Hem RecensionerHårdvarurecensioner Cooler Master V850 Gold V2 | Nätaggregat

Cooler Master V850 Gold V2 | Nätaggregat

av Maxx Löfström

Cooler Master har gjort en uppdatering på sitt mest pålitliga, modulära nätaggregat. Frågan är bara om det är befogat, särskilt under dessa tider då efterfrågan är hög och denna typ av komponenter är svårare att få tag på. Låt oss nu se vad den går för!


Precis som föregångaren ger Cooler Master dig en 80 Plus Gold Certifiering, som innebär en högre garanterad effektivitet på 90% under normala arbetsförhållanden. D.v.s. dess strömtillförsel är både långlivad, stabil och garanterad från tillverkaren, och kan därför vara mer pålitlig och säker för din dators strömtillförsel. Även denna kommer med en vätskebärande 135 mm stora fläkt, som högst når 32,5 dBA under 100% användning. Det är med andra ord ett tystlåtet nätaggregat utformat för att avge mindre ljud. Att V850 Gold V2 kommer med en livslängd förväntad till minst 100 000+ timmar samt högst antal fläkthastighet på 1545 RPM, är detta en imponerande pjäs. Men med tanke på att den kostar (på svenska marknaden i skrivande stund) cirka 1400-1500 kronor, ja, då behöver den imponera!

Priset är högt, och dess placering av kontakterna på själva nätaggregatet upplevs lite för nära varandra, men trots detta är detta en investering för det långa loppet. Med tio års garanti, hybridknapp för bättre ljudhantering och en effektivitet som under hård belastning av vår testdator visar goda resultat gör detta till ett givet köp för den framåttänkande spelaren. Under full belastning nådde dessutom nätaggregatet en god temperatur av cirka 46,6 grader, vilket ändå får ses som väldigt överkomligt. Att den kan belastas och ändå inte ge överdrivet mycket varmluft, samtidigt som den bibehåller effektivitet i strömtillförsel för datorns komponenter, det är inte bara imponerande, det är även ett testamente till denna certifiering som erhållits. Om du har någon av Cooler Masters föregångare (ex.  MWE Gold 750 ) kanske det inte är lika akut – om det inte handlar om stöd för grafikkort.

Överlag finns ingen större strömförlust (d.v.s att överbliven el i nätaggregat ej används) och trots att jag gärna sett lite mer lulllull (som fler kontakter för kringutrustning) är det ett otroligt solitt nätaggregat som utan tvekan kommer kunna driva även det mest krävande grafikkortet/systemet. I detta fall är det utan tvekan kombinationen av hög effekt och effektivitet som cementerar att detta är pålitligt nog för att kunna hantera exempelvis Nvidia Geforce 3090 utan problem.

Visst, jag hade gärna sett större och fler skillnader i en ny version som denna, men med 80 Gold standarden i grunden, går det inte annat än rekommendera denna starkt för alla typer av användare. Oavsett om ni är produktionsarbetande sådana, eller rena ’gamers’ – denna kommer serva er länge och väl!


Specifikation

MODELL: MPY-850V-AFBAG
ATX-VERSION: ATX 12V V2.52
PFC: Aktiv,
PFCINSPÄNNING: 100-240V
INGÅNGSSTRÖM: 13-6A
INGÅNGSFREKVENS: 50-60Hz
MÅTT (L X B X H)160 x 150 x 86  mm
FLÄKTSTORLEK: 135mm
FLÄKTLAGER: FDB
FLÄKTHASTIGHET: 1545 RPM
LJUDNIVÅ @ 20%: 0 dBA
LJUDNIVÅ @ 50%: 15,4 dBA
LJUDNIVÅ @ 100%: 32,5 dBA
EFFEKTIVITET: 90% @ Typisk belastning
80 PLUS-BETYG: 80 PLUS guld
ARBETSTEMPERATUR: 0-50 ° C
SIGNAL: 100 – 500 ms
VÄNTETID: 17ms, MTBF> 100.000 timmar
SKYDD: OVP, OPP, SCP, OCP, UVP, OTP, REGLERANDECCC, CE, TUV-RH, RCM, EAC, cTUVus, FCC, BSMI, KC, CB,
ATX: 24-STIFTS
KONTAKTER: 1, EPS, 4 + 4-STIFTS
KONTAKTER: 1, EPS: 8-STIFTSANSLUTNING: 1
SATA-KONTAKTER: 12
PERIFERA 4-POLIGA KONTAKTER: 4
PCI-E 6 + 2-STIFTS KONTAKTER: 6, Fullt modulärt
WATT ANTAL: Över 750W

Recensionsex tillhandahållet av Cooler Master. Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll. 

 

i samarbete med PriceRunner

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar