Hem RecensionerTillbehörsrecensioner XM1r Gaming Mouse

XM1r Gaming Mouse

av Martin "Fyghar" Johansson

Hur fungerar en gamingmus som ser ut att höra hemma på ett kontor? Det är precis vad jag ska ta reda på för att sedan avgöra om den hör hemma hos en gamer eller på ett kontor.


Mitt första intryck av XM1r var hur tråkig den ser ut. På dagens marknad där gamingmöss ofta har någon belysning eller intressant design ser den här ut att höra hemma på ett kontor där folk bara använder den för att det är vad som finns. Nu låter jag väldigt hård, men efter ha testat på och läst om alla dessa gamingmöss vi på Nördliv har recenserat har jag ändå fått en hyfsad bild av hur marknaden ser ut. Med det sagt, det finns definitivt folk som inte vill ha belysning på sin gamingmus utan är ute efter något mer stilrent, och då tror jag att XM1r kommer passa dem utmärkt.

De har valt att flytta knappen där man ändrar musens DPI från ovansidan, precis nedanför scrollen till undersidan av musen. Oftast finns den på ovansidan men jag uppskattar mer att ha den där jag inte enkelt kan komma åt och av misstag ändra min DPI mitt i ett spel. Där knappen sitter nu är risken mycket liten att jag ska råka komma åt den. Det känns som att det här kommer bli en ny standard inom kort, och det är något jag ser fram emot.

Musen känns lätt när jag använder den, med undantaget att kabeln får den att kännas lite obalanserad i vikten. Det är inget massivt, men jag känner alltid var kabeln är när jag använder musen. Trots sin lätta vikt känns den ändå robust och jag är inte orolig över att den plötsligt ska gå sönder. Den kan därför fungera bra om man ska resa eller åka på LAN, för man vill ju ha något som tål resan utan att man ska oroa sig.

Jag tycker inte alltid att musknapparna ger bra respons. Det har hänt mer än en gång att jag har fått trycka en extra gång på något bara för att det första klicket inte gav något resultat. Det är mer än lovligt irriterande att behöva klicka igen efter att ha upptäckt att den första gången inte räknades. Det är tur att jag inte spelar FPS, för då hade jag nog haft betydligt hårdare ord att säga. Eller så kanske musen hade fungerat bättre eftersom jag skulle ha hållit ner knappen hela tiden istället för att klicka.

Jag är inte såld på den här gamingmusen, den ser lite tråkig ut och jag kanske får trycka lite extra, men den sista biten kan ju bara vara att jag inte klickar rätt. Jag sitter rätt skumt ibland när jag spelar så det vore inte helt omöjligt, eller om jag har fått något måndagsexemplar. Oavsett vilket är det här en bra mus, men den är inte tillräckligt bra för att jag ska rekommendera den i första hand.

Specifikation
Sensor: Pixart PAW3370
Resolution: up to 19000 CPI (steps of 50 CPI for 50 to 10000 CPI, steps of 100 CPI from 10000 to 19000 CPI; pre-defined: 400, 800 (default), 1600, 3200)
Lift-Off Distance (LOD): 1mm (2mm via software)
Max Fart: 400 IPS
Microcontroller: STM32 Arm® Cortex® MCU
Supported Grip Types: Claw Grip, Palm Grip, Finger Grip
Storlek: approx. 122.14 x 65.81 x 38.26 mm (L x W x H)
Primära knappar(höger/vänster): Kailh GM 8.0 switches (Click Force: 55-60gf)
Livstid: 80 million actuations
Klick Upptäckt: Analog Technology (<1ms)
Antal knappar: 6 (2x top, 2x side, 1x mouse wheel, 1x CPI on bottom)
Sidknappar: TTC micro switches
Material: Plastic (Chassis), PTFE (Glides), Dry Grip Coating (Surface)
Vikt: ~70g
Anslutning: wired (USB 2.0 Type A)
Kabel: Black Flex Cord 2.0

Recensionsex tillhandahållet av Endgame Gear. Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll. 

 

i samarbete med PriceRunner

 

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar