Hem RecensionerHårdvarurecensioner Cooler Master MWE Gold 750 Full Modular

Cooler Master MWE Gold 750 Full Modular

av Fredrik Olsson

Cooler Master ger användare återigen ett nätaggregat vars kraft och pris ska vara matchande på en sällan skådad nivå. Hur väl de matchar – och om detta 750 w nätaggregat är något för dig, det återstår att se!


Jag går först till de mer tekniska aspekterna – där detta MWE Gold 750 från Cooler Master ger dig 80 Plus Gold Certifiering, som enligt den rådande standarden garanterar dig effektivitet på 90 % under normala omständigheter. D.v.s. dess strömtillförsel är både långlivad, stabil och garanterad från tillverkaren. Sedan att dess 120 mm stora fläkt är utformad att tydligt ge mindre ljud även vid högre temperaturer gör sig extra påmint under de mest krävande sessioner, av ett helt system anno 2019 i full fräs.

På det stora hela så går det inte att förneka att sett till ljud, hållbarhet och överlag kvalitet så har Cooler Master verkligen nått långt. Med en livslängd förväntad till minst 160000 timmar och ipx6 standard sett till konstruktionen (dammsäker design helt enkelt), så står det klart att summan på nästan 1200 kronor verkligen är legitimerad.

Men, inget är dock perfekt, och det är i jämförelse med priset som jag ändå hoppats se en specifik aspekt förbättrad. Framförallt så vore det än mer optimalt med mer slimmade kablar, specifikt för mindre chassin – just för att luftflödet ska bli bättre. Förvisso är detta nätagg modulärt, så du kan i alla fall välja vad du vill föra in, men för de gånger du måste ha många kablar under användning, så skulle det vara optimalt med mer strömlinjeformade och smarta kablar.

Visst finns det de, som för detta pris även ger stöd för USB kontakter via nätagget, eller för den delen RGB belysning rentav – men då dessa aspekter är mer av en smaksak, så blir det aldrig riktigt en stör nackdel för produkten. Skulle det vara något, så är det att priset, dess modulära design och framförallt det stora utbud av liknande nätagg gör att det verkligen behöver stå ut i mängden, och det är där det tappar lite. Men om man ska summera till varför just denna gör sig bra i din datorrigg, så är för att dess goda tillförlitlighet, 80 Plus Gold standard och riktigt välgjorda konstruktion med all säkerhet kommer serva dig länge och väl.

Modulära kablar som ingår, samt nätaggregatets input och voltantal:


 

Specifikation
Full Modulär, 
ATX VERSION: ATX 12V V2.31, PFC: Active PFC (>0.95 typical), INPUT VOLTAGE: 100-240V
INPUT CURRENT: 12-6A, INPUT FREQUENCY: 50/60 Hz, DIMENSIONER: 160 x 150 x 86 mm
FAN SIZE: 120 mm, FAN BEARING: LDB, POWER GOOD SIGNAL 100-500 ms, HOLD UP TIME: >14 ms @ 100% load, EFFICIENCY: 90% Typically, ERP 2013 LOT 6: Ja, MTBF: >100,000 Hours
OPERATING TEMPERATUR: 0-45°C, 

Cooler Master MWE Gold 750 Full Modular. Lägsta pris 1190 kronor enligt Prisjakt.nu 2019-08-19.

Recensionsex tillhandahållet av Cooler Master.
Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar