huruvida det är batteritid eller ren och skär prisbild som spelar roll eller inte. Dessa fem timmar räcker gott för de av oss som tar en långpromenad då och då. Men om man är en aktiv användare, exempelvis via jobbet, då kan det vara bra med en av de övriga modellerna istället. Med det sagt… är man på jobbet kan man givetvis lägga den på laddning väldigt lätt varje gång man inte behöver använda de och därigenom få dem att fungera hela dagen utan några problem.

Kardemumman av summan…(?)

När väl listpriset på runt 550-600 kronor lagts sig, kan jag inte annat än att rekommendera dessa lurar starkt. De har en bra ljudbild för musik såväl som samtal och kommer i ett lent laddningsfodral som är lätt att bära med sig – för att inte tala om att ladda upp. Laddningsfodralet som för övrigt laddas med USB-C, innehåller de två hörlurarna och håller dem på plats magnetiskt, vilket gör att de inte flyger ut varje gång du poppar upp fodralet. Oavsett om du är på språng, arbetar eller bara vill ligga i soffan gör dessa jobbet riktigt bra och kommer gillas av alla eventuella användare där ute.


Specifikation

Upp till 15 timmars speltid med laddnings fallet
Touch kontroll
Vattenavvisande
Smart röst assistent

Motorola Vervebuds 120. Listpris $59.99 (kan komma att uppdateras) 2021-01-15.

Recensionsex tillhandahållet av Motorola.

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

En stor mängd av spel- och produktrecensioner görs på Nördlivriggen som agerar testdator/testbädd.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar