Razer Kraken Mobile

av Fredrik Olsson

Razer Kraken Mobile, är ett hörlurs-set vars syfte är att verkligen fånga dig, både visuellt såväl som ljudmässigt. Oavsett om det är när du svarar i telefon eller lyssnar på musik via din telefon. Därför var det intressant att se huruvida detta sjömonster (Kraken), verkligen lyckats fånga dig, eller om det fortsätter hålla sig gömd nere i havets djup.

Känsla & Design

När det kommer till design, så är Razer alltid originella och med en uttänkt design. Denna serie (Kraken Mobile) finns i sex olika färger, så redan där har du möjlighet att hitta din egen visuella stil. Dess rundade öronkåpor med bekväma läderimitationer till öronkuddar funkar bra. Även om headsetets runda design inte passar mig, så är det ändå förhållandevis stort och borde funka för de flesta. Jag personligen kände att de blev obekväma under längre stunder, men då passform ofta är något väldigt individuellt, så skulle jag rekommendera att ni kände på headsetet på valfri elektronikkedja innan ett eventuellt köp. I övrigt sitter hörlurarna bra över huvudet med dess enkla huvudband, som i sig känns aningen hård dock bastant.

Ergonomi

För mig personligen så sitter de inte så bra. Den runda passformen ligger mot mina öron och det blir efter en stund ganska obekvämt. Tyngden i hörlurarna är dock bra, och du får inte något större tryck över varken tinning eller huvud. På detta sätt så är de alldeles adekvata för t.ex. bussfärden till jobbet/skolan, eller varför inte ute på promenader.

Ljudbild & kompatibilitet

Att Razer sparat in märks av, då ljudbilden är suddig milt sagt. Basgången är extremt överdriven oavsett källa, och registret i övrigt flyter in i varandra. Dess 40 mm ljudelement klarar uppenbarligen inte av trycket och förmedlar enbart en knappt godkänd ljudbild rent generellt.

Men med det sagt, så måste man ändå se för vad det är. Vi pratar ett headset, för strax runt fyrahundra kronor, så det är självklart områden som dragits ner på. Och i detta fall så är den en kompromiss på många platser; även om Razer siktat på att få ett unikt utseende parat med en okej komfort, och som sagt en godkänd ljudbild.

Det värt att poängtera att dessa hörlurar (även om du kan ha till gaming) främst känns fokuserade på den mobila marknaden. Och det är här som de fungerar bäst. Du kan koppla dessa till surfplatta och mobil, oavsett Android eller iPhone, och det fungerar smidigt och enkelt.

Mikrofon

När vi kommer till mikrofonen, så närmar vi oss det som funkar bäst, och som man ser att de lyckats ganska bra med. För i samtal via din telefon, så är ljudet rent och klart, och faktiskt bra. Förvisso märkte jag att det blev aningen mer brusigt när det användes vid datorn i program som Discord, Skype och TeamSpeak. Men i dessa fall kan det mer falla på det interna ljudkort än headsetet i sig. Uppenbarligen klarar de mer än det jag fick fram på datorn.

Interface, Användning & installation

Överlag så är det ett helt okej headset, som förser användaren med det väsentliga. Och även om ljudbilden knappt var godkänd, så är det ändå okej för denna prisklass. Lägg därtill ett bra mobilstöd, och du har en helt okej produkt. Sen så bör det sägas att prisbilden varierar ganska stort, så om detta headset låter intressant, så skulle jag säga att en koll på prisjakt är ett måste. Ni bör inte lägga över fyrahundra kronor för detta headset.

 

Specifikation

Headphones Frequency response: 20 – 20,000 Hz, Impedance: 32 Ω at 1kHz, Sensitivity (@1kHz, , 1V/Pa): 110 ± 4dB at 1 kHz max, Input power: 50 mW, Drivers: 40 mm, with neodymium magnets, Inner ear cup diameter: 50 mm / 0.16 ft, Connector: Analog 3.5 mm headphone jack, Cable length: 1.3 m, Approximate weight: 315 g.

Microphone Frequency response: 100 – 10,000 Hz, Signal-to-noise ratio: 55 dB, Sensitivity (@1 kHz): -42 ± 3 dB, Pick-up pattern: Omnidirectional

Cirkapris – 350 kr
Recensionsex tillhandahållet av Razer

Tillhandahållaren av produkten har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar