Logitech Pro Wireless

av Fredrik Olsson

Spelar ni e-sport, har höga ambitioner när det kommer till spelande med laggfria möss, och samtidigt önskar bästa möjliga portabilitet? Ja, då kan Logitech Pro Wireless vara något för dig. Eller det är i alla fall vad Logitech önskar! Vi har tagit del av Logitechs nya gamingmus, och spelat mängder med spel, testat dess hastighet och exakthet för att se om det är så bra som de påstår! Let the game begin!

Design, Ergonomi, känsla & teknik

Den nya Pro Wireless är extremt strömlinjeformad – med en mjuk och len ambidextriös design som kommer passa många olika typer av spelare. Dess runda form passar bra i handen trots att den är liten. Det går att koppla in kabel om man vill ha den trådad, men den utmärker sig självklart bäst i trådlöst format. Med sin väldigt låga vikt (80g) så flyger den över alla typer av ytor mer eller mindre,  vilket uppskattas extra mycket i snabba FPS spel.

Utseendemässigt så är den väldigt stilren, i sin blanka nattsvarta hårdplast. Utöver standardknapparna (vänster- höger- och skrollhjulsknapp) så finns det ytterligare fyra knappar – två på varje sida. Sidoknappar som dessutom är möjliga att ta bort om man så önskar. På detta sätt kan du forma musens sidoknappar efter dina egna preferenser – om det så är att du vill ha alla eller bara några aktiva. Det finns även lite RGB belysning trots att musen är trådlös, från Logitech loggan på bakre delen av musen. Denna växlar som standard mellan olika färger, och är enkel men snygg. Inga andra platser på musen är försedd med RGB belysning, och det gör verkligen inget.

 

Musen kommer med DPI nivåer lagrade på musen från start – vilka du kan byta emellan via en knapp under musen. På detta sätt så har du alltid med dig dina egna inställningar, utan att behöva någon mjukvara tillgänglig. Du kan se en visuell representation av DPI nivåerna på ovansidan av musen – där tre små ljuspunkterna ovan för Logitech loggan representerar de olika DPI nivåerna.

Pro Wireless använder sig av Logitechs Hero sensor, med vilket du kan nå upp till 16000 DPI (?!) – med andra ord, du har hastighet så det både räcker och blir över. Men vad är då snabbhet om den inte är exakt i sina rörelser? Jo, här så verkligen naglar Pro Wireless sig fast som en av de bästa mössen på marknaden. Oavsett hur hög DPI så upplevs den exakt i sina rörelser, och jag har inte märkt av någon lagg i något av de spel jag testat. Musen har nämligen ingen ”smoothing” effekt eller acceleration, vilket nog bidrar till just denna känsla.Det faktumet tillsammans med musens lätta vikt, gör att den med säkerhet kommer finna sig ute bland e-sportare ju fort den kommer ut på marknaden.

Ris och ros!

Med 1 ms fördröjning, så kommer det vara få användare som känner något lagg, om ens någon alls. Musen tillhör Logitechs Powerplay familj, vilket innebär att den kan laddas upp av Powerplay musmattorna. Så sitter du med en sådan, så är det bara att placera musen på musmattan och aldrig behöva bry dig om laddning. I annat fall är det muskabeln som sköter laddning, och om du kör med belysning så räcker musens batteri i cirka 48 timmar, och utan belysning cirka 60 timmar.

Men allt är såklart inte perfekt – även i detta fall. Dess lätta vikt är bra för e-sport, men för gemene man där smaken varierar så kan det snarare bli ett argument för att inte köpa musen.  Detta är givetvis en smaksak mer, men i mitt fall skulle jag önskat mer vikt.

 

 

Specifikation

Inbyggt minne, click tensioning system, 16.8 miljoner färger, ambidextriös design.

Sensor: Hero, Upplösning: 100 – 16000 DPI, Max Acceleration_ >40G, Max Hastighet: 400 IPS.

Mottaglighet: USB Report rate: 1000 Hz (1ms), CPU: 32-bit ARM,, Batteritid: 48-60 tim, Uthållighet: Vänster/Höger musknapp: 50 miljoner klick, PTFE fot: 250 km

Mått:
Höjd: 125 mm, Bredd: 63,5 mm, Djup: 40 mm, Vikt: 80 g

Logitech Pro Wireless. 2018-08-21

Recensionsexemplar tillhandahållen av Logitech

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar