Jaybird RUN XT

av Fredrik Olsson

Vad sägs om att trycka in små pluppar i öronen och springa ett maraton? Intressant? Ja, då kan Jaybird RUN XT vara något för er!

Mobilitet och sport går hand i hand hos Jaybird, och så fortsätter det i de nya lurarna från tillverkaren. Precis som föregångaren, så är det en lyxig känsla, när det medföljer accessoarer (fenor, proppar) samt en laddningsdosa som i sig kan laddas upp – för att på det sättet kunna ladda upp dina små lurar on-the-go! Men hur skiljer sig då dessa från föregångaren som bara hette RUN?

Den egentligen enda skillnaden ligger i vattensäkerheten; där nu RUN XT ökar upp till IPX7, från att bara varit med en skyddande beläggning på ytan på föregångaren. Så numera är det både vattentätt och svettskyddat, vilket kommer öka livslängden en hel del, särskilt med tanke på syftet – att idrotta.

Valmöjligheter är alltid bra!

Annars är saker och ting sig lika. Du kan ladda i fem minuter och få en timmas användning, så har man laddningsdosan med ute i löparspåret, så är det lätt att få ytterligare en stund ur lurarna. Annars är det en full laddning på åtta timmar om du har med laddningsdosan, eller fyra timmars konstant speltid utan dosan. Den välgjorda mobilappen för lurarna, gör att du enkelt kan anpassa EQ efter eget behag – en av Jaybirds främsta styrkor.

Det märkliga är att Jaybird inte ökat från blåtandsversion 4.1 till 5.0, särskilt med tanke på att deras andra modellserier (Tarah exempelvis) har gjort det. Detta är en av de aspekter jag känner borde ha tagits an med, med tanke på den annars minimala skillnaden mellan föregångaren i serien och denna. Det är ändå en saftig slant de begär, för en så pass liten evolvering – man kunde begärt en större uppgradering än att förse de med IPX7 standard, enligt min mening.

Med det sagt, om vi ser på lurarna i sin helhet, så är det givetvis inte en dålig produkt – nej tvärtom. Du får en anpassningsbar passform för dina öron med de fenor och proppar som medföljer, ett helt okej ljud, även om det knappast är en kioskvältare, tillsammans med en dov men duglig mikrofon. Denna gång finns de i två utföranden vad gäller färg. Svart-gult eller grå-blått; förvisso inget som märks av direkt när de är intryckta i dina öron, men hey, att få val är alltid najs!

Att de precis som sin tidigare iteration är väldigt enkla att hantera – du kan mer eller mindre ta de direkt ur laddningsfodralet och de paras enkelt med din telefon, utan några krusiduller. Med knappar på sidorna av lurarna så kan du även byta låt, pausa musik eller ta emot samtal om du så önskar; förvisso behövs lite mer taktil nertryckning, men de känns gedigna och hållbara.

På det stora hela – så är det ett bra par av lurar som kommer tjäna sin användare väl, även om förnyelse inte direkt ligger på bordet. Men man får å andra sidan ett gediget par lurar som verkligen kommer serva dig väl i ur och skur!


Specifikation

Ljudisolering: Passiv, Högtalarelement: Dynamiska, Hörlursdesign: In-ear.
Knappar: Föregående låt, Nästa låt, Play/Pause, Svarsknapp, Volymkontroll, Stereo 2.0.

IPX7 Standard.

Trådlös anslutningsteknik: Bluetooth, Bluetooth-codec: A2DP, HFP, HSP, SPP, Bluetooth-version: 4.1,
Elementstorlek: 6 mm, Produktvikt: 6,83 g (utan vinge och propp), Avsedda för sportbruk, Helt kabelfri design (in-ear hörlurar), Laddning via USB,Frekvensomfång (max): 20 000 Hz, Frekvensomfång (min): 20 Hz, Headset (inbyggd/medfölj. mikrofon): Ja, Impedans: 16 Ω.

Batteritid (drift): 4 h + 8 h.

Jaybird Run XT. Lägsta pris 1890 kronor enligt Prisjakt.nu 2019-02-15.

Recensionsex tillhandahållet av Jaybird.
Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar