GEAR Gaming Chair från PROC

av Fredrik Olsson

PROC är inte ett märke som jag är bekant med sedan tidigare. Och lägg därtill att ordinarie pris för denna spelstol bara är tvåtusen kronor, så blev jag aningen skeptisk. Hur ska ett för mig okänt märke hålla sig mot många av de mer kända märkena på marknaden. Vi ger oss in på GEAR Gaming chair och ser hur den håller sig.

Följande områden kommer att beröras:
Montering & Manual; så ni får en bild av hur pass lätt stolen är att sätta samman.
Komfort & Ergonomi; hur bra är det att sitta i stolen under längre tid, och hur är den rent ergonomiskt.
Funktioner & Inställningar; vilka inställningsmöjligheter finns.

Montering & Manual

När det kom till montering, så gick det förhållandevis enkelt. En tydlig manual som visade steg för steg hur och framförallt var man skulle montera gjorde det tydligt. Märkligt nog så var några av skruvarna märkbart olika i storlek på pappret, men inte i verkligheten. Så det blev en minuts konfundering när vi trodde att dessa ”små” skruvar var borta. Men det visade sig att de mycket riktigt fanns med; men var marginellt mindre än en annan typ av skruvar som medföljde.

Med allt detta sagt, så är det en stark rekommendation att man är två personer när man sätter samman stolen; dels för att det går snabbare, men framförallt för när man ska sätta fast ryggen, då det kan vara bra att en håller ryggen, och den andra skruvar. Men det gör ni som ni vill!

Komfort & Ergonomi

Hela konstruktionen har inuti sig en metallram, som ser till att förstärka både stol som upplevelse. Den känns bastant och kommer säkerligen inte gå sönder i första taget. Dess ytmaterial är av ett konstläder, som känns väldigt bra och stramt vid användning. Lägg därtill att dess stolsrygg och sits är fyllda med högdensitets kallskum, som gör att dess form inte ändras efter ett lång tids användande. Med dess steglösa ryggstöd och tillhörande nack- och svank stöd så sitter man riktigt bra. Även om man initialt kan tycka att sätet är aningen kort.

Om man tittar på utseendet, så är det ett grå-svart sådant, med röda smala linjer jäms med rygg- och sits kanterna, som jag personligen fann diskreta men ändå originella för stolen. Det gav det ett diskret utseende som passar i de flesta miljöer, samtidigt som dessa detaljer gör att det står ut lite i jämförelse med många konkurrenter.

Funktioner & Inställningar

När det kommer till inställningar, så har det justerbart ryggstöd för upp till 135 grader, justerbara armstöd (inte bara upp och ner, utan även justerbart åt sidled). Armstöden är riktigt bra fann jag, och var väl uttänkta i jämförelse med stolens max höjd. Det var aldrig något tillfälle där stolens höjd var ett hinder för armstöden. En liten detalj är även att den enbart finns i svart utförande, så valmöjligheterna är begränsade, om man är ute efter modellen men önskar andra färgscheman.


Specifikation

Steglöst justerbart ryggstöd mellan 90-135 grader, Nackstödskudde och svankstöd ingår, Justerbara armstöd med skön stoppning, Helgjutet fotkryss i aluminium, Justera höjden med hjälp av Klass 3 gas-fjädern, Max vikt 150 kg, Färg Grön / Svart.

Cirkapris – 2000 kr
Recensionsex tillhandahållet av Tura Scandinavia/GEAR

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar