Hem RecensionerTillbehörsrecensionerTangentbord ADX Firefight A03 Gaming tangentbord

ADX Firefight A03 Gaming tangentbord

av Fredrik Olsson

ADX har sedan tidigare visat upp en originell ådra, men nu har en ny serie produkter kommit ut på marknaden och frågan är om de kan hålla jämna steg med de mer luttrade tillbehörstillverkarna där ute. I detta fall så riktar de sig tydligt åt budgethållet med nya tangentbordet Firefight A03.

Första intryck & Design

Utseendemässigt så imponerade detta tangentbord mig. Visserligen var det inte en halleluja ögonblick direkt, men den var stilren och mer slipad i design än jag antagit. Den kostar ändå bara som lägst ungefär sexhundra kronor.

Men en borstad aluminium finish och orange-upplysta högprofil tangenter så är det lätt att se att den enkelt finner sin plats hos de spelare med en mer begränsad budget.

Redan från start så lyser som sagt tangentbordet upp bra i den utmärkande orange färgen; även om dess styrka inte riktigt når många av de mer dyra tangentborden på marknaden så funkar de ändå bra för ett tangentbord i denna prisklass.

Ergonomi

När det kommer till känsla och ergonomi så är det i många fall en smakfråga. I detta fall så är det ett klassiskt ”Rubber Dome” tangentbord, vilket innebär att tangenterna trycks ner mot en gummiyta innan anslaget känns av. De flesta spelare som kommit i kontakt med någon form av mekanisk eller semi-mekanisk brytare kommer säkerligen har svårigheter att gå tillbaka till denna mer rudimentära form. Men för nybörjare eller för ett mer generellt arbete, så kan detta funka.

Jag personligen fann dess tangenter för höga, samt att dess ”Rubber Dome” brytare var både otillfredsställande och alldeles för långa nertryckningar innan accentuering (d.v.s. innan tangentklicket registreras). Där egentligen de flesta mekaniska har en betydligt rappare accentuering så blev det här i längden jobbigt. Men detta är hur det är i mitt fall, som spelare av och med ett mekaniskt tangentbord i vanliga fall. Än en gång, är du en nybörjare, så kan säkerligen detta fungera som ett bra startkit.

Funktioner & Användning

När det kommer till funktioner så är detta USB baserade tangentbord faktiskt förvånansvärt välutrustat. Du kan ändra ljusstyrkan på tangentbordet lätt, likaså om du vill stänga av bakgrundsljuset. Men det finns även ljudvolym reglage, mediaknappar, e-postknapp med mera, som gör att du har ett bra gäng funktioner från start. Allt är dessutom enkelt att ändra genom att kombinera FN knappen med någon av de funktionsknappar som finns. Däremot så finns det inga makroknappar, så för de som är i behov av sådana, gör bäst i alla kolla på något annat tangentbord.


Specifikation

Anslutning: USB, PC/MACDesign, form och placering
Färg: Svart, Mått & vikt: Höjd (cm) 3,97 Bredd (cm) 44,17 Djup (cm) 14,12 Vikt (g) 1 053,00

Cirkapris – 600 kr
Recensionsex tillhandahållet av Elgiganten/ADX

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar