Hem RecensionerTillbehörsrecensionerHeadset Streetz Mini Wireless Earbuds | TWS-114

Streetz Mini Wireless Earbuds | TWS-114

Streetz minsta lurar?

av Danny Larsen

Till slut har vi kommit till de sista Streetz in-ear-lurar som vi har fått till oss, kommer de vara bättre än de två föregående vi har testat på, ja det märker vi av alldeles strax.


Efter att nu ha testat på Streetz Wireless Earbuds In-Ear TWS-117 och Streetz Wireless Earbuds In-Ear TWS-116 kommer vi nu till de sista som vi har fått till oss som är Streetz Mini Wireless Earbuds TWS-114. Dessa är ett par mini in-ear-lurar som sitter direkt i örat utan några pinnar som sticker ner längs med örat. Men som vanligt kollar vi på dem med vetskapen om att de är in-ear-lurar som tillhör det billigare segmentet av marknaden på in-ear lurar och kollar utifrån dess egenskaper om de är värda att kolla in och köpa. Dessa är mer inriktade till de som kanske har en stramare budget men vill fortfarande ha ett par trådlösa in-ear lurar som de kan använda.

Men vad är det som medföljer i lådan vi fått till oss? Såklart de två in-ear lurarna, laddningssladd, ett silikonöverdrag med vingar på och en kort manual. Manualen precis som på de två andra lurarna är väldigt kortfattad men ger bra översikt på hur du kopplar dem och hur du använder lurarna. Återigen är de lättkopplade till min mobil och jag uppskattar att det är mer eller mindre att slå igång blåtand på mobilen, plocka fram lurarna och sen hittas de och vips kan du använda dem enkelt.

Utseendemässigt skiljer de sig markant från de andra två då dessa är gjorda för att sitta direkt i örat och har inga saker som mikrofonpinnen på den som sticker ut. Lurarna och laddningsetuiet kommer i helvit färg och etuiet är ett av det minsta som jag har sett till ett par in-ear lurar, att du lätt kan ta med sig det i fickan är inga problem alls.

Batteritiden på dessa ligger på ca 4-5 timmars användning, tillsammans med laddningsetuiet får du ca 15-16 timmars användning, vilket är imponerande med tanke på etuiets lilla formfaktor att vi får så mycket kräm ur dem. Att ladda upp allt till max tar ca 1.5 timma, vilket är lite längre än de två andra som har ett större batteri i etuiet.

Dessa är bara små pluppar som ska sitta kvar direkt i örat, d.v.s. om du har rätt öronform för dem, då alla har olika former kan dessa ibland inte sitta så bra och vill trilla ur, precis som jag har haft med dem och fått gå och puttat tillbaka dem på plats igen. Men om du som jag har problem med att få dem att sitta kvar bra följer det med silikonöverdrag som har vingar på ovansidan. Du drar bara över silikonöverdraget på varje lur och nu har du vingar på lurarna som gör att de sitter lite säkrare kvar i öronen. Jag säger sitter lite säkrare, men tyvärr är vingarna väldigt mjuka och har inte riktigt det stödet som de kan tänkas behöva för att de ska sitta bra, visst de stannar kvar på plats men jag är orolig att vingarna ska vika sig och tappa greppet i örat.

En sak till med silikonöverdrag som jag inte är helt nöjd med är att det passar inte så bra på lurarna, det var svårt att dra över dem och få hålen att matcha upp helt 100% med mikrofon och högtalarna. När jag har silikonöverdraget på reagerar inte den touch-känsliga knappen på ovansidan hela tiden då en del av silikonöverdraget sticker över den. Visst kan du sitta och dra för att det ska sitta bättre, men det förtar hela iden med att det ska vara snabbt och enkelt att ta på och av vid behov om jag ska ut och vill vara säker på att de sitter kvar. Är jag hemma och använder dem behövs ej silikonöverdraget och då fungerar touch-knappen hur bra som helst.

Om vi hoppar över till ljudet på mikrofonen i samtal kan jag säga att den är varken bättre eller sämre än de två andra in-ear -lurarna. Du har en burkig ljudbild som fungerar då du hörs och de du pratar med kan förstå vad som sägs, men som inte är det optimala ljudet och om du har trafik eller annat som låter runtomkring en kan det bli svårare att höras igenom. Eftersom de sitter direkt i örat och utan att ha mikrofon som sticker ut från dem kan de inte få ett riktat ljud, vilket gör att det bli ett svagare ljud där omgivningen plockas upp mycket enklare, återigen knappt godkända.

En sak som hände med dessa till skillnad från de andra två var att de lätt tappade kontakten med mobilen när jag hade den i byxfickorna. Tänk dig att du lyssnar på något och sen blir det tyst en sekund, ljud en liten stund och sen blir det tyst igen. Detta var en återkommande sak och då bara för jag hade mobilen i byxfickorna vilket gjorde att de tappade kontakten. Vid användandet av dem hemma fungerade de som de skulle utan att jag fick något problem med kontakten medan lurarna och mobilen även om jag gick runt i lägenheten och in i de olika rummen med tjocka betongväggar emellan.

Men som vanlig kommer vi till den viktigaste biten för ett par lurar, ljudbilden. Jag skulle verkligen vilja komma här och säga att de ligger i samma klass som TWS-117 på ljudbilden, men tyvärr ligger ljudbilden mellan dem och TWS-116. När jag har använt dem för att lyssna på musik eller för den delen lyssnat på podcast har de som ett bäst beskrivet obalanserad ljudbild. Du har en bas som tar lite lätt över och mellanregister och diskanter som inte sticker ut, utan det känns lite platt. Du får också höja upp volymen på lurarna för att få ut mer av ljudet, då de är ganska tysta på normalnivå. De skulle kunna beskrivas som en blandning då de har bättre ljud än TWS-116, men inte lika klart och rent som TWS-117, de hamnar nu i mitten på ljudkvaliteten.

Här kommer jag återigen tjata om att det vore bra att ha en app där vi kan få gå in och använda förgjorda EQ-profiler eller ställa in en som passar ditt lyssnande bäst, det skulle ha behövts på alla dessa tre in-ear-lurar.

På gott och ont har dessa sin plats ute på marknaden, för dig med en stram budget. Dessa fungerar, men de har saker du bör tänka på; passformen är viktig att du har rätt typ av öron där de sitter bra, ljudbilden där du kanske bara vill ha något för att lyssna på utan att lägga ut för saftig summa och nöjer sig med ljudbild som är som bäst godkänd.

Streetz Mini Wireless Earbuds TWS-114 är mini in-ear-lurar som har sina upp och ner sett till kvaliteten på ljudbilden, men om vi tittar på prisklassen den kommer i där de kostar som billigast ca 200 kronor, ja för den summan tycker jag allt att de är värda att kolla in. De kanske inte imponerar om vi jämför med andra märken, men jag är fortfarande imponerad över vad du få ur dessa små lurar. Har du en budget att tänka på ger jag dessa ändå en rekommendation att kolla in.


Specifikation

Tekniska egenskaper

Typ av produkt: Hörlurar
Hörlurstyp: In-ear
Signalöverföring: True wireless
Impedans: 32 Ω
Känslighet: Hörlurar: 103 dB ± 3 dB | Mikrofon: -40 dB ± 3 dB
Frekvensomfång: Hörlurar: 20 Hz – 20 kHz | Mikrofon: 20 Hz – 20 kHz

Utrustning

Volymkontroll: Ja
Inbyggd mikrofon: Ja
Bluetooth: Ja
Bluetoothversion: 5.0
Anslutningar: Bluetooth

Strömförsörjning

Laddstation ingår: Ja
Trådlös laddning: Nej
Batteritid: 4-5 timmar utan laddningsfodral | 16 timmar med laddningsfodral
Laddningstid: Cirka 1.5 timmar

Allmänna egenskaper

Vikt: 100 g
Färg: Vit
Medföljande tillbehör: Laddningsväska | Öronkuddar | USB-C-kabel | Manual
Tillverkargaranti: 1 år

Recensionsex tillhandahållet av Deltaco. Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll. 

 

i samarbete med PriceRunner

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar