XM1r Gaming Mouse

av Martin "Fyghar" Johansson

Hur fungerar en gamingmus som ser ut att höra hemma på ett kontor? Det är precis vad jag ska ta reda på för att sedan avgöra om den hör hemma hos en gamer eller på ett kontor.


Mitt första intryck av XM1r var hur tråkig den ser ut. På dagens marknad där gamingmöss ofta har någon belysning eller intressant design ser den här ut att höra hemma på ett kontor där folk använder den för att det är vad som finns. Nu låter jag väldigt hård, men efter ha testat på och läst om alla dessa gamingmöss vi på Nördliv har recenserat har jag ändå fått en hyfsad bild av hur marknaden ser ut. Med det sagt, det finns definitivt folk som inte vill ha belysning på sin gamingmus utan är ute efter något mer stilrent, och då tror jag att XM1r kommer passa dem utmärkt.

De har valt att flytta knappen där man ändrar musens DPI från ovansidan, precis nedanför scrollen, till undersidan av musen. Oftast finns den på ovansidan, men jag uppskattar att ha den där jag inte enkelt kan komma åt och av misstag ändra min DPI mitt i ett spel. Där knappen sitter nu är risken mycket liten att jag ska råka komma åt den. Det känns som att det här kommer bli en ny standard inom kort, och det är något jag ser fram emot.

Musen känns lätt när jag använder den, med undantaget att kabeln får den att kännas lite obalanserad i vikten. Det är inget massivt, men jag känner alltid var kabeln är när jag använder musen. Trots sin lätta vikt känns den ändå robust och jag är inte orolig över att den plötsligt ska gå sönder. Den kan därför fungera bra om man ska resa eller åka på LAN, för man vill ju ha något som tål resan utan att man ska oroa sig.

Responsen jag får när jag använder XM1R känns bra både i hur den flyter med på musmattan samt när jag klickar. Sladden känns inte som att den någonsin är i vägen för mig och knapparna rör sig mjukt upp och ner. Det känns lite oväntat just hur mjuk höger och vänster musknapp är, på ett bra sätt då.

Även om musen ser lite tråkig ut gör den ändå sitt jobb på ett bra sätt och det är nästan att jag blir lite småkär i den bara för hur mjuk den är att använda. Prislappen kanske är bara lite för högt, men samtidigt får man en gamingmus som inte lär bytas ut i det första taget. Om du är på jakt efter en hållbar och återhållsam gamingmus tror jag nog att du har hittat rätt om du spanar in Endgame Gears XM1R.


Specifikation
Sensor: Pixart PAW3370
Resolution: up to 19 000 CPI (steps of 50 CPI for 50 to 10 000 CPI, steps of 100 CPI from 10 000 to 19 000 CPI; pre-defined: 400, 800 (default), 1600, 3  200)
Lift-Off Distance (LOD): 1mm (2mm via software)
Max fart: 400 IPS
Microcontroller: STM32 Arm® Cortex® MCU
Supported Grip Types: Claw Grip, Palm Grip, Finger Grip
Storlek: approx. 122.14 x 65.81 x 38.26 mm (L x W x H)
Primära knappar(höger/vänster): Kailh GM 8.0 switches (Click Force: 55-60gf)
Livstid: 80 million actuations
Klick Upptäckt: Analog Technology (<1ms)
Antal knappar: 6 (2x top, 2x side, 1x mouse wheel, 1x CPI on bottom)
Sidknappar: TTC micro switches
Material: Plastic (Chassis), PTFE (Glides), Dry Grip Coating (Surface)
Vikt: ~70g
Anslutning: wired (USB 2.0 Type A)
Kabel: Black Flex Cord 2.0

Recensionsex tillhandahållet av Endgame Gear. Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll. 

 

i samarbete med PriceRunner

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar