Blue Satellite

av Maxx Löfström

Blue Satellite är hörlurarna som ska övervinna oss audiofiler med blåtand och mobilitet. Men hur bra fungerar egentligen blåtandsöverföringen? Bibehålls ljudkvaliteten? Ja, dags att dra på sig de små lurarna!


Med ett stilrent och väldesignat yttre, öronkåpor som går att vika samman och anspråkslöst få knappar så får du de trådlösa lurarna som är Blue Satellite. Dess öronkuddar är utrustade med en imiterad läder, vilket adderar till den enkla men tydliga lyxkänslan man får. Öronkåporna och dess öronkuddar är relativt smala, men likt många gamingheadset, så är de verkligen formade såpass att man lättsamt för in öronen, nästan likt ett brevfack. Hörlurarna kommer i två utföranden; svart-silver eller vitt-silver-brunt. De är okonstlat rena i sin design och på det sättet i mitt tycke snygga.

 

Det fullkomligen osar kvalitet och lyx…

Hörlurarna är som bekant trådlösa via bluetooth, och med en inbyggd amplifier, och ANC (active noise cancellation) funktionalitet så ger de trots sin trådlöshet ett väldigt rent och klart ljud, där hela spektrumet från de mörka basgångarna till de diskanta tonerna – alla går att urskilja väldigt bra i musik, om det så är via mobil eller dator. ANC funktionen är i sig intressant, då den tar bort upp till 25 dB, och kommer därför ta bort mycket sorl och liknande, men ändå bibehålla högre ljud, som t.ex. bussmeddelande över radio (när man färdas i kollektivtrafik), andra personer om de frågar/pratar med en specifikt. På detta sätt så får man en väldigt bekväm upplevelse sett till ljudkvaliteten.

Om vi ändå är inne på bekvämlighet, så bör det sägas att dess robusta och aningen stela konstruktion kan vara tryckande över öronen, och att du gör bäst i att använda de under en längre tid, då de töjs ut och anpassar sig efter hand. Om du bara använder hörlurar som dessa i korta stunder, då bör du nog försöka komma över ett par och testa – då de kan bli jobbiga i längden att använda.

Trådlöshet innebär batteritid, och i detta fall så har du en robust batteritid på 24 timmar om du stänger av ANC/Amp, och 8 timmar om du kör enbart bluetooth. Valet är ditt, och även utan amplifier så får du ett rikt och fylligt ljud – bara inte lika bra som med den aktiv. Men åtta timmar räcker gott åt de flesta pendlare i alla fall.

Uppladdningstiden är på cirka tre timmar, vilket jag känner borde ha kunnat göras mindre, särskilt idag när snabbuppladdning blir allt vanligare. Slutligen kommer vi till mobilaspekten – d.v.s. mottagning och mikrofon. När det kommer till bluetooth uppkopplingen, så funkar den bäst parad med en telefon. Över dator så blev det betydligt mer hattigt – om än acceptabelt. Mikrofonen är i sig väldigt skral, men är primärt gjord för att ta emot samtal över telefon. Så på det stora hela helt okej.

Ett snyggt fodral med schysst förvaring av kablar medföljer – och adderar till lyxkänslan!

Om man ska sammanfatta hela upplevelsen av Blue Satellite så är det en välljudande trådlös historia som verkligen gör sitt jobb vad gäller mobilitet och i ljudkvalitet. Den är vikbar och lätt att ta med sig, men med en konstruktion som kan trycka över öronen och är därför något som bör testat på förhand om det går. Särskilt viktigt är allt detta, när man tittar på prislappen. Med en prislapp på över fyratusen kronor, så kan man begära stordåd, och även om hörlurarna är riktigt bra, så tappar de ändå främst i komforten. Självklart är denna del något mer subjektiv då vi alla är formade olika, men det hade varit skönt med mer inställningsmöjligheter. Knappar för ANC och amplifier hittas alla direkt på hörlurarna och kan aktiveras lätt, och med dess Blue logga som lyser upp, så är det en angenäm uppenbarelse utan att vara för prålig. Bra grejer helt enkelt!


Specifikation

Audio drivers: Custom 44 mm dynamic drivers, Impedance: passive: 32 Ω, Frequency response (headphones): 16 Hz – 22000 Hz, THD, total harmonic distortion: <0.5 %, Bluetooth: Bluetooth 4.1 with Enhanced Data Rate & aptX™, Bluetooth räckvidd: Upp till 10 meter, Supported profiles: A2DP + AVRCP + HSP + HFP.

Active noise cancellation: Groundbreaking patented active noise-cancelling technology with dedicated ANC drivers and 4 pick-up microphones, ANC transducers: 30 mm dedicated ANC drivers, Attenuation (with ANC on): Up to 25 dB.

Battery specification: Rechargeable Lithium-ion Polymer (1100 mAh), Laddningstid (cirka): 3 tim, Batteriliv: upp  till 24 timmar med Bluetooth, 8 timmar med Bluetooth, ANC och Amp.

Microphone Frequency response: 50 – 12,000 Hz, Microphone pick-up pattern: omni-directional

Microphone sensitivity (0 dB = 1 V/Pa @1 kHz): -32 dB

Blue Satellite. Lägsta pris 4490 kronor enligt Prisjakt.nu 2018-12-03

Recensionsex tillhandahållet av Blue.
Tillhandahållaren av spelet har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar