DXRacer King (OH/KS06)

av Fredrik Olsson

När det kommer till gamingstolsmärken, så är nog DX Racer ett av de absolut mest kända i Sverige. De har blivit en av de mest igenkännbara stolarna på E-sportsevent, LAN, och i spelares spelrum genom en längre tid. Och nu har DXRacer skickat oss deras DXRacer King i svart och blått utförande. Och som vanligt så ställer vi oss frågan; hur är komfort, montering, ergonomi och ’overall’ kvalitet av denna produkt?

Följande områden kommer att beröras:
Montering & Manual, så ni får en bild av hur pass lätt stolen är att sätta samman.
Komfort & Ergonomi; hur bekvämt är det att sitta i stolen under längre tid, och hur är den rent ergonomiskt.
Funktioner & Inställningar; vilka inställningsmöjligheter finns.

Montering & Manual

Initialt så har vi givetvis dess montering. En väldigt tydlig manual beskriver de olika stegen omsorgsfullt och hjälper såklart till. Dock bör det sägas att även utan manual så skulle denna stol lätt kunna sättas samman. DX Racer har verkligen sett till att merparten av skruvar redan sitter på stolens olika delar (sätet, ryggen, gaspump m.m.) och därför så blir monteringen inte bara smidig utan även väldigt intuitiv.  Dessutom så är skruvöppningar väl tydliga och aldrig med något tyg eller material i vägen, så ihopsättningen av stolen tar väldigt kort tid. Effektivt och professionellt.

Komfort & Ergonomi

När det kommer till yta, så är även denna specifika modellserie generös. Med en bredd på ca 69 cm och en högsta höjd på cirka 140 cm så är det verkligen en majestätisk stol att äga. Detta tillsammans med foten i aluminium och dess metall ram gör att den inte bara lär passa även den längsta individ, utan kommer hålla länge. Dess material består av en PU-Läder (delvis syntetisk/delvis äkta läder/råhud) som ger en väldigt tajt känsla när man sitter på det. En stram och icke elastisk yta som under tester står emot det mesta. Och som kommer klara väldigt mycket användning innan den bryts ner.

Komforten då i sig, är aningen tvådelad på grund av detta åtsittande och, för vissa, relativt hårda underlag. Dels får du en konsekvent kvalitet vad gäller dess minnesskum (det innehåll i stolen som just mjukar upp det hela) men också en ergonomisk sittställning som håller i.o.m. stolens starka konstruktion. Nackdelen blir då istället att om du är van vid mer tygbaserade stolar, så kommer den kännas hård att sitta och luta dig mot. Så utifrån vad du är van vid, samt vad du tycker om bäst, så är detta något som bör tas i åtanke innan eventuellt köp.

Om vi tittar på den ur ett rent estetiskt håll, så är denna modellserie (OH/KS06) högst varierad; det finns alltså färger i många olika utföranden att välja mellan. Du har svart/vitt, grå/vitt, röd/vitt, helt svart, och slutligen blå/svart (vilken är det utförandet som kom till oss). Dess utseende och PU-läder har en nästan vinyl-kvalitet i sig (särskilt den på sätet). Och till och med denna blå-svarta variant känns ändå väldigt originell och samtidigt robust i sitt utseende som jag gillade (och som många andra lär gilla med). Det skulle vara foten vars unika utseende kan skapa läger. De har gått med en fyrkantig stil som funkar som bäst.

Funktioner & Inställningar

För stolar i den här klassen (dess prisbild ligger runt 3900 kr) så ska givetvis funktionerna motsvaras väl. Därför har du inte bara den ordinära lutningen av stolsryggen på 135 grader, och en gaspump som har stöd för upp till ca 135 kg; det har även armstöd som går i 4D riktning. Det vill säga, de går att skjuta både framåt/bakåt men även åt vänster/höger. På detta sätt så kan du betydligt lättare hitta en inställning som passar dig. Vi har för övrigt även ett säte som är ovanligt långt, och verkligen adderar till att ge en god komfort; bra jobbat där! Självklart medföljer även här nackkudde (som går att sätta kring huvuddelen eller genom det hål som finns längst upp i ryggen) och svankkudde för den nedre delen av ryggen. Precis som med det övriga utförandet av stolen, så är de initialt relativt hårda, men än en gång premieras en bra sittställning vilket är bra. De går givetvis enkelt att tas bort om man ej vill ha de kvar.

Stolens fot kanske inte passar alla i smaken…


Specifikation

Foam Typ : High Density Mould Shaping Foam, Foam Density : 54 kg/m³, Ram färg: Svart, Ram konstruktion: Metall, Stolsytematerial: Carbon Vinyl+PU, Justerbara Armstöd: 4D, Mekanism Typ : Multi-functional Tilt, Justerbar Tilt vinkel : 1~14°, Tilt Lås: Ja, Tilt Vinkel Lås: Ja, Justerbar Ryggvinkel: 135°, Netto vikt (Cirka): 30kg, 2-års garanti, Höjdgräns: 1.88 m, Rekommenderad vikt: 124.74 kg, Rekommenderad Höjd: 1.88 m

Cirkapris – 3900 kr
Recensionsex tillhandahållet av DX Racer

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar