HORI Mini Wired Gamepad

av Maxx Löfström

Hori har nu kommit med en special licensierad kontroll till PS4 för barn. Är den hållbar och klarar allt som en vanlig handkontroll skulle kunna?
Läs vidare för att veta mer.

Handkontrollen är 40% mindre än standard Dualshock 4 kontroller. Alla knappar finns på plats förutom touchpaden, som ersatts av en knapp som simulerar att man trycker ner touchpad plattan. Dock finns en knapp nere i mitten av kontrollen som heter TP, och trycker man på den så simulerar analogspakarna rörelse på touchpad. Då man behöver komma ihåg att sätta på och stänga av den vet jag dock inte om den kommer användas, då denna kontroller är tänkt för barn från 6-års ålder och uppåt. Konstruktionen är väldigt plastig men känns hållbar, den saknar vibration och är därför även ganska lätt. R2 och L2 är inte analoga och har därför bara ett på- och av-läge. Kabellängden är okej på 3 meter, vilket ger god plats för barnen att sitta på golvet framför TV:n men kanske inte når ända fram till soffan som en trådlös kontroller skulle göra.

Efter att ha spelat en del med den så kan jag nämna att styrkorset är ganska tråkigt och känns billigt, men den gör sitt jobb. Joysticksen är helt i plast och saknar någon form av gummiyta vilket gör att dom återigen känns billiga, men de är dock ganska robusta i sin fjädring och går lätt tillbaka till ursprungsläget. Kontrollen stödjer nästan alla spel, och det är bara att plugga in och köra. Ännu en funktion som kontrollen saknar är ljussättningen som alla Dualshock 4 kontrollers har, där du lätt kan identifiera vem som har exempelvis den ”röda” kontrollen.

Det man får tänka på är målgruppen, barn. Denna kontroller känns gjort för barn på ett bra sätt, där stabiliteten och hållbarheten är de främsta positiva punkterna, och den är lätt att rengöra om den får mat eller annat klet på sig. Tänk bara på att inte snubbla på sladden om någon lämnar kontrollen framme.

Slutord

Priset i Sverige på denna handkontroll är idag från 362 kr, och den har alla funktioner minus det analoga R2 och L2. Har man barn som tycker att en standard PS4 kontroller är för stor och bökig så kan jag se användning för denna, synd bara att den inte är trådlös vilket känns som en standard idag.


Specifikation

Analoga styrspakar: 2 st, Knappar: 13 st, Styrkors (D-pad): 1 st, Gränssnitt: USB, Tillgängliga färger: Svart, Blå eller Röd

Recensionsex tillhandahållet av Hori / NordicGameSupply

Hori Wired Mini Gamepad Lägsta pris 362 kronor enligt Prisjakt.nu 2018-01-10

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar